Το Explorer’s Bar Bistro αγκαλιάζει την Τέχνη

explorers
ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Έργα της Αγάπης Χατζή, της βραβευμένης καλλιτέχνιδας βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό και το Explorer’s Bar του NJV Athens Plaza τα φιλοξενεί από τις 15 Σεπτεμβρίου.

Το εκλεπτυσμένο bar με αέρα βρετανικού club με finger food, ποτά, κοκτέιλ και μοναδική λίστα κρασιών βάζει και λίγη Τέχνη στην εξίσωση και εδώ και μερικές ημέρες φιλοξενεί τα έργα τέχνης της Αγάπης Χατζή. Η εν λόγω σειρά έργων είναι εμπνευσμένη από αφηρημένες έννοιες, βιώματα-σπαράγματα μνήμης, ανθρώπους, τοπία και αντικείμενα, τα οποία, ρευστά και αόριστα, αναδύονται μέσα από την ομίχλη και αγωνίζονται να ανασυσταθούν. Η διεργασία αυτή αναδεικνύει τη λυρική πνοή που διατρέχει τον κάθε πίνακα και, έτσι, αναδεικνύεται ο απώτερος στόχος του έργου.

Η καλλιτέχνις έχει δηλώσει ότι ανήκει στον αφηρημένο εξπρεσιονισμό, γιατί εκφράζεται μέσω του αντισυμβατικού και πολυεπίπεδου τρόπου αφήγησης. Χρησιμοποιεί, μάλιστα, στους πίνακές της υλικά που προσδίδουν πλαστικότητα και κίνηση στις αφηγήσεις της. Οι εικόνες, οι ιδέες, οι αξίες και οι συμβολισμοί κωδικοποιούνται κάθε φορά που αποτυπώνονται στον καμβά προσκαλώντας τον θεατή σε μια ονειρική διαδρομή του νου και των αισθήσεων.

Αν, λοιπόν, βρεθείτε στο κέντρο της Αθήνας, περάστε μια βόλτα από το NJV Athens Plaza και το Explorer’s Bar και συνδυάστε κοκτέιλ, finger food και Τέχνη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Info
Explorer’s Bar – NJV Athens Plaza
Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου 2