Barilla Pasta World Championship 2019: ποιος θα κατακτήσει τον κόσμο των ζυμαρικών;

zumarika-sef
ΤΕΤΑΡΤΗ, 02 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Στις 11 Οκτωβρίου στο Παρίσι πρόκειται να αναδειχτεί ο 8ος Master of Pasta.

O 8ος διεθνής μαγειρικός διαγωνισμός Pasta World Championship της Barilla έρχεται στις 10-11 Οκτωβρίου, με 14 chefs από όλο τον κόσμο (Αυστραλία, Αυστρία, Βραζιλία, Καναδά, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ιαπωνία, Σουηδία, Νορβηγία, Ελβετία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής) να είναι έτοιμοι να μαγειρέψουν για τον τίτλο του Master of Pasta.

Την κριτική επιτροπή θα απαρτίζουν πέντε μέλη, τα οποία προετοιμάζονται για να δοκιμάσουν και να κρίνουν τα υψηλού επιπέδου πιάτα που θα δημιουργηθούν κατά την διάρκεια αυτής της διοργάνωσης.

Σεφ και κριτές έχουν ένα κοινό σημείο συνάντησης: το Παρίσι, ένα σύμβολο Τέχνης σε όλο τον κόσμο, στο χώρο του Pavillon Cambon, την ιδανική τοποθεσία για να φιλοξενήσει την διοργάνωση του 2019: The Art of Pasta καθώς και την 50ή επέτειο της παρουσίας της Barilla στη Γαλλία.

Σε αυτόν το διαγωνισμό, οι νεαροί chefs, κάτω των 35 ετών, θα διαγωνιστούν σε 3 γευστικές δοκιμασίες.

Κάθε δοκιμασία θα περιλαμβάνει γευστικές διαμάχες μεταξύ δύο chefs, όπου κατά τη διεξαγωγή τους, κάθε μέλος της κριτικής επιτροπής θα τους βαθμολογεί με συγκεκριμένη αριθμητική κλίμακα. Ανάλογα με την αξιολόγηση τους κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας, τοποθετείται μία μικρή σημαία στον πάγκο του chef που προηγείται. Νικητής αναδεικνύεται αυτός που θα έχει στην κατοχή του τον μεγαλύτερο αριθμό σημαιών κατά την ολοκλήρωση της δοκιμασίας. Οι γευστικές προκλήσεις αποσκοπούν στο να αναδείξουν τις μαγειρικές τους επιδόσεις και να αποκαλύψουν την Τέχνη τους για τα Ζυμαρικά στον απαιτούμενο χρόνο.

14 chefs από όλο τον κόσμο είναι έτοιμοι να μαγειρέψουν για τον τίτλο του Master of Pasta

Οι διαγωνιζόμενοι chefs δεν θα είναι μόνοι τους σε όλη αυτή τη γευστική δοκιμασία, αφού ο Lorenzo Cogo, ο γνωστός Ιταλός chef φημισμένος για το έμφυτο ταλέντο του και τη λεπτομέρεια  που αποτυπώνονται στα πιάτα του, θα φέρει το ρόλο του Master Οικοδεσπότη της Γαστρονομίας. Είναι σίγουρο ότι δεν θα διστάσει να τους πιέσει ώστε να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Τα τρία βήματα για την ανάδειξη του επόμενου Master of Pasta θα είναι τα εξής:

ΗΜΕΡΑ 1η (απόγευμα) The Masterpiece:
Οι δεκατέσσερις διαγωνιζόμενοι chefs θα πρέπει αρχικά να παρουσιάσουν στην κριτική επιτροπή τις ύψιστες δημιουργικές και τεχνικές γαστρονομικές τους ικανότητες μέσα από τη δημιουργία και την παρουσίαση της δικής τους συνταγής με ζυμαρικά, η οποία αποτελεί και την έκφραση των δικών τους συναισθημάτων για ένα «Bello, Buono, Fa bene» πιάτο: όμορφο για τα μάτια, γευστικό για τον ουρανίσκο και καλό για την ψυχή.

ΗΜΕΡΑ 2η (πρωί & απόγευμα) The White Canvas:
Οι οκτώ chefs, που προκρίθηκαν, θα κληθούν να αποδείξουν το ταλέντο τους υιοθετώντας μια νέα γαστρονομική προοπτική: χρησιμοποιώντας τις σειρές ζυμαρικών Better-For-You, θα δημιουργήσουν μια συνταγή η οποία θα είναι ικανή να συνδυάσει την έννοια της δημιουργικότητας μέσα από μια ολιστική προσέγγιση του ευ ζην. Θα κληθούν να εμπνευστούν και να επιδείξουν τις απεριόριστες δημιουργικές και τεχνικές τους δεξιότητες, συνθέτοντας την καλύτερη συνταγή με ζυμαρικά, χρησιμοποιώντας τα υλικά που έχουν προκαθοριστεί από τους chefs της Barilla.

Έπειτα από αυτή τη δοκιμασία, μόνο 4 υποψήφιοι θα έχουν το δικαίωμα να διαγωνιστούν στο Grand Finale:

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας αυτής φάσης, οι φιναλίστ θα κληθούν να εφαρμόσουν τις καλύτερες μαγειρικές τους δεξιότητες για να βελτιώσουν τη σπεσιαλιτέ τους, με στόχο να αγγίξει την τελειότητα. Ακολουθώντας τις υποδείξεις των κριτών, θα προσθέσουν την δική τους πινελιά η οποία και θα τελειοποιήσει την αρχική τους συνταγή.

Στο τέλος, οι κριτές θα ορίσουν έναν και μόνο Chef, τον 8ο Master of Pasta.

Ο σεφ Νίκος Μπίλλης

Οι φημισμένοι Ιταλοί chefs, ο Davide Oldani και ο Simone Zanoni, καθώς και η Γαλλίδα chef, Amandine Chaignot θα επικεντρωθούν στις μαγειρικές δεξιότητες των διαγωνιζόμενων chefs χρησιμοποιώντας και τις πέντε αισθήσεις τους για να τους κρίνουν. Επιπλέον, θα παράσχουν στους υποψηφίους πολύτιμες συμβουλές για να τους βοηθήσουν να δώσουν το καλύτερό τους εαυτό και να αναδείξουν τα πιάτα τους. Οι Paola Navone και Ashley Alexander θα χρησιμοποιήσουν την υψηλού επιπέδου αισθητική τους αντίληψη για να αξιολογήσουν τα πιάτα ζυμαρικών των διαγωνιζόμενων.

Αυτός ο συνδυασμός απόψεων πρόκειται να φέρει εκπλήξεις στο διαγωνισμό. Ο νικητής θα ανακοινωθεί στο τέλος της δεύτερης ημέρας και ο θρίαμβός του θα διαρκέσει για ένα χρόνο μέχρι και τον επόμενο διαγωνισμό το 2020.

Την Ελλάδα θα κληθεί να εκπροσωπήσει ο Νίκος Μπίλλης, ο οποίος προτού γίνει ο chef δύο πολύ γνωστών εστιατορίων της χώρας, του Etrusco στην Κέρκυρα και του Botrini's στην Αθήνα, ανέπτυξε τις εκλεπτυσμένες μαγειρικές του ικανότητες σε πολυβραβευμένα εστιατόρια στη Γαλλία, στην Ισπανία και στην Ελλάδα.

Το Pasta World Championship, φέτος συνεργάζεται με το Parabere Forum, μία ανεξάρτητη διεθνή και μη κερδοσκοπική πλατφόρμα για την ενδυνάμωση της γυναικείας παρουσίας στον κλάδο της εστίασης.

Info
www.pastaworldchampionship.com
10-11 Οκτωβρίου