Ποια είναι τα signature πιάτα τεσσάρων κορυφαίων σεφ παγκοσμίως;

gordon-ramsay
ΤΡΙΤΗ, 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Από τον Gordon Ramsay μέχρι τον Rene Redzepi, τα παρακάτω πιάτα είναι αν μη τι άλλο ιδιαίτερα, εμπνευσμένα και χαρακτηριστικά τους. Ποιο σας φαίνεται πιο λαχταριστό;

Gordon Ramsay, Beef Wellington
Ο Gordon Ramsay είναι ίσως ο πιο διάσημος σεφ του κόσμου, γνωστός για τα υψηλά του στάνταρ και το πόσο δύσκολος είναι ως συνεργάτης. Η επιθυμία του για τελειότητα είναι και αυτή που τον έχει ανεβάσει στην κορυφή με τους καλύτερους και πιο γνωστούς σεφ παγκοσμίως, μαζί με την προβολή του στην τηλεόραση, και το signature πιάτο του δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το αγγλικό μοσχάρι Wellington, το οποίο και έχει πάει ένα βήμα παραπέρα. Το πιάτο αυτό είναι ουσιαστικά φιλέτα μοσχαριού καψαλισμένα στο τηγάνι, τυλιγμένα σε χοιρομέρι, ζυμαρικά και πάστα μανιταριών. Όχι κι ό,τι καλύτερο για χορτοφάγους…

Rene Redzepi, Η κότα και το αυγό
Ο Rene Redzepi του διάσημο Noma της Κοπεγχάγης, με τα 2 αστέρια Michelin, έχει δημιουργήσει ένα πολύ ιδιαίτερο πιάτο με αυγό, που αποτελεί κι ένα από τα εμβληματικά πιάτα του Noma. Πρόκειται για αυγό αγριόπαπιας με μυρωδικά και λάδι που σερβίρεται πάνω σε σανό και ακολουθεί μια τελετουργία, ενώ χρησιμοποιούνται βότανά και φυτά που αναπτύσσονται εκεί όπου τα πτηνά ψάχνουν για την τροφή τους. Για πολλούς πρόκειται για το καλύτερο τηγανητό αυγό που έχουν δοκιμάσει ποτέ.

Jamie Oliver, Steak Sarnie
Άλλος ένας σεφ που προβλήθηκε στην τηλεόραση και είναι πλέον από τους πιο διάσημους στον κόσμο, ο Jamie Oliver σημειώνει επιτυχία σε πολλούς διαφορετικούς τομείς. Από τη μία εκπλήσσει με τις συνταγές του, από την άλλη τα εστιατόριά του πάνε καλά και ο ίδιος παραμένει τηλεοπτική, μαγειρική προσωπικότητα. Το κορυφαίο πιάτο του είναι ένα… σάντουιτς με μπριζόλα, καραμελωμένα κρεμμύδια, λαχανικά και σάλτσες που όλα μαζί αποτελούν γέμιση μιας μπαγκέτας που ξετρελαίνει τον κόσμο. Ο ίδιος συμπεριέλαβε αυτή τη συνταγή στο βιβλίο του, στην πραγματικότητα, όμως, είναι δύσκολο να την πετύχεις αν δεν είσαι ο Jamie Oliver.

www.foodandwine.com / chris court
Nobu Natsuhisha, Black Cod με miso
Η κληρονομιά του Nobu Matsuhisa τον έχει ήδη καταστήσει θρυλικό μάγειρα κι όσοι έχουν δειπνήσει σε κάποιο εστιατόριό του, σίγουρα έχουν περάσει αξέχαστες γαστρονομικές στιγμές, παρά το κόστος. Το signature πιάτο του δεν είναι άλλο από το black cod με miso, δηλαδή μπακαλιάρος ο οποίος μαρινάρεται σε μείγμα με σάκε και miso και παίρνει μια πολύ ιδιαίτερη νοστιμιά.