Εσείς θα γιορτάσετε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού;

krasi-fthinoporo
ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Μια σημαντική γιορτή πλησιάζει για τον οινοτουρισμό και μας καλεί να γιορτάσουμε κι εμείς τον κόσμο του κρασιού.

Τα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας, συμμετέχουν μαζί με εκατοντάδες άλλα οινοποιεία της Ευρώπης, στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού και σας προσκαλούν να γιορτάσετε μαζί τους, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, τιμώντας το κρασί και τη φιλοσοφία του.

Την ημέρα αυτή, από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, θα έχετε τη δυνατότητα να επισκεφτείτε τα οινοποιεία των οινοτουριστικών δικτύων με δωρεάν είσοδο, σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεστε. Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες των οινοποιείων θα περιηγηθούν στις αμπελοοινικές περιοχές, θα γνωρίσουν τους Έλληνες οινοπαραγωγούς, θα απολαύσουν το τοπίο στους πανέμορφους αμπελώνες, θα ξεναγηθούν στους χώρους παραγωγής, ωρίμανσης και παλαίωσης οίνων, θα δοκιμάσουν νέες και παλαιωμένες σοδειές, αλλά και θα ενημερωθούν για τα φρέσκα κρασιά του φετινού τρύγου που μόλις ολοκληρώθηκε.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού θεσμοθετήθηκε το 2009 και εορτάζεται κάθε χρόνο, τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου με τη συμμετοχή οινοποιείων – μελών του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού (RECEVIN) ή οινοτουριστικών δικτύων.

Στον εορτασμό της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Οινοτουρισμού» συμμετέχουν όλες οι περιφερειακές ενώσεις οινοπαραγωγών της χώρας μας και συγκεκριμένα Η Ένωση Οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», Η Ένωση Οινοπαραγωγών Κεντρικής Ελλάδας, Η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής, Η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου, Η Ένωση Οινοποιών Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου, Το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να μυηθείτε στον μαγευτικό κόσμο του κρασιού, να γνωρίστε τη διαδικασία της οινοπαραγωγής και να δοκιμάσετε εξαιρετικά Επώνυμα Ελληνικά Κρασιά.

Περισσότερες πληροφορίες για τα οινοποιεία της κάθε περιοχής και τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματίσει, μπορείτε να μάθετε από τις Περιφερειακές Ενώσεις Οινοπαραγωγών:

Οίνοι Βορείου Ελλάδος (EN.O.A.B.E.)

τ.  2310 281617 – e. info@wineroads.gr

www.wineroads.grwww.winesofnorthgreece.gr

f: /winesofnorthgreece

Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Κεντρικής Ελλάδας (ΕΝ.Ο.Α.Κ.Ε.)

τ. 22330 80324 & 210 8075512 – e. info@enoake.gr – www.enoake.gr

f: Wines of Central Greece

Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Αττικής (EN.O.A.A.)

Τ. 2294032508, e. info@enoaa.gr – www.enoaa.gr

f: /atticavineyards

Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου (ΕΝ.Ο.Α.Π.)
Τ.6979116736, e. manolis@enoap.org – www.peloponnesewineroads.com
f: /winesofpeloponnese

Ένωση Οινοποιών Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου (ΕΝ.Ο.Α.Ν.Α.)

τ. 22420 69860 – e. enoanawines@gmail.com

Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης (Wines of Crete)

τ. 2810 300688 – e. info@winesofcrete.gr – www.winesofcrete.gr

f: /winesofcrete

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού τελεί υπό την αιγίδα της FedHATTA (Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού) και χορηγός επικοινωνίας της είναι ο ΣΚΑΪ.