Alio: τι άποψη έχει ο Γιάννης Λουκάκος πάνω στην ιταλική κουζίνα;

alio-loukakos
ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Την απάντηση σε αυτό θα την μάθετε, αν επισκεφτείτε το νέο του εστιατόριο Alio στο Χαλάνδρι.

Εδώ και κάτι παραπάνω από ένα μήνα, το Χαλάνδρι φιλοξενεί το τρίτο spot του Γιάννη Λουκάκου στην περιοχή, μετά το Ψωμί κι Αλάτι και το Buddha’s Hand, ένα ιταλικό εστιατόριο με διαφορετική άποψη πάνω στην αγαπημένη κουζίνα.

Η αυλή του, που υποδέχεται και τον περισσότερο κόσμο αυτό το διάστημα, έχει πράσινο από τα δέντρα και χαρίζει μια ανάσα δροσιάς, βασισμένη κι αυτή πάνω στο concept να είναι μοναδική και ιδιαίτερη, όπως το μενού που προσφέρει το εστιατόριο. Γιατί το Alio παρουσιάζει πράγματι μια διαφορετική προσέγγιση στην ιταλική κουζίνα, σερβίροντας ιταλικές γεύσεις με διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι τις έχουμε γνωρίσει, πάντα με ανώτερης ποιότητας υλικά.

Στα primi του θα βρείτε φρέσκες σαλάτες, αλλά και κάποιες ξεχωριστές επιλογές όπως τηγανητή πολέντα με σάλτσα ντομάτας και κρέμα ρικότα, αυγά με τρούφα, κρέμα παρμεζάνας και φρυγανισμένο ψωμί, καρπάτσιο με καλαμπόκι, παρμαζάνα, σάλτσα με μαύρη τρούφα και λεμόνι και πολλά άλλα.

Οι επιλογές στα ζυμαρικά είναι πέντε, ενώ υπάρχει δυνατότητα και για vegan εκτελέσεις των πιάτων. Καρμπονάρα με guanciale, πανσέτα pecorino romano, παρμεζάνα, αλλά και ταλιατέλες al ragu με σιγομαγειρεμένο μοσχάρι Black Angus, μανιτάρια, κρέμα ρικότα, θυμάρι και ψητά ντοματίνια, όπως και σπαγγέτι με μελάνι σουπιάς, αχινό, καλαμάρι, nduja είναι μερικές μόνο από τις ιδιαίτερες επιλογές ζυμαρικών.

Η πίτσα δεν λείπει από το μενού με Μαργαρίτα με ντομάτα San Marzano, Prosciutto, Quattro Formaggi με μοτσαρέλα, gorgonzola, παρμεζάνα, κρέμα μασκαρπόνε, Funghi με μανιτάρια και κρέμα τρούφας, Peperoni και Ragu με σιγομαγειρεμένο μοσχάρι black Angus, ενώ κι εδώ υπάρχει δυνατότητα για vegan εκδοχές.

Στο… ψητό και τα κυρίως πιάτα, οι επιλογές είναι έξι, ανάμεσα στις οποίες θα βρείτε αμερικάνικο rib eye black angus, λαβράκι σχάρας με καψαλισμένα λαχανικά με αρωματική σάλτσα με πορτοκάλι, σολομό με κινόα, flap steak από black angus με πουρέ μανιτάρι με μαύρη τρούφα, αλλά και Pollo alla Milanese. Σε ορισμένα πιάτα, μάλιστα, αναγράφεται και η «χωρίς γλουτένη» ένδειξη για όσους πάσχουν από δυσανεξία.

Από τα γλυκά του, δεν λείπει ούτε η pannacotta, ούτε το tiramisu, ούτε το περίφημο Gelato με ιδιαίτερα toppings μεταξύ άλλων, γι’ αυτό αφήστε χώρο και για επιδόρπιο.  

Info
Alio
Βασιλέως Γεωργίου 34, Χαλάνδρι
Τρίτη έως Σάββατο 18:30-23:30, Κυριακή 13:30-23:30
από 30 ευρώ/άτομο