To By the Glass έχει γενέθλια και το γιορτάζει

by-the-glass
ΤΡΙΤΗ, 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Άνοιξε το 2012 και πλέον μετρά επτά χρόνια στην αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή. Κι αυτό πρόκειται να το γιορτάσει με ένα μεγάλο πάρτι.

Έπειτα από επτά υπέροχα χρόνια γεμάτα φιλίες, χαμόγελα, στιγμές μοναδικές συντροφιά πάντα με καλό κρασί, το By the Glass ετοιμάζει γενέθλιο πάρτι το Σάββατο 23/11 το μεσημέρι, προκειμένου να σβήσει τα επτά κεράκια του και να τσουγκρίσουμε όλοι «στην υγειά του».

Στη διάρκεια αυτών των επτά ετών, η μικρή αρχικά λίστα κρασιών του εξελίχτηκε σε εντυπωσιακή wine list 500 και πλέον ετικετών από τον ελληνικό και τον παγκόσμιο αμπελώνα, με 200 από αυτές σε ποτήρι. Σήμερα θα βρείτε στον κατάλογό του παλιές ελληνικές σοδειές, fine wines (παλιές χρονιές ξένου αμπελώνα), μεγάλη ποικιλία από σαμπάνιες και αφρώδεις οίνους, καθώς και από αποστάγματα και dessert wines. Τη μεγάλη ποικιλία κρασιών συνοδεύει κουζίνα με γεύση ελληνική, με ιδιαίτερη σημασία  στην επιλογή της πρώτης ύλης, από τον σεφ Αντώνη Πεχλιβανάκη, με πιάτα ειδικά σχεδιασμένα για να ταιριάζουν απόλυτα με τα κρασιά. Το By the Glass βρίσκεται μάλιστα στα 100 καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας (Restaurant 100 Awards) και η λίστα με τα αγαπημένα κρασιά τιμήθηκε ως Best Wine List για το 2017.

Lefteris_Partsalis

Κι όλα αυτά μέσα στα χρόνια της κρίσης, που παρά τον φόβο και την αδράνεια πολλών, κέρδισε η συνεργασία, η δράση, η τόλμη και η ανάληψη ρίσκου από την Φωτεινή Παντζιά. Γι’ αυτό, άλλωστε, και σήμερα το by the Glass είναι ένα πολύβουο meeting point που συγκεντρώνει τους οινόφιλους της Αθήνας, σήμα κατατεθέν πια της πόλης.

Το πάρτι θα γίνει στις 14.00 το μεσημέρι στη Στοά Ράλλη με οικοδέσποινα την Φωτεινή Παντζιά και την ομάδα του By The Glass και θα περιλαμβάνει ζωντανή, κεφάτη μουσική από τη Ροζάνα Μάιλαν και τους Key Royale, αλλά και ειδικό μενού και τη μεγαλύτερη star wine list της Αθήνας.

Info
By the Glass
Γ. Σουρή 3 & Φιλελλήνων Στοά Ράλλη, Σύνταγμα
23/11 στις 14.00