Ο Χάρτης των Γεύσεων «ξετυλίγεται» στην Θεσσαλονίκη

xartis-geuseon
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Από τις 30 Νοεμβρίου μέχρι την 1η Δεκεμβρίου, το Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στη Helexpo θα… μυρίσει κρασί.

Η σημαντικότερη οινική εκδήλωση της Βόρειας Ελλάδας και το καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού του αμπελοοινικού κλάδου στη Θεσσαλονίκη φιλοξενείται στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στη Helexpo από το Σάββατο 30/11 στις 12.00 το μεσημέρι, όπου και ανοίγει τις πόρτες του ο Χάρτης των Γεύσεων.

Η εκδήλωση θα διαρκέσει ένα Σαββατοκύριακο, στο οποίο οινοπαραγωγοί, αποσταγματοποιοί, εισαγωγείς οίνων, επαγγελματίες του κρασιού, της εστίασης, του τουρισμού και χιλιάδες οινόφιλοι θα δοκιμάσουν, θα συζητήσουν, θα ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες σε καλαίσθητο, ευχάριστο, πολιτισμένο περιβάλλον.

Στη 17η διοργάνωση του Χάρτη των Γεύσεων συμμετέχουν τα γνωστά οινοποιεία της χώρας αλλά και πολλά νεότερα, έως και πρωτοεμφανιζόμενα, εκπροσωπώντας όλες τις αμπελουργικές περιοχές της χώρας. Περισσότεροι από 150 οινοποιοί και αποσταγματοποιοί, καθώς και εισαγωγείς οίνων που εκπροσωπούν οινοποιεία από ακόμη 10 χώρες.

Τι θα δοκιμάσετε αν βρεθείτε στη Θεσσαλονίκη; Περισσότερες από 1.000 ετικέτες, ένα καταπληκτικά ευρύ φάσμα κρασιών, ξεκινώντας από τα φρέσκα της εσοδείας 2019, τις νέες ετικέτες και συσκευασίες, αρκετές από τις οποίες θα κάνουν το ντεμπούτο τους στην εκδήλωση και φτάνοντας έως τις αγαπημένες κορυφαίες ελληνικές και τις συναρπαστικές διεθνείς επιλογές. Ο Χάρτης των Γεύσεων είναι το σημείο για να δοκιμάσετε τις τελευταίες οινικές τάσεις.

Κάθε χρονιά, ο Χάρτης των Γεύσεων συνοδεύεται από πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, όπου κάθετες γευστικές δοκιμές, παρουσιάσεις και επιστημονικές εισηγήσεις, απολαυστικές μαγειρικές επιδείξεις από κορυφαίους chef και ζαχαροπλάστες της Θεσσαλονίκης σας περιμένουν. Με την είσοδο στην έκθεση μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παράλληλες εκδηλώσεις χωρίς πρόσθετο κόστος.

Όπως κάθε χρόνο, η Wine Plus δεσμεύεται να προσφέρει στους εκθέτες και το πλήθος των επισκεπτών του Χάρτη των Γεύσεων ποιότητα και καινοτομία.

Μην χάσετε:
Τα σεμινάρια του Wine School: Το τυπωμένο σε μεγάλη διάσταση infographic της Wine Plus «Το ελληνικό κρασί σε αριθμούς» σε συνδυασμό με τα 30λεπτα σεμινάρια, σας δίνουν την ευκαιρία να μάθετε τα βασικά βήματα της γευστικής δοκιμής και να γνωρίσετε τις αμπελουργικές περιοχές της Ελλάδας πριν ξεκινήσετε τις εξερευνήσεις σας. Η διοργάνωση των σεμιναρίων και στα αγγλικά δίνει την ευκαιρία και στους ξένους επισκέπτες να έχουν μία αληθινά «Discover Greek Wines» εμπειρία.

Το Wine Plus wine notebook: Για την αναβάθμιση της οινικής εμπειρίας, η Wine Plus προσφέρει με την αγορά εισιτηρίου και το WP wine notebook, ένα καλόγουστο έντυπο σημειωματάριο γευστικής δοκιμής για να σας διευκολύνει/ενθαρρύνει να κρατάτε σημειώσεις για τα κρασιά που δοκιμάζετε.

Info
www.mapofflavours.gr
Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης
λεωφ. Στρατού 3
30/11-1/12
Ωράριο λειτουργίας: 12.00 - 20.00
Εισιτήριο: 8€, Εισιτήριο δύο ημερών: 14€