Πάμε Λάρισα για το Umami Festival Thessaly 2019;

umami-festival-thessaly
ΤΡΙΤΗ, 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Tο Umami Festival Thessaly το πρώτο premium φεστιβάλ οίνου και γαστρονομίας, το οποίο προβάλλει τον ελληνικό οίνο και τους σημαντικούς Έλληνες οινοπαραγωγούς ταυτόχρονα με τα ιδιαίτερα προϊόντα και παραγωγούς γαστρονομικών προϊόντων.

Το πρώτο Umami Festival έγινε στην Αλεξανδρούπολη τον Φεβρουάριο 2017 και πλέον επεκτείνεται διοργανώνοντας το δεύτερο φεστιβάλ στην Λάρισα, το ίδιο έτος, στις 16 και 17 Νοεμβρίου στο Divani Palace Larissa.

Το φεστιβάλ αυτό είναι ανοιχτό για το κοινό αλλά και για επαγγελματίες, με premium χαρακτήρα και σκοπό να επεκτείνει και να προβάλλει τον επώνυμο ελληνικό οίνο και τα ιδιαίτερα προϊόντα εστίασης, σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, το κοινό θα γνωρίσει το κορυφαίο ελληνικό κρασί, ιδιαίτερα προϊόντα γαστρονομίας, ενώ θα γευτεί μοναδικά γαστρονομικά γεύματα, γευστικά σεμινάρια αλλά και δημιουργίες κορυφαίων σεφ.

Και για τους επαγγελματίες του οίνου και της εστίασης, όμως, το φεστιβάλ έχει τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς δημιουργούνται οι  προϋποθέσεις για νέες εμπορικές συνεργασίες με τους παραγωγούς αλλά και τα δίκτυα διανομής αυτών, σε στρατηγικά επιλεγμένα σημεία της χώρας.

Από το φεστιβάλ δεν θα λείψουν και ιδιαίτερα Masterclasses από ειδικούς του οίνου και της γαστρονομίας, ούτε exclusive μαγειρικές εμπειρίες εντός και εκτός του χώρου διεξαγωγής. Με την καθοδήγηση του κορυφαίου sommelier Γιώργου Λούκα Wine Brand Manager της Deals, θα γνωρίσετε τα χαρακτηριστικά 10 κρασιών με παράλληλα γευστικά στοιχεία – πέντε από την Ελλάδα και πέντε από τον υπόλοιπο κόσμο-, ενώ θα πραγματοποιηθεί και Tasting Session με τη Μυρσίνη Λαμπράκη, η οποία θα παρουσιάσει κρεατικά ψημένα με διάφορους τρόπους που θα δοκιμαστούν δίπλα σε επιλεγμένα κρασιά.

Ακόμη, επιχειρήσεις εστίασης, wine bars, κάβες και σημεία οινικού και γαστρονομικού ενδιαφέροντος σε όλη την πόλη της Λάρισας θα βρίσκονται εκεί για να τα γνωρίσουν από κοντά οι επισκέπες.

Το Umami Festival δεν είναι ένα τοπικό γεγονός, αλλά ένα φεστιβάλ με πανελλαδική και διεθνή εμβέλεια, αφού ένας μεγάλος αριθμός επισκεπτών παίρνει μέρος από όλα τα σημεία της χώρας αλλά των γειτονικών χωρών. 

Info
Umami Festival Thessaly 2019
Divani Palace Larissa, Παπαναστασίου 19, Λάρισα
16&17/11