Ovio: Ο Πάνος Ιωαννίδης κάνει τη δική του πρόταση στην ιταλική κουζίνα

ovio-athens
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ο διάσημος σεφ απέκτησε πρόσφατα τον δικό του χώρο στο κέντρο της Αθήνας, όπου θα στεγάσει την αγάπη του για την ιταλική κουζίνα, μέσα από το δικό του δημιουργικό μενού.

Στην Απόλλωνος στο Σύνταγμα, εκεί που οι επιλογές για φαγητό είναι ουκ ολίγες, ο δημοφιλής σεφ και ειδήμων της ιταλικής κουζίνας, Πάνος Ιωαννίδης, άνοιξε επίσημα πριν λίγες μέρες έναν νέο χώρο, δίνοντας τη δική του πρόταση στην ιταλική κουζίνα.

Έχοντας περάσει από το Master Chef, που τον έκανε και γνωστό στο ευρύ κοινό, αλλά και από εστιατόρια της Ιταλίας και από την βασιλική πρεσβεία της Δανίας όπου εργάστηκε για 15 χρόνια ως executive σεφ, κι έχοντας μαγειρέψει για πολλούς γαλαζοαίματους, όπως για τον Αλβέρτο του Μονακό, τον βασιλιά της Ολλανδίας, τον πρίγκιπα Edward Egon von Fürstenberg της Αυστρίας κ.ά., ο σεφ πέρασε στο επόμενο level και θέτει τη δική του έμπνευση στη διάθεση του κόσμου.

Το όνομα του εστιατορίου είναι Ovio, που σημαίνει «ξεκάθαρο», όπως ξεκάθαρη είναι και η νοοτροπία του, που κινείται στην ατμόσφαιρα και τη διάθεση του casual fine dining. Ένας χώρος ψηλοτάβανος, με το πράσινο στοιχείο από τα φυτά να μην λείπει, με πατάρι αλλά και ταράτσα, ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τις εξόδους που θα έχουμε όρεξη για ιταλικές νοστιμιές.

photo: Periklis Papandreopoulos

Ο σεφ-λάτρης της ιταλικής κουζίνας, Πάνος Ιωαννίδης

Εκεί, ο σεφ θα εκφράζεται πια ελεύθερα γαστρονομικά, μέσα από τη δική του αισθητική σε πιάτα και περιβάλλον, σε ένα εγχείρημα που πραγματοποίησε σε συνεργασία με τον Πάνο Πολίτη από το ιταλικό εστιατόριο Cupola στο Παγκράτι.

Το Ovio, λοιπόν, δεν θα μπορούσε να μην επικεντρώνεται στην ιταλική κουζίνα, την οποία ο σεφ γνωρίζει σε βάθος και αγαπά, με την επιλεγμένη πρώτη ύλη να παίζει σημαντικό ρόλο και τη φρεσκάδα από τις χειροποίητες δημιουργίες να αποτελεί στόχο.

Στο μενού του θα βρείτε σίγουρα προσεγμένο ριζότο σε διάφορες παραλλαγές όπως με σπαράγγια και lime, με γαρίδες και παρμεζάνα, τηγανητό ριζότο al salto κ.ο.κ., ραβιόλι, tonno tonnato, carpaccio affumicato από μοσχαρίσιο φιλέτο και πολλές ακόμη επιλογές σε ζυμαρικά, κρεατικά, ψάρια (20 στον αριθμό), αλλά και επιλογές πίτσας που ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα.  

Μια δοκιμή, λοιπόν, θα μας πείσει!

Info
Ovio
Απόλλωνος 2-4, Σύνταγμα
211 4115755