Ρίχνουμε μια «κλεφτή» ματιά στο νέο μενού του Galaxy Bar & Restaurant

galaxy-bar-kai-restaurant-restaurant
ΔΕΥΤΕΡΑ, 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Η θέα από την κορυφή του Hilton και το Galaxy Bar & Restaurant παραμένει το ίδιο εντυπωσιακή, με την Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό και τους φωτισμένους δρόμους της Αθήνας να μαγεύουν. Το μενού, όμως, αλλάζει και βάζει τα φθινοπωρινά του.

Με κοσμοπολίτικο και πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα, το νέο μενού έμπνευσης του Executive Chef του ξενοδοχείου, Κώστα Αθανασίου, και του Chef του Galaxy, Γιώργου Καπέρδα, είναι για ακόμη μια φορά εντυπωσιακό.

Στα ορεκτικά, προτείνεται μια ραφιναρισμένη εκδοχή του comfort food, όπως η κολοκυθόσουπα βελουτέ με φθινοπωρινή τρούφα και παστέλι και η κρέμα πατάτας και πράσου με γαρίδες, αυγά ορτυκιού και χαβιάρι. Το μοσχαρίσιο ταρτάρ συνοδεύεται με κρέμα καπνιστού αυγού, πατέ μανιταριών και κράκερ πιπεριάς τσίλι, ενώ το φίνο ταρτάρ ψαριού κρύβει μέσα του κανταΐφι και σερβίρεται με κρέμα πορτοκάλι και μους γιαουρτιού. Από το μενού δεν λείπουν οι υγιεινές επιλογές, όπως η σαλάτα με μπρόκολο, φύλλα αμάρανθου, νεροκάρδαμο και vegan μαγιονέζα με τρούφα ή η σαλάτα με παντζάρια, κέιλ, ρόδι και ντρέσινγκ ταχίνι.

Η κρέμα πατάτας και πράσου με γαρίδες, αυγά ορτυκιού και χαβιάρι

Το κυρίως μενού προσφέρει ενδιαφέρουσες χορτοφαγικές επιλογές, όπως την ποικιλία ψητών κουνουπιδιών με κρέμα παντζαριού και φυστικοβούτυρο ή το μπριάμ λαχανικών με κρέμα καπνιστής μελιτζάνας και ντρέσινγκ από πιπεριά Φλωρίνης. Στα κρεατικά, ξεχωρίζουν το ελάφι φιλέτο με τερίνα σελινόριζας και σος ελληνικού καφέ και η αρνίσια πικάνια με τραγανά γλυκάδια και πουρέ καρότου.

Κολοκυθόσουπα βελουτέ με φθινοπωρινή τρούφα και παστέλι 

Το ψάρι ημέρας σερβίρεται με χόρτα και σάλτσα αυγολέμονο ενώ το μενού διαθέτει και ροφό στιφάδο με κρεμμυδάκια, πουρέ πατάτας και τσιπς από φύκι. Όσο για το sushi στο Galaxy, αποτελεί διαχρονικά εξαιρετική επιλογή για ορεκτικό ή κυρίως γεύμα. Ανακαλύψτε τις νέες γεύσεις, όπως το Sea Bass Ceviche Roll με λαβράκι και πιπεριά τσίλι ή το Scallop Tobiko Roll με χτένι και λάιμ.

Octopus maki

Και για να κλείσετε γλυκά το γεύμα σας, σας περιμένει μεταξύ άλλων tarte tatin μήλου με αλμυρή καραμέλα και crémeux μαύρης σοκολάτας με μαύρα κεράσια.

Crémeux μαύρης σοκολάτας 

Τα ευφάνταστα κοκτέιλ φυσικά και δεν λείπουν από το Galaxy Bar, που σημαίνει ότι μπορείτε να συνεχίσετε με αυτά, ολοκληρώνοντας μια υπέροχη γαστριμαργική βραδιά με θέα την Αθήνα.

Ένα από τα ευφάνταστα κοκτέιλ

Info
Galaxy Bar and Restaurant, ξενοδοχείο Hilton
Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 46,
210 7281402