Ώρα για ΒορΟινά

krasi
ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Έφτασε και πάλι η εκδήλωση γευστικής δοκιμής κρασιών και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα με τη συμμετοχή των οινοπαραγωγών-μελών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος».

Οι οινοποιοί της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» γιορτάζουν τον τρύγο και σας προσκαλούν στα «ΒορΟινά», την ετήσια εκδήλωση γευσιγνωσίας οίνων και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, στην Προβλήτα 1 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

Εκεί σας περιμένουν οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί, ξηροί, ημίξηροι, ημίγλυκοι, αφρώδεις και ημιαφρώδεις, γλυκείς και μία σειρά από αμπελοοινικά αποστάγματα, από τα σημαντικότερα αμπελοτόπια και τα πλέον δημοφιλή οινοποιεία της βόρειας Ελλάδας.

Και για ακόμη περισσότερη οινική απόλαυση αλλά και εκπαίδευση, θα υπάρχουν τα ειδικά θεματικά περίπτερα:
«Ο Τρύγος στην Πόλη, ο Τρύγος αλλιώς….!!» μία ξεχωριστή δραστηριότητα για τους μικρούς επισκέπτες των ΒορΟινών, όπου με διαδραστικό τρόπο θα γνωρίσουν το σταφύλι και τον τρύγο, από το βιωματικό εργαστήρι «Παίζοντας σε Παραδοσιακά Μονοπάτια»
«Τα Ροζέ των ΒορΟινών» για γευστική δοκιμή ροζέ οίνων από τα οινοποιεία-μέλη της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος»
«Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» για προτάσεις με οινικές διαδρομές και οινοτουριστικά πακέτα και παρουσίαση του οινοτουριστικού δικτύου «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» με τα επισκέψιμα οινοποιεία και τους αμπελώνες των 27 οινοποιείων-μελών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος.

Ακόμη, σας περιμένει ο «Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης» με γευστική δοκιμή των καλύτερων οίνων και του καλύτερου αποστάγματος του «Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου & Αποσταγμάτων 2019», αλλά και το Thessaloniki Food Festival.

«Τα ΒορΟινά» αποτελούν μία από τις πλέον αγαπητές οινικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα που το οινόφιλο κοινό αγκάλιασε από το 2005 όπου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά. Έκτοτε διεξάγεται ανελλιπώς κάθε χρόνο, ενώ η ανταπόκριση  βορειοελλαδιτών, και όχι μόνο, φίλων του κρασιού, επαγγελματιών και καταναλωτών είναι τεράστια

Η είσοδος για την κεντρική εκδήλωση «Τα ΒορΟινά» στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι 5€ το άτομο και περιλαμβάνει το ειδικό ποτήρι γευσιγνωσίας. Τα ΒορΟινά πραγματοποιούνται  υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Thessaloniki Food Festival.

Info
Τα ΒορΟινά
Λιμάνι Θεσσαλονίκης
στις 21/9