Πέντε περίεργα κοκτέιλ: θα τα πίνατε;

kokteil
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

Γυρίζουμε τον κόσμο και διαλέγουμε πέντε κοκτέιλ αρκετά περίεργα για τα γούστα μας. Εσείς θα τα δοκιμάζατε;

Coquetier
Τα βασικά συστατικά του είναι το ρούμι, η σοκολάτα, η κανέλα και το… τσόφλι αυγού στο οποίο σερβίρεται. Εμπνευστής ο αποθηκάριος Antoine Amédée Peychaud, o οποίος τον 18ο αιώνα σέρβιρε μπράντι μέσα σε τσόφλι από αυγά στις μαζώξεις της Νέας Ορλεάνης, Η ομάδα του Pret a Diner στο Βερολίνο αναγέννησε πριν χρόνια το συγκεκριμένο κοκτέιλ, με το σούπερ-μόντελ Bar Rafaeli να είναι ανάμεσα στους λάτρεις του.

Κοκτέιλ με γάλα καμήλας
Το κοκτέιλ αυτό δημιουργήθηκε αρχικά για τους μουσουλμάνους που ακολουθούσαν νηστεία κατά το Ραμαζάνι και είναι χωρίς αλκοόλ, με γάλα καμήλας το οποίο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, σίδηρο, βιταμίνες Β και ακόρεστα λιπαρά οξέα. Ο mixologist Mohammad Daoud είναι ο πρώτος που δημιούργησε τη σειρά κοκτέιλ με γάλα καμήλας και υπάρχει σε διάφορες γεύσεις, όπως φράουλα, κεράσι κ.ο.κ.

The Crapper
Το να πίνει κανείς ένα κοκτέιλ από μινιατούρα λεκάνη τουαλέτας μπορεί να μην ακούγεται πολύ σικάτο, αλλά παρ’ όλ’ αυτά θα το βρείτε σίγουρα στο Λας Βέγκας. Περί τίνος πρόκειται; Είναι μια Piña Colada με βάση τη σοκολάτα, γαρνιρισμένη με Snickers σοκολάτα. Κι όποιος το πιει, κρατά και το ποτήρι.

pinterest / globeguide.ca
Sourtoe
Ίσως το πιο περίεργο κοκτέιλ που έχετε ακούσει ποτέ, αφού αποτελείται από οποιοδήποτε αλκοολούχο ποτό, με την προσθήκη ενός αληθινού, συντηρημένου δάχτυλου ποδιού το οποίο μπαίνει μέσα στο ποτήρι. Παρ’ όλο που κανείς δεν είναι σίγουρος για την προέλευση αυτού του κοκτέιλ, πρωτοεμφανίστηκε το 1973, όταν όσοι κατανάλωναν ένα ποτήρι σαμπάνια ή μπίρα που περιείχε ένα δάχτυλο, μπορούσαν να αποκαλέσουν τους εαυτούς τους πραγματικούς “sourtoers”. Σήμερα, το δάχτυλο μπορεί να μπει σε οποιοδήποτε ποτέ, αλλά υπάρχει ένας κανόνας: όσο γρήγορα ή αργά κι αν το πιει κάποιος, τα χείλη πρέπει να το ακουμπήσουν.

Diamonds are Forever
Μετά το κοκτέιλ σε λεκάνη και με κομμένο δάχτυλο, έρχεται ένα πολυτελές κοκτέιλ που κοστίζει πάνω από 1000 δολάρια και περιέχει L'Heraud Grand Champagne Cognac, Luxor 24k Gold Flake Champagne και The Bitter Truth Jerry Thomas bitters. Σερβίρεται σε κρυστάλλινο ποτήρι με swarovski, το οποίο έχει διαμάντια στον κορμό του και όποιος το αγοράσει, το κρατάει.