Πάμε για σούσι;

sousi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Μπορεί να μην «είχαμε και στο χωριό μας» σούσι, αλλά η αλήθεια είναι πως αποτελεί μια δροσερή έξοδο για φαγητό που ταιριάζει πολύ στην εποχή. Κλείνουμε, λοιπόν, τραπέζι στα παρακάτω για να απολαύσουμε τη γιαπωνέζικη αυτή δροσερή λιχουδιά στα καλύτερά της.

Hokyo Japaneats, Χολαργός
Η συμπαθητική αυλίτσα του είναι και το ατού του, που χωρίς να είναι κάτι που δεν έχετε ξαναδεί, δημιουργεί μια όμορφη ατμόσφαιρα για να απολαύσετε σούσι σε οικονομικές τιμές. Στον κατάλογό του, εκτός από τις κλασικές επιλογές maki και nigiri, θα βρείτε και ιδιαίτερες σαλάτες, όπως την orange salmon, με σολομό, πορτοκάλι, γκότζι μπέρι, φινόκιο, κινόα, αλλά και ζεστά πιάτα όπως κοτόπουλο με νουντλς, χοιρινό φιλετάκι με γλάσο teriyaki και μπέργκερ με ψωμάκι από νουντλς. Info: Φανερωμένης 8, Χολαργός, 210 6512777.

Nakama, Κολωνάκι
Το casual sushi bar της Μασσαλίας πρωτοτυπεί με τα Nakama rolls, όπου θα βρείτε ιδιαίτερες επιλογές σε ρολάκια όπως με μαύρο ρύζι ή με ανανά και γαρίδες ή με κρέμα τυριού και αυγά χελιδονόψαρου. Αν πεινάτε πολύ δοκιμάστε τα combo με 12-16 τεμάχια, ενώ σας περιμένουν και μοναδικά επιδόρπια, όπως cheesecake με πράσινο τσάι, τηγανητό spring roll με φράουλα και βασιλικό, τάρτα με ιαπωνικό μοσχολέμονο και άλλες νοστιμιές. Info: Μασσαλίας 5, Κολωνάκι, 210 3616053.

Sushimou, Σύνταγμα
Με πιστοποιητικό διάκρισης από το Tripadvisor, το Sushimou παίρνει στα σοβαρά την υπόθεση «σούσι» και σε ποιότητα και σε ιεροτελεστία. Ο Αντώνης Δρακουλαράκος, άλλωστε, που βρίσκεται πίσω από όλο αυτό ήταν χρόνια μάγειρας με αγαπημένη πρώτη ύλη το ψάρι και όνειρό του ήταν να ανοίξει ένα μικρό και προσιτό σουσάδικο, όπως το ονειρευόταν. Το σούσι που θα απολαύσετε ετοιμάζεται πάντα με ελληνικά ψάρια ημέρας και για πολλούς είναι από τα πιο αυθεντικά στέκια στην Αθήνα. Info: Σκούφου 6, Αθήνα, 211 4078457.

Wabi Sabi, Εξάρχεια
Στην ιστορική Εμμανουήλ Μπενάκη, στην καρδιά της Αθήνας, σε ένα μοντέρνο και ευχάριστο περιβάλλον, μπορείτε να απολαύσετε αυθεντικές, εκλεκτές ασιατικές γεύσεις, όλες τις ώρες της ημέρας. Το μενού του περιλαμβάνει πλήθος επιλογών με ντουντλς, θαλασσινά, κοτόπουλο, πάπια, μοσχάρι, ενώ οι λάτρεις του σούσι έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε 6 επιλογές maki, 4 επιλογές nigiri και 6 επιλογές ura maki, δηλαδή τα γνωστά inside-out, σε καλές τιμές. Info: Πανεπιστημίου & Εμμανουήλ Μπενάκη 9, 210 3306562.

The Sushi Bar, Ψυχικό και Φάληρο
Αν είστε λάτρεις του σούσι, δεν γίνεται να μην περάσετε έστω και μια φορά από την πρώτη αλυσίδα εστιατορίων που ειδικεύτηκε αποκλειστικά στο σούσι, κλείνοντας τώρα πάνω από 20 χρόνια λειτουργίας. Οι επιλογές από maki, nigiri και sashimi, εκεί είναι άπειρες και χωρισμένες σε κατηγορίες, με χέλι, με τόνο, με σολομό, με σκουμπρί κ.ο.κ. για να διαλέξετε με βάση τις προτιμήσεις σας, ενώ κάθε τι που θα φτάνει στο τραπέζι σας να είναι χειροποίητο, προσεκτικά διαλεγμένο και φιλεταρισμένο από τους sushi masters. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και τα περιβόητα sushi burger που αποτελούν μια ξεχωριστή εμπειρία, με το ρύζι να παίρνει τη θέση του ψωμιού ενός μπέργκερ, όπως δεν το έχετε φανταστεί. Info: Γ. Βλάχου 38, Νέο Ψυχικό, 210 6729333, Άτλαντος 1, Παλαιό Φάληρο, 210 9802111.