Πού θα φάμε το τριήμερο;

seϋxelles
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Η κατάσταση επιβάλλει παρέα, ταβερνάκι, μεζέδες, κρασί και χαλάρωση στην πρώτη αργία της σεζόν.

Σεϋχέλλες, Κεραμεικός
Αν έχετε «άχτι» τις Σεϋχέλλες, αλλά δεν σας βγαίνει το budget, οι Σεϋχέλλες στον Κεραμεικό θα σας φέρουν σε ένα πιο τροπικό κλίμα. Μπορεί να μην υπόσχονται αμμουδιές και τιρκουάζ νερά, αλλά σίγουρα εγγυώνται παρεΐστικη κατάσταση και λιγουρευτούς μεζέδες σε καλές τιμές –μην ξεχνάτε άλλωστε ότι έχει μπει στα 100 καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας για το 2017, σύμφωνα με το restaurant 100. Θα τις γνωρίσετε από την μικρή ξύλινη ταμπέλα που αναγράφει «Σεϋχέλλες, πρώην Μπαχάμες» και στο μενού του θα βρείτε πολλές επιλογές όπως κοτόπουλο με πουρέ γλυκοπατάτας, χοιρινά μπριζολάκια μαριναρισμένα σε φινόκιο και κρόκο Κοζάνης, παπαρδέλες με καβουρμά Κομοτηνής, για τις οποίες φημίζεται, και πολλά ακόμη νόστιμα πιάτα. Info: Κεραμεικού 49, Αθήνα, 211 1834789.

Άμα λάχει στης Νεφέλης, Εξάρχεια
Το Άμα Λάχει πριν πολλά χρόνια ήταν ένα δημοτικό σχολείο στην οδό Καλλιδρομίου και γι’ αυτό διαθέτει έναν τεράστιο κήπο που η αλήθεια είναι ότι τα καλοκαίρια είναι όαση. Όλες τις εποχές του χρόνου, όμως, στο Άμα Λάχει θα απολαύσετε σπιτικούς ελληνικούς μεζέδες και κυρίως πιάτα στεριάς και θάλασσας σε προσεγμένη εκτέλεση, αλλά και τυριά από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Info: Καλλιδρομίου 69, 210 3845978.

Επί τω λαϊκώτερον, Άνω Πατήσια
Με μια όμορφη αυλή για τις ηλιόλουστες ημέρες, αλλά και με συμπαθητικό εσωτερικό χώρο, το Επί τω λαικώτερον διατηρεί μια σταθερή ποιότητα στο παραδοσιακό του φαγητό και τις τιμές του σε καλά επίπεδα. Στον κατάλογό του θα βρείτε και επιλογές πιο εξεζητημένες, όπως χοιρινά μπριζολάκια με σος μαρμελάδας, ντομάτας, μουστάρδας και κοτόπουλο γλυκόξινο με καρότα, πιπεριές, κάσιους, κόκκινη γλυκόξινη σάλτσα, άγριο ρύζι, αν έχετε βαρεθεί τα συνηθισμένα. Info: Λεωφ. Γαλατσίου & Αγ. Λαύρας 13, Πατήσια, 210 2111887.

Ο Κήπος της Τρώων, Πετράλωνα
Πάνω στην Τρώων, στη συνοικία «Το Όνειρο», ο Κήπος της Τρώων έχει στήσει τα τελευταία χρόνια τη δική του γευστική κατάσταση, σε μια αυλή με όμορφες λουλουδάτες πινελιές και ένα χώρο που ξεφεύγει από την παραδοσιακή ταβέρνα. Με τον ίδιο τρόπο ξεφεύγει και το μενού του με κάποιες πιο ιδιαίτερες επιλογές του σεφ, πάνω στην ελληνική και τη μεσογειακή κουζίνα. Info: Τρώων 37, Πετράλωνα 213 0303578.

Σαρδελάκι με θέα, Βουλιαγμένη
Αν έχετε όρεξη για θάλασσα και ψάρι, το Σαρδελάκι με θέα σας τα προσφέρει και τα δυό. Αφενός έχει πραγματικά υπέροχη θέα στον κόλπο της Βουλιαγμένης και αφετέρου σας περιμένουν πολλά μικρά ψάρια στο τηγάνι, με τις σαρδέλες στο φούρνο να ξεχωρίζουν. Στο μενού του θα βρείτε και πλήθος θαλασσινών μεζέδων και λαχταριστά όστρακα, όλα σε τιμές καλές και προσιτές, σε μια value for money εμπειρία. Info: Λεωφ. Ποσειδώνος 18, Βουλιαγμένη, 210 9670913.