Athens Coffee Festival: ήρθε η ώρα για τη γιορτή του καφέ

kafes-kafeini
ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Το κέντρο της Αθήνας για τρεις ημέρες θα μοσχοβολά καφέ, με το 4ο Athens Coffee Festival, όπου η Τεχνόπολη πρόκειται να ενώσει ξανά όλους τους λάτρεις του καφέ και τους επαγγελματίες του κλάδου.

Επαγγελματίες του κλάδου, home barista, αλλά και το καταναλωτικό κοινό που αγαπά τον καφέ, όλοι μαζί δίνουν ραντεβού σε τρεις ημέρες, στις 28 με 30 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη, σε ένα φεστιβάλ γιορτής για το αγαπημένο μας ρόφημα.

Το Athens Coffee Festival, από την πρώτη του κιόλας διοργάνωση τον Μάιο του 2016, κατόρθωσε να αναδειχθεί ως ένα από τα κορυφαία φεστιβάλ καφέ σε παγκόσμιο επίπεδο. Φέτος, επιστρέφει για 4η φορά, αποτελώντας πλέον σημείο αναφοράς για τους επαγγελματίες, αλλά και το ευρύ κοινό που ενδιαφέρεται να γνωρίσει από κοντά όλες τις καινοτομίες και τα δρώμενα της αγοράς, από τους εμβληματικούς οίκους espresso, αλλά και τους καταξιωμένους Έλληνες και ξένους specialty coffee roasters.

Στόχος φέτος παραμένει η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλκυση όλων των επαγγελματιών του κλάδου, από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και επιλεγµένων σημαντικών επισκεπτών από το εξωτερικό. Παράλληλα το φεστιβάλ θα συνεχίσει να απευθύνεται στο δυναµικό κοινό των καταναλωτών που είναι λάτρεις του καφέ και ενδιαφέρονται για τις νέες τάσεις και εξελίξεις που διαµορφώνονται στο χώρο.

Μη χάσετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα φλιτζάνι ελληνικό καφέ ή ένα ποτήρι Λουμίδης frio φτιαγμένο από τους coffee experts του Λουμίδης Παπαγαλος

Φέτος, μάλιστα, θα συμμετάσχουν ως εκθέτες περισσότερες από 120 επιχειρήσεις εισαγωγής, επεξεργασίας και εµπορίας καφέ και συναφούς εξοπλισµού: από μεγάλες προμηθευτικές και παραγωγικές εταιρείες καφέ μέχρι εταιρείες εξοπλισμού και από προμηθευτές ροφημάτων (καφέ, τσάι, energy drinks κλπ) μέχρι εξειδικευμένα e-shops κ.α.

Σημαντικό κομμάτι του φεστιβάλ θα είναι και οι διαγωνισμοί, οι οποίοι θα είναι ακόμη περισσότεροι φέτος. Συγκεκριμένα, εκτός από το πρωτάθλημα Roasting θα φιλοξενηθούν και αυτά των Latte Art, Cezve/Ibrik που αφορά τον καφέ στο μπρίκι και Cup Tasters, όπου επιβραβεύονται οι cuppers που επιδεικνύουν ταχύτητα, τεχνική και ακρίβεια στην αναγνώριση των γευστικών διαφορών των specialty coffees.

Μέσα από ένα πλούσιο και προσεκτικά σχεδιασμένο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων που θα περιλαμβάνει σεμινάρια για καταναλωτές και τεχνικά workshops για επαγγελματίες καφέ θα αναδυθεί ο εκπαιδευτικός, ψυχαγωγικός κι εμπορικός χαρακτήρας του φεστιβάλ, όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές κι αμερικάνικες εκδηλώσεις. 

Περισσότερες από 120 επιχειρήσεις εισαγωγής, επεξεργασίας και εµπορίας καφέ και συναφούς εξοπλισµού θα βρεθούν στο φεστιβάλ ως εκθέτες

Το Athens Coffee Festival θα φιλοξενήσει και φέτος ένα ανοιχτό για το κοινό cupping session. Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν σπάνια blends και ποικιλίες από όλες τις καφεπαραγωγούς χώρες στην ειδικά διαμορφωμένη και εξοπλισμένη cupping area.

Κι όλα αυτά, βεβαίως, θα πραγματοποιηθούν με πολλή μουσική, live και dj sets, από ονόματα όπως Σάκης Τσιτομενέας, Αφροδίτη Σημίτη, Μανώλης Οικονόμου, Εύα Μπουντούρη, Alcatrash Band και άλλους.

Info
4ο Athens Coffee Festival
Τεχνόπολη, Γκάζι
28-30/9
Σάββατο 28.09 από τις 10:00-22:00, Κυριακή 29.09 από τις 10:00-22:00 και Δευτέρα 30.09 από τις 12:00-21:00.