Ο Χάρτης των Γεύσεων επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

xartis-geuseon
ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Το φετινό ραντεβού των οινόφιλων καταναλωτών και επαγγελματιών του κρασιού με οινοποιούς και αποσταγματοποιούς της Ελλάδας και του εξωτερικού έρχεται στο τέλος Νοεμβρίου, από την Wine Plus.

Για δύο ολόκληρες ημέρες, το Σαββατοκύριακο 30 Νοεμβρίου & 1 Δεκεμβρίου, οινοποιοί από κάθε αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας, αποσταγματοποιοί και εισαγωγείς οίνων θα προβάλλουν τα προϊόντα και τη δραστηριότητά τους και πάλι στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στη Θεσσαλονίκη στους χιλιάδες επισκέπτες, από απλούς καταναλωτές μέχρι και πλήθος σημαντικών οινικών προσωπικοτήτων και επαγγελματιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

«Από το 2003, την πρώτη διοργάνωση του Χάρτη των Γεύσεων, συνεχώς βελτιώνουμε, αναβαθμίζουμε και εμπλουτίζουμε την οινική εμπειρία που προσφέρει σε εκθέτες και επισκέπτες, με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη επικοινωνία του κρασιού. Εδώ και δύο χρόνια, ο Χάρτης των Γεύσεων υλοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στη Helexpo, εμφανίζοντας μεγάλη ανοδική πορεία. Σε τεράστιο συνεδριακό χώρο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δίπλα σε διάσημα μουσεία, αξιοθέατα και ξενοδοχεία, ανταποκρίνεται στις ανάγκες τόσο των 150 εκθετών, όσο και των 5.000 επισκεπτών του, Ελλήνων και ξένων, επαγγελματιών και φίλων του κρασιού. Φέτος, στη 17η διοργάνωσή του, αναμένεται να συγκεντρώσει όλο τον κόσμο του κρασιού της Ελλάδας, σε ένα οινικό γεγονός γεμάτο ενθουσιασμό, θετική ενέργεια και καινοτομίες», όπως αναφέρει η χημικός-οινολόγος και δημιουργός της Wine Plus, Μαρία Νέτσικα.

Σύμφωνα με την ίδια, ο Χάρτης των Γεύσεων είναι η νο 1 οινική εκδήλωση στη Βόρεια Ελλάδα, όπου συμμετέχουν περισσότερα από 150 οινοποιεία. Οι επισκέπτες ξεπερνούν τα 5.000 άτομα και παρατηρείται σταθερή αύξηση του αριθμού και των ξένων επισκεπτών, ενώ υπάρχει πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων. Στους επισκέπτες διατίθεται δωρεάν το Wine Plus wine notebook, καλόγουστο και εύχρηστο έντυπο σημειωματάριο γευστικής δοκιμής, στο οποίο μπορούν να κρατούν σημειώσεις για τα κρασιά που δοκιμάζουν.

Όλες οι παραπάνω συνιστώσες αναδεικνύουν την ουσιαστική συμβολή του Χάρτη των Γεύσεων στην ποιοτική και στοχευμένη επικοινωνία και προώθηση του ελληνικού κρασιού και κατ’ επέκταση της ελληνικής γαστρονομίας, στη δημιουργία οινικής παιδείας στο ευρύ καταναλωτικό κοινό καθώς και στον εμπλουτισμό του πολιτιστικού-τουριστικού «πνεύματος» της Θεσσαλονίκης.

Ο Χάρτης των Γεύσεων πραγματοποιείται από τη Wine Plus με την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης, της ΔΕΘ-Helexpo, της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου και του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου.

Info
Χάρτης των Γεύσεων
Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, λεωφ. Στρατού 3, Θεσσαλονίκη
30/11 & 1/12