Τρία πράγματα που δεν ισχύουν για την μπίρα
![μπίρα mpira](/fu/t/100942/1200/10000/0000000000574ae4/1/mpira.jpg)
ΠΕΜΠΤΗ, 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019
Ξεδιαλύνουμε τρεις μύθους γύρω από το αγαπημένο σας αλκοολούχο ποτό, που φαίνεται να μπερδεύουν πολλούς εκεί έξω...
Η μπίρα πρέπει να σερβίρεται παγωμένη
Η μπίρα έχει καλύτερη γεύση όταν σερβίρεται ανάμεσα στους 4 με 12 βαθμούς Κελσίου, αναλόγως με το είδος. Η παγωμένη μπίρα προωθείται για το λόγο ότι έτσι μουδιάζει και μειώνεται η γεύση μας, οδηγώντας μας στο να πίνουμε τελικά παραπάνω.
![](/fu/p/120785/1200/10000/000000000058ae1d/1/mpira-mauri.jpg)
Το ότι μια μπίρα είναι σκούρα, δεν σημαίνει ότι έχει περισσότερο αλκοόλ. Στην πραγματικότητα, αυτή η IPA που πίνετε μπορεί να είναι σχεδόν 2 φορές πιο βαριά από κάποια stout που προσπεράσατε ως «δυνατή».
![](/fu/p/124627/1200/10000/000000000058e329/1/mpira.jpg)
Πολλοί λάτρεις της craft έχουν κελάρι, ακολουθώντας τη βασική ιδέα, ότι η αποθήκευση της μπίρας της κάνει καλό. Παρ’ όλο που η αποθήκευσή της μπορεί να της αλλάξει το προφίλ, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα τη βελτιώσει. Απλώς την αλλάζει. Η σωστή μπίρα είναι έτοιμη για κατανάλωση, αμέσως μετά την εμφιάλωση. Η φρέσκια μπίρα είναι μπίρα στην πιο αγνή της μορφή και είναι έτσι όπως ο ζυθοποιός θέλει να την απολαύσετε. Ακόμη κι αν βρείτε εσείς μια μπίρα από κελάρι που να σας κάνει «κλικ» δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι καλύτερη.