Taste of Athens: το μεγαλύτερο γαστρονομικό φεστιβάλ επιστρέφει στην Αθήνα

taste-of-athens Alexandros Georgiou
ΤΡΙΤΗ, 03 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Πέρσι έκανε το ντεμπούτο του στην Αθήνα και φέτος επανέρχεται ανανεωμένο για να μας συστήσει τη μεγαλύτερη γιορτή της αθηναϊκής γαστρονομίας.

Για 4 ολόκληρες ημέρες, από τις 19 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, το Taste of Athens έρχεται να δώσει… γεύση στην Αθήνα για 2η συνεχή χρονιά και περιμένει όλους όσοι αγαπούν τις γαστρονομικές εξερευνήσεις, τις μοναδικές γεύσεις και τη φεστιβαλική ατμόσφαιρα.

Το τετραήμερο αυτό, το Ζάππειο Μέγαρο θα πάρει έναν φεστιβαλικό χαρακτήρα και θα συγκεντρώσει 14 από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια, μενού με μερικά από τα signature πιάτα τους σε προνομιακές τιμές (3, 6, 9 και 12€), κορυφαίους Έλληνες και celebrity σεφ διεθνούς φήμης και εκλεπτυσμένα προϊόντα από κορυφαίoυς food & beverage προμηθευτές και Έλληνες παραγωγούς, όλα σε ένα διαδραστικό περιβάλλον με απολαυστική ατμόσφαιρα, όπου η γευσιγνωσία, η οινογνωσία και τα γαστρονομικά trends θα πρωταγωνιστήσουν.

Τα εστιατόρια που συμμετέχουν είναι η Σπονδή (Άγγελος Λάντος), η Hytra (Τάσος Μαντής), η Fuga (Δημήτρης Κατριβέσης), το Varoulko Seaside (Λευτέρης Λαζάρου, Γιάννης Παρίκος), το Balthazar (Χριστόφορος Πέσκιας), το Vezene (Άρης Βεζενές), το Birdman (Άρης Βεζενές), το Ψωμί κι Αλάτι (Γιάννης Λουκάκος), η Cookoovaya (Σπύρος Λιάκος, Βαγγέλης Λιάκος, Περικλής Κοσκινάς, Μάνος Ζουρνατζής), το Artisanal (Δημήτρης Δημητριάδης), το Mr. Pug Athens (Γιώργος Βενιέρης), το ΦΒΚ (Δήμος Μπαλόπουλος), το Sense Athens (Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος) και το Ergon (Λευτέρης Αθανασόπουλος, Παναγιώτης Ξάνθης).

Η Ντίνα Νικολάου θα είναι ανάμεσα στους σεφ που θα πραγματοποιήσουν live demonstration στο πλαίσιο του Taste of Athens

Οι αγαπημένοι σας σεφ μεταξύ άλλων θα μαγειρέψουν ζωντανά στη σκηνή και θα σας δώσουν άφθονη έμπνευση για το τέλειο πιάτο στο σπίτι σας, στο πλαίσιο του Chef’s Theatre, ενώ θα υπάρξει και μια σειρά συζητήσεων που θα σας βάλουν σε σκέψη, παρέχοντας πληροφορίες για την βιομηχανία τροφίμων, τους ανθρώπους της και τις ιστορίες επιτυχίας τους, μέσω του Taste Talks. Tο Taste of Athens διαθέτει επίσης ένα πολυτελές VIP Lounge που βρίσκεται στο εστιατόριο Αίγλη, με δικό του ιδιωτικό μπαρ και καθίσματα για να κάνει την ημέρα σας πιο άνετη και ευχάριστη. Επίσης, έχει την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της λονδρέζικης γαστρονομικής σκηνής με αμέτρητες διακρίσεις στο παλμαρέ του. Βραβευμένος με αστέρι Michelin για το εστιατόριο του Club Gascon, αλλά και πάρα πολλές ακόμα βραβεύσεις όπως του «σεφ της χρονιάς» το 2013, ο σεφ Pascal Aussignac θα βρίσκεται στο Taste of Athens για να δώσει τη δική του γευστική νότα. Σε live demonstration θα έχετε την ευκαιρία επίσης να δείτε τον γάλλο σεφ Herve Deville, την Κωνσταντίνα Κοντεσοπούλου, την Ντίνα Νικολάου, τη Γωγώ Δελογιάννη και τον Ασημάκη Χανιώτη.

Σημειώστε ότι κάθε ημέρα του φεστιβάλ θα διαθέτει δυο ξεχωριστές τετράωρες ενότητες: 12:00-16:00 και 18:30-22:30, με τις τιμές των εισιτηρίων για κάθε τετράωρη ενότητα να ανέρχονται σε 20 ευρώ (κανονικό, περιλαμβάνει ένα dish voucher των 3€, πρόσβαση σε Chefs Theatre, Entertainment Stage, Cooking Masterclasses και Exhibitors Village) και 50 ευρώ (VIP, περιλαμβάνει πρόσβαση σε ειδικά διαμορφωμένο VIP Lounge, στον κήπο και το εστιατόριο της Αίγλης, σε Chefs Theatre, Entertainment Stage, Cooking Masterclasses και Exhibitors’ Village, καθώς και welcome drink & oyster treat dish voucher των 9€ και δωρεάν parking με valet service). Η είσοδος για τα παιδιά έως 6 ετών είναι δωρεάν.

Κλείστε τώρα τα εισιτήριά σας και ετοιμαστείτε για τετραήμερο που θα σας συστήσει ξανά τον κόσμο της γαστρονομίας της πόλης!

Info
Taste of Athens
Ζάππειο
19-22/9