Tα καλύτερα burger της πόλης και που να τα απολαύσετε

ta-kalutera-burger-tis-polis-kai-pou-na-ta-apolausete

ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

Μιλώντας για φαγητά, δεν υπάρχει τίποτα πιο λαχταριστό από ένα ζουμερό burger. Λίγα πράγματα είναι πιο ελκυστικά τόσο στο μάτι όσο και στη γεύση και δεν είναι τυχαίο που υπάρχουν τόσα μαγαζιά στην Αθήνα που προσφέρουν πληθώρα από burgers για όλα τα γούστα. Τι κι αν είναι καλοκαίρι; Η γοητεία τους είναι διαχρονική!

Το burger σαφώς και δε φημίζεται για το πόσο υγιεινή τροφή είναι, αλλά όσο υγιεινό και αν μπορεί να γίνει, θα αποτελεί πάντα μια ένοχη λιπαρή απόλαυση. Η Αθήνα έχει πλέον, πολλά και καλά μαγαζιά με burger με τα μενού τους να περιλαμβάνουν ξεχωριστές επιλογές και σας προτείνουμε 10 από αυτά για να λατρέψετε το καλό burger σε όλο το του μεγαλείο.

Kozi’s

Αν νομίζετε ότι τα burger είναι αμερικανικό προνόμιο, τότε κάνετε λάθος και το Kozi’s το αποδεικνύει περίτρανα. Με ένα μενού από την κουζίνα της Νότιας Αφρικής, αγαπήθηκε γρήγορα από το αθηναϊκό κοινό και έγινε ο Νο1 burger προορισμός των Βορείων Προαστίων. Τα XL burger θα σας ενθουσιάσουν και υπάρχουν πολλά λαχταριστά, όπως το Kozi’s Burger ή το Americano Burger, αλλά η φήμη του Kozi’s οφείλεται κατά βάση στο Mala Mala Burger, το οποίο με μπιφτέκι κοτόπουλο, μπέικον, μαρούλι, κρεμμύδι, ντομάτα και μια γλυκιά σος μουστάρδας, είναι μια γαστρονομική εμπειρία που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε. Πληροφορίες: Παναγή Τσαλδάρη 32-34, Μελίσσια, Αθήνα, 210 8101584, www.kozis.com .

Colibri

Μπορεί να ξεκίνησε ως συνοικιακό μαγαζί για delivery, αλλά στην πορεία εξελίχθηκε σε έναν πόλο έλξης στο Μετς και αριθμεί δύο ακόμη μαγαζιά, στο Παγκράτι και στα Πετράλωνα. Το μυστικό της επιτυχίας του Colibri δε βρίσκεται στο πρωτότυπο μενού του, ούτε στις τιμές, αλλά στον τρόπο που φτιάχνονται τα burger του. Οι μερίδες είναι μεγάλες και ζουμερές και συνοδεύονται πάντα από τηγανητές πατάτες, ενώ ακόμη και αν μπορεί να καθυστερήσουν, αυτό συμβαίνει γιατί φτιάχνονται εκείνη την ώρα από 100% μοσχαρίσιο κιμά. Το χορταστικό Blue Burger με blue cheese ξεχωρίζει σίγουρα από το μενού… Πληροφορίες: Αναπαύσεως 9, Μετς, 210 9214277.

New York Sandwiches

Όπως φαίνεται και από το όνομά του, δε σερβίρει αποκλειστικά burger, αλλά το New York Sandwiches διαθέτει στο μενού του κάποια από τα πιο νόστιμα burger της πόλης. Βρίσκεται απέναντι από τον Πύργο Αθηνών, ωστόσο όταν μπαίνετε μέσα ως δια μαγείας μεταφέρεστε στο Μανχάταν, με τη διακόσμηση να είναι γεμάτη από χάρτες της Νέας Υόρκης. Φυσικά και το μενού δε θα μπορούσε παρά να προσαρμόζεται σε αυτή την αισθητική, με τα burger να έχουν μια αύρα από… Big Apple. Το 5th AVE Pastrami Burger με παστράμι, λιωμένο τυρί έμενταλ και πίκλες είναι η αποθέωση των burger, ενώ αν θέλετε απλά ένα σνακ, το The New Yorker μίνι burger με λιωμένο τυρί cheddar, μαρούλι, κρεμμύδι, ντομάτα και σος από μουστάρδα, κέτσαπ και μαγιονέζα, σας επιβεβαιώνει την άποψη ότι δε θα βρείτε τίποτα καλύτερο. Να σημειωθεί ότι όλα τα ψωμάκια είναι μοναδικά αφράτα. Πληροφορίες: Σινώπης 3, Αμπελόκηποι, 210 7778475, http://nys.gr/index.php .

Bluefield Burgers

Αν είστε λάτρεις των αμερικανικών burger, τότε το Bluefield Burgers είναι ο ιδανικός προορισμός σας. Θέλετε λευκή σος Bluefield; θέλετε καραμελωμένη Jack Daniel’s; Το σίγουρο είναι ότι τα συνοδευτικά των χορταστικών burger είναι εξαιρετικά και θα τα λατρέψετε από την πρώτη κιόλας φορά. Τα Brooklyn Cheese και 6th Avenue είναι από τα πιο δημοφιλή και όπως προδίδει το όνομά τους είναι… αμερικανοθρεμμένα, ενώ αν αναζητάτε κάτι πιο πικάντικο, το Best of the West Burger με τη σάλτσα Spicy West Hot θα δικαιώσει τον τίτλο του. Το Bluefield Burgers είναι ένας πολύ βασικός λόγος να επισκεφθείτε το Νέο Ψυχικό και την Αγία Παρασκευή… Πληροφορίες: Αγγελοπούλου 3, Νέο Ψυχικό, 210 6777739 / Αγίου Ιωάννου 53, Αγία Παρασκευή, http://www.bfburger.com/ .

Tropical

Το παράδοξο με το Tropical είναι ότι αν και πρόκειται για μια παραδοσιακή πιτσαρία, είναι δημοφιλής για τα burger της. Μπορεί να μην είναι το πιο πρωτότυπο μενού που θα συναντήσετε, αλλά είναι από τα πιο απολαυστικά, με πολύ καλές τιμές, αφού με 5 μόλις ευρώ μπορείτε να φάτε μέχρι σκασμού... Αφράτα ψωμάκια, ζουμερά μπιφτέκια, ξεροψημένο μπέικον, τυρί που λιώνει και τραγανές τηγανητές πατάτες. Χρειάζεται τίποτα περισσότερο για να απολαύσετε ένα καλό burger; Μάλλον όχι. Το ότι βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, σίγουρα έχει βοηθήσει στο να αναδειχθεί. Πληροφορίες: Τριών Ιεραρχών 33, Πετράλωνα, Αθήνα.

Doggie Style

Το Doggie Style είναι από τα πιο λατρεμένα στέκια για φαγητό στην Πετρούπολη, και αν το επισκεφθείτε θα καταλάβετε γιατί. Όσο και αν είστε της υγιεινής διατροφής και αποφεύγετε τις ατασθαλίες, βλέποντας το μενού θα ξεχάσετε τα πάντα. Εκτός από τα επίσης λαχταριστά σουβλάκια και σάντουιτς, τα burger έχουν την τιμητική τους. Οι τιμές είναι προσιτές και υπάρχουν ειδικές προσφορές -λόγω κρίσης-. Δοκιμάστε ένα Double Decker με διπλό μπιφτέκι, διπλό τυρί, διπλό μπέικον, ντομάτα και μαρούλι, το οποίο θα σας γεμίσει με ευτυχία με 5 ευρώ. Μπορείτε επίσης, να παραγγείλετε ένα κλασικό burger με ντομάτα, μαρούλι, κρεμμύδι και σος, που θα σας κοστίσει μόλις 1,60ευρώ. Υπάρχει λόγος λοιπόν, που η φήμη του συγκεκριμένου μαγαζιού έχει ξεπεράσει τα όρια της Πετρούπολης. Πληροφορίες: Πετρουπόλεως 48, Πετρούπολη, 210 2636804, www.cocoricodoggiestyle.gr .

Hot Hot Burger Bar

Το Hot Hot Burger Bar αποτελεί προέκταση του γνωστού Hot Hot στη Νέα Φιλαδέλφεια και φυσικά, αφορά πολύ περισσότερο κόσμο λόγω του ότι βρίσκεται δίπλα στο Σύνταγμα και στα στέκια της οδού Πραξιτέλους. Σαν χώρος είναι μικρός αλλά όμορφος και με ξεκάθαρο χαρακτήρα αμερικανικού μπαρ με την ανάλογη μουσική, σαν να βρίσκεσαι κάπου στη Route 66. Αν αναζητάτε τον τέλειο συνδυασμό καλής τιμής και εξαιρετικής ποιότητας, τότε εδώ είστε σωστά. Τα burger κοστίζουν από 2 έως 4,50 ευρώ χωρίς να τσιγκουνεύονται σε ποσότητα και ό,τι και αν πάρετε πραγματικά θα μείνετε ικανοποιημένοι. Οι πατάτες κοστίζουν 1,80 ευρώ και μπορείτε να τις συνοδεύσετε με το burger σας. Μετά το Hot Hot, ήρθε ο καιρός να αγκαλιάσετε και το Hot Hot Burger Bar… Πληροφορίες: Πραξιτέλους 2 & Κολοκοτρώνη 14, Αθήνα, 213 0272440 / Βρυούλων 3, Νέα Φιλαδέλφεια, 213 0246631 http://hothot.gr/ .

T.G.I. Friday’s

Τα Friday’s δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, αλλά πέρα από το υπόλοιπο γεμάτο ποικιλία μενού που προσφέρει, αξίζει να σταθούμε και στα burger του. Δεν είναι και τα πιο φθηνά της πόλης, αλλά η ποιότητά τους είναι αδιαπραγμάτευτη και συνοδεύονται από τραγανές πατάτες και σάλτσες. Αν πρέπει να ξεχωρίσουμε κάποιο συγκεκριμένα, αυτό θα ήταν σίγουρα το Jack Daniel’s Burger με μπιφτέκι ψημένο στη σχάρα επικαλυμμένο με Jack Daniel’s Glaze και ενισχυμένο με onion rings και λιωμένο τυρί cheddar. Η περιγραφή μιλάει από μόνη της και στο στόμα σας διαβεβαιώνουμε ότι είναι ακόμη καλύτερο… Πληροφορίες: Σε όλα τα υποκαταστήματα Friday’s, www.fridays.gr .

Nice & Easy

Το Nice & Easy αγαπά την εποχή του κλασικού αμερικανικού σινεμά και τη Νέα Υόρκη και αυτό βγαίνει και στη διακόσμησή του. Αυτό που δε θα φανταστεί κανείς όμως, μπαίνοντας μέσα είναι ότι ένα από τα highlights του μενού είναι ένα burger. Ο λόγος για το The Marlon Brando burger, που αποτελεί φόρο τιμής στον μεγάλο ηθοποιό. Με cobe hamburger, τυρί cheddar, ψητά κρεμμύδια, coleslaw και τηγανητές πατάτες, κοστίζει 13,90 ευρώ, αλλά πραγματικά αν είστε λάτρεις του burger δε θα βρείτε καλύτερο από αυτό. Πληροφορίες: Ομήρου 60 & Σκουφά, Κολωνάκι, Αθήνα, 210 3617201, www.niceneasy.gr .

The Burger Joint

Αν ψάχνετε για καλό burger στα νότια προάστια της πόλης, το Burger Joint θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω. Το μενού με τα burger είναι λαχταριστό και με ξεχωριστές πινελιές και οι μερίδες είναι τόσο χορταστικές στο μάτι όσο και στο στομάχι. Προτείνουμε το Mayan Burger με διπλό cheddar, chili con Carne και πουρέ γλυκιάς κολοκύθας (9 ευρώ) και το Hangover Burger με cheddar, jalapenos, onion rings και πικάντικη μαγιονέζα (9,5 ευρώ). Τα burger του μενού ενδείκνυνται για περίεργους συνδυασμούς γεύσεων. Πληροφορίες: Φοίβης 17, Γλυφάδα, 210 8940260, www.burgerjoint.gr .

Γιάννης Μόσχος