Τέσσερα γευστικά blog που αξίζει να τσεκάρετε

madameginger
ΤΡΙΤΗ, 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Αν σας αρέσει να πειραματίζεστε με τις γεύσεις όχι μόνο σε εστιατόρια, αλλά και στο σπίτι σας, αυτά τα τέσσερα blog γαστρονομικού ενδιαφέροντος θα σας δείξουν το δρόμο, με την προσεγμένη δουλειά και το μεράκι των δημιουργών τους.

madameginger.com, Μαριλού Παντάκη
Ίσως ένα από τα πιο διάσημα blog αυτή τη στιγμή για τους foodies της Αθήνας –κι όχι μόνο- αφού έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε μια πολύ προσεγμένη γαστρονομικού τύπου ιστοσελίδα με άπειρες συνταγές, κατανεμημένες ανάλογα με το βασικό τρόφιμο, αλλά και άρθρα με συμβουλές για διατροφή, μαγειρική και σπίτι, όπως και τα περίφημα vlogs “eat like a local” όπου η Madame Ginger επισκέπτεται κάθε εβδομάδα εστιατόρια της Αθήνας με βάση μια θεματική, προτείνοντας τα καλύτερα. Να σημειώσουμε ότι πίσω από το madameginger.com «κρύβεται» πλέον ολόκληρη ομάδα, αφού το πρότζεκτ έχει απογειωθεί, με αρωγό πάντα τη Μαριλού. Οι συνταγές που θα βρείτε χωρίζονται και με βάση το είδος διατροφής που ακολουθείτε, π.χ. ελαφριές, vegan κ.ο.κ. ενώ δική μας αγαπημένη είναι τα brownies με φιστικοβούτυρο.

notanordinarymum.gr, Δέσποινα Μαρσέλου
Το blog αυτό ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα, αφενός γιατί η δημιουργός του είναι Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, αφετέρου γιατί οι συνταγές του είναι φουλ υγιεινές, χορτοφαγικές και vegan, χωρίς γλουτένη για όσους απέχουν από αυτή. Στόχος της Δέσποινας Μαρσέλου είναι να δημιουργήσει νόστιμες συνταγές που να ενισχύουν το ανοσοποιητικό και να μην περιέχουν καθόλου κρέας, ενώ ελάχιστες είναι αυτές που χρησιμοποιούν ζωικά παράγωγα όπως αυγά. Χορτοφάγοι, vegan, όσοι έχετε δυσανεξία στη γλουτένη εκεί έξω και όσοι θέλετε να διατηρήσετε τη νοστιμιά και την υγιεινή χροιά στη μαγειρική σας, πληκρολογήστε www.notanordinarymum.gr. Αγαπημένη μας συνταγή η vegan καρμπονάρα με καραμελωμένα καρότα.

thehungrybites.com, Ευθύμης
Το blog αυτό ξεκίνησε στα αγγλικά με σκοπό να προσελκύσει αναγνώστες από όλο τον κόσμο, προκειμένου να γνωρίσουν και να πειραματιστούν με συνταγές της ελληνικής, της κρητικής και της μεσογειακής κουζίνας. Στη συνέχεια, για να μην αφήσει και τους Έλληνες fan εκτός, ξεκίνησε η μετάφρασή του και στα ελληνικά, με τις περισσότερες συνταγές να είναι και στις δύο γλώσσες. Οι συνταγές του είναι πολλές και για όλα τα γούστα, καλοδουλεμένες με θερμίδες και μερίδες, με όμορφες φωτογραφίες και με συμβουλές για να επιτύχετε το τέλειο αποτέλεσμα. Αγαπημένη μας συνταγή το κέικ λεμονιού με ελαιόλαδο και καρύδα.

pastrykia.gr, Δήμητρα
Εδώ θα μπείτε όσοι έχετε αδυναμία στα γλυκά και θέλετε να δοκιμάσετε να φτιάξετε τα πάντα, από γλυκά ψυγείου, μέχρι γλυκά φούρνου, από γλυκά με σοκολάτα μέχρι παραδοσιακά, κι από γλυκά χωρίς γαλακτοκομικά ή γλουτένη, μέχρι γλυκά χωρίς ζάχαρη. Μπορεί το blog πλέον να μην ανανεώνεται συχνά, θα βρείτε όμως μεγάλο αρχείο σε γλυκά κάθε είδους και για κάθε γούστο, για να πειραματιστείτε και εμβαθύνετε, δημιουργώντας γλυκά αποτελέσματα. Αγαπημένη μας συνταγή τα soft cookies με μπανάνα, βρόμη και κακάο, χωρίς αλεύρι, ζάχαρη, βούτυρο και αυγά.