Cardinale Athens: άρωμα Ιταλίας στη Μητροπόλεως

cardinale-athens
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Άνοιξε εν μέσω καλοκαιριού στη Μητροπόλεως και δίνει τη δική του πρόταση για κρασί και ιταλική κουζίνα στο κέντρο, διατηρώντας τραπεζάκια έξω στον πεζόδρομο για όσο το.. φθινοπωρινό καλοκαίρι μας κρατά συντροφιά.

Τη Φωτεινή Παντζιά τη γνωρίσαμε από το By the Glass και το Boccanegra, απόδεικνύοντας την αγάπη της για το κρασί. Στο νέο της εγχείρημα, τη βρίσκουμε σε συνεργασία με τον Κωστή Βλασόπουλο του Δια Ταύτα, να δίνουν ζωή σε ένα νέο all-day στέκι ιταλικής κουζίνας σε ένα νεοκλασικό κτίριο της Μητροπόλεως, που αγαπά το κρασί και φιλοδοξεί να ξεχωρίσει από άλλο ένα ιταλικό spot στην Αθήνα.

Ξεκινά από νωρίς το πρωί, για να το επισκεφτούν όσοι αναζητούν ένα προσεγμένο μέρος για καφέ ή brunch, και απ’ ό,τι φαίνεται δεν κάνει… εκπτώσεις στις νοστιμιές της Ιταλίας, αφού ο σεφ του, Κώστας Τσίγκας, έχει δημιουργήσει ένα μενού εμπνευσμένο από διάφορα μέρη της.

Από το μενού, φυσικά, δεν λείπουν οι πίτσες, η φοκάτσια, τα ζυμαρικά και το ριζότο, με διάφορες ιδιαίτερες επιλογές όπως π.χ. πίτσα με μορταδέλα και φιστίκι ή νιόκι από παντζάρι με μοναδικό πέστο από λαχανίδα και αμύγδαλα, τα οποία μπορείτε να συνοδέψετε με κάποια από τις περίπου 80 ετικέτες κρασιού που θα βρείτε στην κάρτα του και αναμένεται να εμπλουτιστούν σύντομα.  

Για όσους απέχουν από τη γλουτένη, να σημειώσουμε ότι τα περισσότερα πιάτα ζυμαρικών γίνονται και gluten free, ενώ ένα από τα δυνατά του χαρτιά είναι το mozzarella bar και τα crostini του που παρασκευάζονται καθημερινά και μπορείτε να τα συνδυάσετε με γεύσεις Ιταλίας, αλλαντικά, τυριά και φυσικά κρασί.

Πιάστε μια θέση στον πεζόδρομο και απολαύστε το!

Info
Cardinale Athens
Μητροπόλεως 38, Αθήνα
210 3314397