Ποιος είναι ο καλύτερος σεφ στον κόσμο;

best-chef
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

O σουηδός σεφ Bjorn Frantzén κέρδισε το βραβείο The Best Chef Top100, με τους Joan Roca και David Muñoz να ακολουθούν.

Τα βραβεία The Best Chef Awards Top100 πραγματοποιούνται από το 2017 με στόχο να αναδείξουν τους καλύτερους σεφ του κόσμου, στρέφοντας τα φώτα για λίγο επάνω τους, αντί για τα εστιατόρια.

Κάθε χρόνο 100 νέοι σεφ επιλέγονται από τους συνεργάτες του The Best Chef και προστίθενται στη λίστα top 100 της περασμένης χρονιάς. Στη συνέχεια, όλοι οι σεφ που βρίσκονται στη λίστα ψηφίζουν τους συναδέλφους τους, έχοντας 10 επιλογές, από 100 μέχρι 1000 πόντους, ώστε να αποφασιστεί ποιοι θα είναι οι 100 φιναλίστ. Ο κάθε σεφ, λοιπόν, αξιολογείται ως άνθρωπος, ταλέντο, εμπειρία, δυναμική, όπως και προσωπικότητα.

Στην συνέχεια, οι επαγγελματίες του χώρου, φωτογράφοι, καλλιτέχνες και λάτρεις της γαστρονομίας μπορούν να ψηφίσουν τον αγαπημένο τους σεφ στη λίστα με τους κορυφαίους 100. 

Η βράβευση πραγματοποιείται σε ένα γκαλά που αποτελεί παγκόσμιο event, όπου σεφ από όλο τον κόσμο ταξιδεύουν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Μεξικό, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιαπωνία και όλη την Ευρώπη για να παρευρεθούν. Φέτος, η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, όπου ο σεφ Juan Roca, από το El Celler de Can Roca, που έχει κερδίσει το βραβείο το 2017 και το 2018, μαγείρεψε για το dinner party μετά τα βραβεία.

www.wikipedia.org

Ο φετινός νικητής Bjorn Frantzén 

Ποιοι είναι, λοιπόν, οι καλύτεροι σεφ του κόσμου;

Ο σουηδός σεφ Björn Frantzén από το εστιατόριο Frantzén της Στοκχόλμης κέρδισε την πρώτη θέση, ενώ στη θεύτερη βρέθηκε ο Juan Roca (Ισπανία) και ο David Muñoz (Ισπανία). Αξίζει να πούμε ότι την περασμένη χρονιά, ο Björn Frantzén είχε την τέταρτη θέση, μετά τον David Muñoz , ενώ στην πρώτη θέση βρισκόταν ο Joan Roca και στη δεύτερη ο René Redzepi του θρυλικού Noma.

Καλύτερος ανερχόμενος σεφ στέφθηκε ο νεαρός Pía León του εστιατορίου Kjolle στη Λίμα του Περού, ενώ καλύτερος pastry chef ανακηρύχθηκε ο Jordi Roca του πολυβραβευμένου El Cellar de Can Roca στη Girona της Ισπανίας.

Ακόμη, ανάμεσα στα βραβεία υπήρχε και αυτό του καλύτερου σεφ, ψηφισμένου από σεφ, το οποίο κέρδισε ο Grant Achatz του εστιατορίου Alinea στο Σικάγο, όπως και του σεφ-θρύλου, το οποίο κέρδισε ο Eckart Witzigmann, για την επιρροή του στην παγκόσμια γαστρονομία.