Wine pairing με Κτήμα Semeli στο Zinglee

zinglee
ΔΕΥΤΕΡΑ, 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Αυτή την Τετάρτη, οι φίλοι του κρασιού και της γευσιγνωσίας έχουν ραντεβού στο Κολωνάκι, για μια ξεχωριστή βραδιά οίνου και γεύσεων.

Ένα απολαυστικό μενού 5 πιάτων, συνοδεία εκλεκτών κρασιών του κτήματος Semeli «μαγειρεύεται» για αυτή την Τετάρτη 23/10 στο Κολωνάκι στο Zinglee, που πρόκειται να χαρίσει άλλη μια γευστική εμπειρία στους λάτρεις του είδους.

Ο executive σεφ του Zinglee, Χρήστος Αθανασιάδης, στο μενού 5 πιάτων που έχει ετοιμάσει, χρησιμοποιεί έντονα το ελληνικό χρώμα, με σκοπό να αναδείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις πλούσιες γεύσεις και τα αρώματα των κρασιών-πρωταγωνιστών της βραδιάς.

Με προσεκτικά διαλεγμένες πρώτες ύλες, φαντασία και έμπνευση από τον πλούτο των κρασιών Semeli, το Zinglee φέρνει ξανά τις ελληνικές γεύσεις στο επίκεντρο και προσκαλεί το απαιτητικό αθηναϊκό κοινό να τις ανακαλύψει και να τις απολαύσει.

Συγκεκριμένα, το μενού που ανέρχεται στα 35 ευρώ το άτομο, περιλαμβάνει Amuse-Bouche Καρπάτσιο από καπνιστό οξύρρυγχο Γεροντίδη (Semeli Estate, Aetheria 2018, Μαλαγουζιά – Chardonnay), ντοματόρυζο με μαριναρισμένη λακέρδα (Semeli Estate, Elixir 2018, Gewürztraminer), λαχανικά στη σχάρα με vinaigrette μελιού, ψητή φέτα, καρύδια και κορινθιακές σταφίδες (Semeli Estate, Delear 2018, Syrah - Grenache Rouge), μοσχαράκι ραγού με αμπελοφάσουλα (Semeli Estate, Spondee 2016, Syrah - Merlot - Cabernet Sauvignon) και μους σοκολάτας σε βάση μπισκότου κανέλας με γλυκό του κουταλιού σταφύλι.

Ξεναγός στις γεύσεις των κρασιών θα είναι για τη βραδιά αυτή o δημιουργός τους, Λεωνίδας Νασιάκος, Χημικός Οινολόγος και Γενικός Διευθυντής του Κτήματος Semeli, ενώ δεν θα λείπουν και οι εκπλήξεις, με το Semeli Estate Spondee 2016 να κάνει την παρθενική του εμφάνιση και να παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό. Πρόκειται για έναν απολαυστικό συνδυασμό Syrah, Merlot και Cabernet Sauvignon, με φινετσάτο σύνθετο άρωμα και χαρακτηριστική πικάντικη γεύση.

Info
Zinglee
Τσακάλωφ 2, Αθήνα
210 3608591
23/10 στις 20.30