Παρίσι-Νάξος γίνονται ένα στο Barozzi

barozzi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Αφού ακόμη ο καιρός το επιτρέπει και το ελληνικό καλοκαίρι δεν τελειώνει έτσι εύκολα, ευκαιρία να αποδράσουμε στη Νάξο και να απολαύσουμε μια μοναδική γαστρονομική βραδιά με τον σεφ Άγγελο Βαγιώτη κατευθείαν από το Παρίσι στη Νάξο.

Το Barozzi στη Χώρα της Νάξου φημίζεται για την προσεγμένη κουζίνα του, αλλά και τα γαστρονομικά events που φιλοξενεί από διεθνούς κλάσης σεφ. Αυτή τη φορά και πάλι δεν έμεινε… ήσυχο και στις 8/9 ετοιμάζει μια ιδιαίτερη εκδήλωση με τον σεφ της υψηλής παριζιάνικης γαστρονομίας, Άγγελο Βαγιώτη, ο οποίος από το Παρίσι θα βρεθεί στη Νάξο, με την υποστήριξη του σύμβουλου σεφ του Barozzi, Γκίκα Ξενάκη και του επικεφαλής σεφ Κωνσταντίνου Βότανου.

Να σημειώσουμε ότι ο Άγγελος Βαγιώτης είναι Έλληνας στην καταγωγή, που πιστώνει το εύρος των γαστρονομικών του δημιουργιών στους μέντορές του, καθώς και στα τοπικά προϊόντα και τη διαφορετικότητα παραδόσεων φαγητού στις χώρες που έζησε. Τα τελευταία 10 χρόνια εργάστηκε για δημοφιλείς σεφ στα: Restaurant Gordon Ramsay (London), La Torre del Saracino (Napoli), Juni (NYC), Porte12 (Paris). Μετά την εργασία του υπό τον Raphael Francois (Hélène Darroze at The Connaught, Le Cirque) στο Launceston Place in London. Επέστρεψε για να αναλάβει το εστιατόριο MUMI στη Rue Sauval στο Παρίσι τον Ιούνιο του 2017.

Το MUMI είναι ένα από τα πλέον εξαιρετικά εστιατόρια στην καρδιά του Παρισιού, το οποίο στηρίζει την αυθεντικότητα στη δημιουργία, καθώς και τα γεωργικά προϊόντα που παράγονται με βιώσιμο τρόπο. Το MUMI έχει αναπτύξει μια ειδική συνεργασία με δημιουργούς, ζαχαροπλάστες και καλλιεργητές ώστε να παραδίδει συνεχώς την υψηλότερη ποιότητα στην υψηλή γαστρονομία. Αυτές οι ίδιες ακριβώς αξίες και το ίδιο σκεπτικό αντανακλώνται και στο Barozzi.

Και για να μπούμε στο ψητό, το μενού της ξεχωριστής αυτής βραδιάς περιλαμβάνει  μεταξύ άλλων, Κυκλαδίτικο Σκουμπρί Ταρτάρ με φύκια Persillade και πίκλες μυδιών, Αιγαιοπελαγίτικο καλκάνι Turbot, λουίζα και Noilly Pratt, αρνί Νάξου, κολοκυθοανθούς γεμιστούς με την ωμοπλάτη, σούπα από ψητά κόκαλα και πολλά άλλα. Τέλος, σας περιμένει παστός κρόκος αυγού σε ζάχαρη Muscovado, παγωμένη μους καρύδας, καραμέλα πεκάν, ψητά σύκα στα κάρβουνα με παγωτό γιαουρτιού, μέλι και ελαιόλαδο και πολλές ακόμη μοναδικές δημιουργίες.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό φροντίστε να κρατήσετε τη θέση σας έγκαιρα και να απολαύσετε τόσο τη Νάξο, όσο και την γαστρονομική αυτή βραδιά.

Info
Barozzi
Χώρα Νάξου
22850 27672, 6981 788 532
στις 8/9 στις 21.00