DIRTY MANH: ελληνικό street food από την Μάνη με αγάπη

dirty-manh DIMITRIOS POUPALOS
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Το ΜΑΝΗΜΑΝΗ απέκτησε ένα μικρό «βρώμικο» αδερφάκι που μας προτείνει street food αλά ελληνικά, με μυρωδιές και πρώτη ύλη από την αγαπημένη Μάνη.

Πάρκαρε στο Κουκάκι και μας περιμένει να δοκιμάσουμε τη δική του πρόταση πάνω στο street food με ελληνικές καταβολές και πρώτες ύλες. Ο λόγος για το DIRTY MANH, το νέο «αδερφάκι» του ΜΑΝΗΜΑΝΗ στο Κουκάκι, που ήδη μετρά 15 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην εστίαση. Αυτή, λοιπόν η ομάδα μεταφέρει την αγάπη της για τις καλές πρώτες ύλες και την πειραγμένη ελληνική κουζίνα στον δρόμο, δημιουργώντας σουβλάκι και πίτες σε παραδοσιακές και νέες γεύσεις.

Το DIRTY MANH έχει τα χαρακτηριστικά μιας καντίνας, που εμφανίζεται σαν να έχει παρκάρει για λίγο στο Κουκάκι, κοντά στην Ακρόπολη, φέροντας στον δρόμο συνταγές και υλικά από τη Μάνη και την Ελλάδα. Η αρχιτεκτονική ομάδα Mab Architects που σχεδίασε το DIRTY MANH, την δημιούργησε σε σχήμα κύβου και την τοποθέτησε υπό γωνία, ώστε θυμίζει μία καντίνα που πάρκαρε προσωρινά και σας περιμένει. Δεν υπάρχουν πόρτες, ούτε αυστηρή είσοδος, θολώνοντας τα όρια μεταξύ του μέσα και του έξω. Οι κυβόλιθοι ως υλικό δαπέδου προτρέπουν τον επισκέπτη να αντιληφθεί τον χώρο ως προέκταση του δρόμου. Ο μοναδικός τοίχος καλύπτεται από πέτρα συμβολίζοντας τα πέτρινα σπίτια της Μάνης και τα μεταλλικά στοιχεία της κουζίνας που πρωταγωνιστεί, παραπέμπουν σε μια καντίνα του δρόμου. Η κουζίνα αναδεικνύεται σε βασικό στοιχείο του εστιατορίου, φωτιζόμενη από την οροφή, σχεδόν σαν ένας πολύτιμος λίθος. Ο τρόπος τοποθέτησης της μέσα στον χώρο δημιουργεί μία εσοχή που σας καλεί να πάρετε μέρος στο γαστρονομικό ταξίδι, παρακολουθώντας την διαδικασία παρασκευής.

Πίσω από το μενού του βρίσκεται ο Αλέξανδρος Φουρούλης, έχοντας σχεδιάσει επιλογές με βάση την ελληνικότητα, τους αγαπημένους συνδυασμούς του ΜΑΝΗΜΑΝΗ, όσα χιλιάδες κόσμου έχει αποθεώσει 15 χρόνια τώρα με μια διάθεση που ταιριάζει στην καθημερινότητα του δρόμου.

Όλα τα κρέατα του DIRTY MANH προέρχονται από τη Μάνη και το χοιρινό από τη μικρή παραδοσιακή χοιροτροφική μονάδα ΤΣΙΚΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ στους πρόποδες του Ταϋγέτου. Οι πατάτες είναι φρέσκες και το ελαιόλαδο μανιάτικο, ενώ τίποτα δεν είναι μαγειρεμένο από πριν.

Θα απολαύσετε λοιπόν παραδοσιακό καλαμάκι χοιρινό ή κοτόπουλο μαριναρισμένο σε χειροποίητη μαγιονέζα, με λάχανο και καρότο σε σάλτσα από ελαιόλαδο, λεμόνι και φρέσκα βότανα. Το χοιρινό είναι από λαιμό για λιγότερο λίπος, ενώ η πίτα προσφέρεται σε τρεις εκδοχές με κοτόπουλο καλαμάκι, χοιρινό καλαμάκι και γύρο χοιρινό.

Στο DIRTY MANH  σας περιμένει, επίσης, και η Τριπλέτα δηλαδή η τραβηχτή πίτα με το χοιρινό καλαμάκι (πανσέτα σε εμάς), κεφαλοτύρι και αφρίνα Ταινάρου, η οποία προσφέρεται και σε διαφορετικές εκδοχές όπως με καγιανά ή με λουκάνικο από την Αρεόπολη.

Δοκιμάστε επίσης και την σκεπαστή πίτα, Pita Pocket, σε γευστικούς συνδυασμούς που ανατρέπουν τα δεδομένα του street food. Μανιάτικο με σύγκλινο σχάρας, πουρέ σύκου, λιαστή τομάτα, αρωματικό τυρί βοτάνων, καπνιστή μελιτζάνα και ρόκα, Χωριάτικο με τομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι, πιπεριά, κάππαρη, φέτα, ελιά και ελαιόλαδο, Πανσέτα sous vide με τζίντζερ, οξύμελι, κόλιανδρο, λάχανο, chutney φρούτων, λάδι chilly, κρεμμύδι, γιαούρτι δυόσμου ή μαγιονέζα καπνιστή, Μουσακάς με μοσχαρίσια ουρά, κολοκύθι, πατάτες, μελιτζάνες, γιαούρτι, φέτα,  θυμάρι και μανιτάρια, Μπιφτέκι με τομάτα, κρεμμύδι και γιαούρτι δυόσμου και Μανιτάρια με μοσχαρίσια ουρά, πατάτα, τομάτα, σάλτσα τρούφας.

Στο DIRTY MANH να σας πούμε ότι δεν θα βρείτε τζατζίκι, αλλά πικάντικη σάλτσα γιαουρτιού με σχοινόπρασο και το κρεμμύδι είναι καραμελωμένο.

Είστε έτοιμοι για μια διαφορετική street εμπειρία;

Info
DIRTY MANH
Δημητρακοπούλου 5, Κουκάκι
210 9241534
Τρίτη με Κυριακή 17.00 με 24.00