O Senios μας συστήνεται ξανά

senios
ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Αυτή τη φορά με νέο concept και ρετρό διάθεση.

Έχει περίπου ένα χρόνο που έχει έρθει στην πόλη μας με τη δική του νοσταλγική διάθεση και ατμόσφαιρα. Πριν λίγες μέρες, μάλιστα, το new age καφενείο-μεζεδοπωλείο άνοιξε και πάλι τις πόρτες του στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου, κοντά στην πλατεία Αγίας Ειρήνης και παρουσίασε το νέο του πρόσωπο στους λάτρεις της καλής ζωής, με νέο concept και διάθεση… α λα παλαιά.

Δίνοντας μια νέα διάσταση στο παραδοσιακό μεζεδοπωλείο και αίσθηση παλιάς Αθήνας, ο Senios διατηρεί τη vintage αισθητική που τον ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή, ενώ ο χώρος του προβάλλει ανανεωμένος με την ανοιχτή κουζίνα να κερδίζει μεμιάς το βλέμμα. Την ίδια στιγμή τα μαρμάρινα τραπεζάκια και οι ξύλινες καρέκλες μυούν τον επισκέπτη στη ρετρό ατμόσφαιρα που τον χαρακτηρίζει.

Στην κουζίνα του ο σεφ Δημοσθένης Μπαλόπουλος δημιουργεί γεύσεις με βασικό συστατικό την παράδοση σε συνδυασμό με στοιχεία της νέας ελληνικής γαστρονομίας. Το μενού του είναι αφιερωμένο σε αυθεντικούς ελληνικούς μεζέδες και την μαμαδίστικη κουζίνα που τόσο αγαπιέται ξανά από πολλά εστιατόρια και οι επιλογές του είναι πολλές όπως τα μαυρομάτικα σπιανάδα, οι πατατοκροκέτες γεμιστές με σπετζοφάι και το γιαουρτλού με σουβλιστά κεφτεδάκια αρνιού. Για την συνοδεία των παραπάνω, ο σεφ έχει προβλέψει και τις απαραίτητες αλοιφές από μελιτζανοσαλάτα, τυροκαυτερή μέχρι και το κλασικό τζατζίκι  να προσφέρονται σε έναν δελεαστικό δίσκο.

Οι λάτρεις των ελληνικών αποσταγμάτων θα ανακαλύψουν επίσης μια μεγάλη ποικιλία σε ετικέτες τσίπουρου, ούζου και κρασιού που θα συνοδεύσουν ιδανικά τις προτάσεις του φαγητού, ενώ το φινάλε γράφεται με σπιτικά γλυκίσματα όπως οι μελωμένοι ζεστοί λουκουμάδες με παγωτό και το σοκολατένιο μωσαϊκό.

Και οι λάτρεις του καφέ, όμως, δεν θα μείνουν παραπονεμένοι, αφού στο «καφεκοπτείο» του ψήνονται καθημερινά αρωματικά χαρμάνια καφέ και αποτελούν την ιδανική πρόταση για τις πρωινές και απογευματινές συναντήσεις της παρέας.

Και για να συμπληρωθεί η εξίσωση, στο μενού του θα βρείτε και μια λίστα με signature cocktails όπως το... “Moulari” με βάση το παλαιωμένο τσίπουρο, για να κλείσετε όμορφα και χαλαρωτικά την επίσκεψή σας εκεί.  

Info
Senios
Καλαμιώτου 15, Αθήνα
210 3318778
Κυρ. - Πεμ. 10:00 - 02:00, Παρ. & Σάβ. 10:00 - 04:00