Πάμε για μπίρα; Πέντε μέρη για να την απολαύσετε

mpira
ΤΡΙΤΗ, 03 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Πίνουμε μπίρα στην υγειά μας και στο καλοκαίρι που πέρασε. Θα έρθετε μαζί μας;

Berlin by 5 drunk men, Παγκράτι
Στη hot συνοικία της Αθήνας, το Παγκράτι, το Berlin by 5 drunk men δίνει μια αίσθηση Βερολίνου, σε ένα μικρό ατμοσφαιρικό χώρο που μαζεύει αρκετό φοιτητόκοσμο και παρέες. Εκεί θα βρείτε ψαγμένες μπίρες με έμφαση στην IPA, ενώ υπάρχει και μοναδικό σύστημα προσωπικής κάνουλας μπίρας σε κάθε τραπέζι για τους πιο μερακλήδες και για όσους έχουν διάθεση να σπάσουν τα σκορ των άλλων. Για να συνοδέψετε την μπίρα σας, υπάρχουν και κάποιες λιγοστές, αλλά προσεγμένες επιλογές για φαγητό. Info: Τιμόθεου 8, Παγκράτι, 210 7010006.

Tar, Άνω Πατήσια
Το Tar είναι η πρώτη μπιραρία που άνοιξε στην Ελλάδα και βρίσκεται στα Πατήσια. Συνεπώς, αν είστε λάτρεις του ζύθου, θα πρέπει να την επισκεφτείτε τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σας. Το περιβάλλον σίγουρα θα σας ταξιδέψει, αφού στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο του Μεσοπολέμου, που όσο ο καιρός είναι καλός, φτιάχνει ατμόσφαιρα με μαρμάρινα τραπεζάκια στην αυλή της. Σερβίρει γερμανική-αυστριακή κουζίνα και από μπίρες μετράει κατάλογο με πάνω από 60 επιλογές για όλα τα γούστα, μαύρες, weiss, lager, Pils, special μπίρες, χωρίς αλκοόλ και ό,τι βάλει ο νους σας. Info: Λεωφόρος Ηρακλείου 34, 210 2237717.

Munchen – My way by Erich, Μαρούσι
Με τον ιδιοκτήτη κύριο Erich να είναι ένας από τους πιο φιλικούς και «ζεστούς» ανθρώπους που έχετε γνωρίσει, το Munchen στο Μαρούσι υπόσχεται να σας συστήσει τη Γερμανία όσο το δυνατόν πιο καλά, μέσα από τις μπίρες και το φαγητό του. Για πολλούς αποτελεί το καλύτερο γερμανικό εστιατόριο της Αθήνας, που φημίζεται για το κότσι του, ενώ από μπίρες θα βρείτε πλήθος γερμανικών και αυστριακών μεταξύ άλλων, για να τις δοκιμάσετε και να τις ταιριάξετε με μπέργκερ, λουκάνικα, ξινολάχανα και άλλες λιχουδιές με άρωμα Γερμανίας. Info: Διονύσου 47, Μαρούσι, 694 768 1638.

Athens Beer Festival, Πλατεία Κοτζιά
Θέλετε πιο grande περιβάλλον για να απολαύσετε την μπίρα σας; Είστε τυχεροί γιατί έφτασε ο καιρός για το μεγάλο Athens Beer Festival, το φεστιβάλ μπίρας της πόλης που μας φτιάχνει τη διάθεση κάθε Σεπτέμβριο. Θα πραγματοποιηθεί 4 με 15 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Κοτζιά και στο πλαίσιο αυτού μπορείτε να απολαύσετε ποικιλία από ελληνικές και ξένες μπίρες, με 50 διαφορετικές ετικέτες μπίρας σε draft και φιάλες από την Ελλάδα, 50 περίπου ετικέτες από την Τσεχία, 20 και πλέον από  Βέλγιο, Γερμανία και Ηνωμένες Πολιτείες και πάνω από 20 απ' όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Από το Athens Beers Festival δεν θα λείπει και η ελληνική και διεθνής προσεγμένη κουζίνα, ούτε και η μουσική, με 22 καλλιτέχνες να ετοιμάζονται να μας κρατήσουν συντροφιά, όσο εμείς πίνουμε στην υγειά μας. Info: Πλατεία Κοτζιά, 4-15/9.

Cheers, Καστέλλα
Βγαίνουμε λίγο παραέξω, προς Καστέλλα μεριά, για όσους θέλουν και λίγη θέα θάλασσα καθώς διαλέγουν μπίρες από όλο τον κόσμο. Στο Cheers θα έχετε πανοραμική θέα στο Μικρολίμανο και ταυτόχρονα την ευκαιρία να διαλέξετε από σχεδόν 100 ετικέτες μπίρας τις οποίες μπορείτε να συνοδέψετε με διεθνή κουζίνα, με επιλογές όπως κότσι, παϊδάκια κοτόπουλο, χοιρινά φιλετάκια με γλυκόξινη σάλτσα, ταλιατέλες παρμεζάνα, πανσέτα, mix grills. Info: Λεωφ. Αλέξανδρου Παπαναστασίου 60, Καστέλλα, 210 4225674.