Δημιουργώντας τα «Εδέσματα της γιορτής»

dimiourgontas-ta-edesmata-tis-giortis

ΔΕΥΤΕΡΑ, 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Ο εορταστικός κύκλος μαθημάτων μαγειρικής της Wine Plus, με τίτλο «Τα εδέσματα της γιορτής» είναι ό,τι πρέπει για να προετοιμαστούμε για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Ο εορταστικός κύκλος μαθημάτων μαγειρικής της Wine Plus, με τίτλο «Τα εδέσματα της γιορτής» είναι ό,τι πρέπει για να προετοιμαστούμε για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Οι συναντήσεις των μαθημάτων μαγειρικής «Τα εδέσματα της γιορτής» θα πραγματοποιηθούν στο εστιατόριο Ambrosia του ξενοδοχείου Hyatt Regency Thessaloniki, την Τετάρτη 1 και 8 Δεκεμβρίου.

Πολλοί και ιδιαίτερα νόστιμοι είναι οι πρωταγωνιστές των γιορτινών τραπεζιών: η γαλοπούλα, η φραγκόκοτα και η πάπια, ο σολομός, ο αστακός και οι καραβίδες, το χαβιάρι, το αυγοτάραχο και το foie gras, τα στρείδια και τα οστρακοειδή, τα μελομακάρονα, ο μπακλαβάς και η σοκολάτα.

Με όλα αυτά τα υλικά, ο executive chef του Hyatt Regency Thessaloniki, Κώστας Αραμπατζής δημιούργησε δύο ευφάνταστα μενού που θα παρουσιάσει στους συμμετέχοντες, στις δύο συναντήσεις των μαθημάτων.

Σε κάθε συνάντηση θα δημιουργηθεί από το μηδέν, ένα ολοκληρωμένο μενού με ορεκτικό, πρώτο πιάτο, κυρίως πιάτο και γλυκό και το οποίο στη συνέχεια, θα απολαύσουν οι συμμετέχοντες με τη συνοδεία των ταιριαστών κρασιών, που θα παρουσιάσει η χημικός-οινολόγος Μαρία Νέτσικα.

Πληροφορίες: Wine Plus, 2310 888311, Ambrosia, ξενοδοχείο Hyatt Regency Thessaloniki, στις 7 μ.μ.