Το νέο brunch στα Starbucks διαφέρει από τα συνηθισμένα

starbucks-brunch
ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Αν έχετε βαρεθεί τα μπέργκερ, τα αυγά μπενεντίκτ και τα croque madame, τα Starbucks σας δίνουν μια διαφορετική επιλογή, με επιλογές για brunch, αλλά και για όλη την ημέρα, με την υπογραφή του Βασίλη Σπόρου για να συνδυάσετε με τον καφέ σας. Εμείς τις δοκιμάσαμε και σας μεταφέρουμε εντυπώσεις.

Αναρωτιέστε πώς μπορείτε να φάτε brunch σε ένα μέρος που δεν έχει κουζίνα; Nα σας πούμε ότι γίνεται, αρκεί να υπάρχει θέληση, δημιουργικότητα και εμπειρία. Όλα αυτά, τα συνδύασε με επιτυχία ο Βασίλης Σπόρος, ένας από τους πρωτεργάτες του brunch στην Αθήνα, ο οποίος σε συνεργασία με τα Starbucks κατάφερε να δημιουργήσει προτάσεις που αφενός θα συνάδουν πλήρως με την ταυτότητα, καταγωγή και κληρονομιά της εταιρίας και αφετέρου θα αναδεικνύουν τοπικά ποιοτικά και φρέσκα συστατικά που εναρμονίζονται με τη φιλοσοφία της εταιρίας, αλλά θα δημιουργούν και θα εξελίσσουν νέες τάσεις στον χώρο του φαγητού, μέσα σε ένα διαφορετικό πλαίσιο.

Ο Βασίλης Σπόρος, λοιπόν, δημιούργησε κρύες αλμυρές και γλυκές επιλογές, οι οποίες συναγωνίζονται το φρέσκο και μαγειρεμένο εκείνη την ώρα που επικρατεί στα περισσότερα brunch, και μπορούν να συνδυαστούν με τα δεκάδες είδη καφέ και χειροποίητα ροφήματα.

Οι νέες προτάσεις φαγητού εξυπηρετούν φυσικά τη λογική brunch, αλλά σερβίρονται κάθε ώρα και συνδυάζουν υλικά από την αμερικάνικη κουζίνα, με τη μεσογειακή, αλλά και με συνταγές της δικής μας παράδοσης.

Ο Βασίλης Σπόρος υπογράφει το νέο brunch των Starbucks

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το Spinach & Feta Wrap, που πήρε 6 μήνες για να τελειοποιηθεί και αποτελεί μια παραλλαγή σπανακόπιτας σε αραβική πίτα, με μείγμα τυριού, καραμελωμένα γλυκά κρεμμύδια, θυμάρι και τραγανό σπανάκι, η οποία ήταν και από τις πιο νόστιμες και ιδιαίτερες επιλογές που δοκιμάσαμε.

Για τους λάτρεις του καυτερού, αλλά και ανάμεσα στις δικές μας επιλογές ήταν το Chipotle Chicken Wrap, που αποτελεί και την πρόταση Φθινοπώρου, όπου η τορτίγια γεμίζει με φιλέτο κοτόπουλο, σιρόπι σφενδάμου και σπανάκι πλαισιωμένο από μεξικάνικη chipotle sauce, σε έναν συνδυασμό πικάντικου, γλυκού, με την οξύτητα να φέρνει ισορροπίες. Πολύ νόστιμη ήταν και η Chicken Parm τορτίγια, με κοτόπουλο, ντομάτα, πέστο με ψητές πιπεριές Φλωρίνης, παρμεζάνα, σπανάκι, δίνοντας άλλη μια γευστική και υγιεινή πρόταση.

Σε σάντουιτς, θα βρείτε το Salami Napolitano με ψιλοκομμένο σαλάμι αέρος για να μοιραστεί η γεύση σε όλο το σάντουιτς, τυρί ένταμ, κάρδαμο και sauce καρυδιού σε κριθαρένιο αγγλικό ψωμάκι, αλλά και το πολύ νόστιμο Prosciutto-con-porcini Sandwich, όπου σε κριθαρένιο ψωμί θα απολαύσετε προσούτο, μοτσαρέλα και sauce κρέμας μανιταριών porcini.

Δική τους θέση στο brunch έχουν και τα bagels, τα ιδιαίτερα αυτά ψωμάκια που πρώτα βράζονται και μετά ψήνονται, με δύο επιλογές, μια εκ των οποίων είναι και χορτοφαγική. Το All-day Breakfast Bagel δεν περιέχει κρέας και είναι ένα αφράτο bagel, με ομελέτα, τέσσερα τυριά και σχοινόπρασο, ενώ στην αντίπερα όχθη βρίσκεται το Smoked Bacon & Scamorza Bagel με καπνιστό bacon, καπνιστή μοτσαρέλα και pesto μελιτζάνας, το οποίο δίνει ιδιαίτερη γεύση, χωρίς να γίνεται πολύ αισθητή η μελιτζάνα.

Οι vegan προτάσεις δεν λείπουν από το brunch

Φυσικά, ξεχωριστή θέση έχει η σαλάτα, η οποία μπορεί να αποτελέσει ένα γεύμα μόνη της με νουντλς, κοτόπουλο, ανανά, καρότο και κινέζικη hoisin sauce, βγάζοντας μια δροσιά με ελαφριά γλυκύτητα.

Το brunch των Starbucks έχει μεριμνήσει και για τους vegan, με το Vegan BBQ & Jackfruit Croissant, ένα κρουασάν που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα υπόλοιπα, χωρίς ίχνος ζωικού προϊόντος, με τραγανό σπανάκι, τυρί σόγιας, vegan μαγιονέζα και bbq sauce, με πρωταγωνιστή το jackfruit, ένα τροπικό φρούτο που στη γέμιση του κρουασάν μοιάζει με ξεψαχνισμένο κοτόπουλο. Όλα αυτά αποτελούν τη γέμιση ενός vegan κρουασάν και το αποτέλεσμα είναι σίγουρα χορταστικό και νόστιμο, ακόμη και για όποιον δεν ασπάζεται τον βιγκανισμό.

Με στόχο τη νοστιμιά, αλλά και τη θρεπτική αξία, μπορούμε να πούμε ότι ο Βασίλης Σπόρος παρέδωσε ένα τίμιο brunch στη γνωστή αλυσίδα, με προτάσεις για όλους, που σίγουρα θα γευτείτε ευχάριστα ένα βιαστικό πρωινό που οι υποχρεώσεις δεν σας αφήνουν να πάρετε ανάσα.

Info
http://en.starbucks.com.gr/

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ