Πέντε νόστιμα στέκια σε πεζοδρόμους της Αθήνας

tazza A.MAKRIS
ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Όσο να ‘ναι, οι πεζόδρομοι δίνουν άλλη χάρη σε μια βόλτα μας στην πόλη. Γι’ αυτό βρίσκουμε όμορφα σημεία τους και καθόμαστε για απολαυστικό φαγητό, κρασί και καφέ.

Tazza, Πετράκη
Το Tazza είναι από αυτά τα μαγαζιά της πόλης που σίγουρα περνώντας απ’ έξω θα σταματήσεις για να το τσεκάρεις. Οι ριγέ του τέντες, τα πολύχρωμα αμπαζούρ, όλα μαζί του δίνουν μια αίσθηση ρομαντισμού μέσα στο γκρίζο, που σίγουρα θα σας τραβήξει το βλέμμα. Αν βρείτε και τραπεζάκι να καθίσετε, εκτός από καφέ, κρασί και κοκτέιλ μπορείτε να δοκιμάσετε το μενού του, στο οποίο θα βρείτε ριζότο, κριθαρότο, μπέργκερ, σαλάτες κ.ο.κ. Info: Πεντέλης 9 και Πετράκη, 2103311999

Όμορφη Πόλη, Μοναστηράκι
Νέο μεζεδοπωλείο στην καρδιά της πόλης, μόλις μερικά μέτρα από την πλατεία και την είσοδο της Αρχαίας Αγοράς, η «Όμορφη Πόλη» ήρθε για να μας σερβίρει ελληνική και μεσογειακή κουζίνα, μέσα από τη ματιά έμπειρων σεφ και τη χρήση επιλεγμένης πρώτης ύλης. Από σπετζοφάι μέχρι λαβράκι φρικασέ κι από ματσάτα Φολεγάνδρου με κατσικάκι Νάξου μέχρι χυλοπίτες με κόκορα, το μενού του μοσχοβολά Ελλάδα, ενώ καθημερινά μην ξεχνάτε να τσεκάρετε τα πιάτα ημέρας. Και φυσικά, να συνοδέψετε το φαγητό σας με λίγο ούζο ή τσίπουρο για ακόμη περισσότερη Ελλάδα. Info: Κυνέτου 4, Μοναστηράκι, 210 3220094.

Mama Roux, Αιόλου
Στον πεζόδρομο της Αιόλου, το Mama Roux φημίζεται για το brunch του, τις multi-culti επιλογές του, τα μπέργκερ του και τα street food party του. Μετά τις διακοπές, μάλιστα, ανανέωσε και το μπαρ του και είναι έτοιμο για τη σεζόν, με τις λαχταριστές προτάσεις του, σε ένα σημείο του κέντρου που πάντα βρίσκεται στο δρόμο μας. Info: Αιόλου 48, 213 0048382.

Penny Lane, Χαλάνδρι
Το Χαλάνδρι φημίζεται για τους πεζοδρόμους του και αγαπημένο μας σημείο στη Θουκυδίδου είναι το Penny Lane, με comfort προτάσεις για brunch και φαγητό, σε ένα όμορφο, προσεγμένο περιβάλλον. Κι αφού απολαύσετε το φαγητό σας εκεί, μπορείτε να «πεταχτείτε» απέναντι στο 9Βήτα Home Bar για τα απαραίτητα κοκτέιλ που θα κλείσουν τη βραδιά. Info: Θουκυδίδου 10, Χαλάνδρι, 210 6800217.

Γιασεμί, Πλάκα
Το ξακουστό Γιασεμί βρίσκεται ίσως σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Πλάκας, στα σκαλάκια της Μνησικλέους, σερβίροντας καφέ, γλυκά, πίτες και φυσικά εμπνευσμένη μεσογειακή κουζίνα. Εκεί θα νιώσετε λίγο και την παλιά Αθήνα και σίγουρα θα χαλαρώσετε σε κάποια γωνιά του, παρακολουθώντας τον κόσμο να περνά και ξεχνώντας για λίγο όλα σας τα προβλήματα. Info: Μνησικλέους 23, Πλάκα, 213 0417937.