Πάμε για σούπα;

mama-roux
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Τώρα που σιγά-σιγά εκλείπουν τα «102 Αυγούστου», μάλλον ήρθε η ώρα να απολαύσουμε ζεστές σούπες σε cozy στέκια της Αθήνας. Ιδού τα αγαπημένα μας.

Mama Roux, Αιόλου
Με διαφορετική σούπα κάθε μέρα, θα ήταν απερισκεψία να επισκεφτείτε το Mama Roux και να μην δοκιμάσετε τη σούπα του. Από μανιταρόσουπες με ροζ πιπέρι και τοματόσουπες, μέχρι σούπες με κολοκύθι και ζωμό από μύδια, οι σούπες του Mama Roux φημίζονται κι εσείς δεν έχετε παρά να τις δοκιμάσετε στο κανονικό μέγεθος ή στο μισό, σε πιο οικονομική τιμή. Info: Αιόλου 48-50, 2130048382.

Tuk Tuk, Κουκάκι
Στο λιλιπούτειο στέκι για ταϊλανδέζικο στο Κουκάκι, θα απολαύσετε υπέροχη Tom Ka Khai (που σημαίνει κατά λέξη βραστό, γάλα, κοτόπουλο) δηλαδή κοτόσουπα με γάλα καρύδας, καλαμπόκι, λεμονόχορτο, φύλλα καφίρ, κάλαγκαν και κόλιανδρο. Η σούπα αυτή ισορροπεί ανάμεσα στο γλυκό, το αλμυρό και το ξινό, με όλα αυτά τα εξωτικά αρώματα και το αγαπημένο γάλα καρύδας να κυριαρχεί και είναι και οικονομική. Μην την παραλείψετε! Info: Βεΐκου 40, Κουκάκι, 211 4051947.

Feyrouz, κέντρο
Στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, δίπλα στην Αιόλου, το Feyrouz είναι διάσημο για το φαγητό στο χέρι, με αναφορές στην Αντιόχεια, τον Λίβανο, την Κύπρο και την Κωνσταντινούπολη. Εκεί θα βρείτε τέσσερις διαφορετικές και πολύ ιδιαίτερες σούπες στην τιμή των 2,30 ευρώ, όπως σούπα μαχλούτα με κόκκινη φακή με μαραθόριζα, κολοκύθα, ζωμό κοτόπουλου και άγριο κύμινο, συριάνα με συριανό κολοκύθι με αγριοθύμαρο από τη Συρία, μαγειρεμένο με φινόκιο και λιαστή ντομάτα, γιαουρτόσουπα με γιαούρτι, ρύζι, ζωμό κοτόπουλου και τσιγαρισμένο δυόσμο και παντζαρόσουπα με παντζάρι, ξινόμηλο, καρότο, τζίντζερ και πορτοκάλι. Info: Καρόρη 23 & Αιόλου, 213 0318060

Το Βραστό, Χαλάνδρι
Στροφή στην ελληνική κουζίνα, όπου στο Βραστό του Χαλανδρίου θα δοκιμάσετε το ομώνυμο πιάτο με μοσχαρίσιο κρέας από ελιά και κότσι, πατάτες, καρότα και σέλινο σε ζωμό κονσομέ. Θα σας θυμίσει μαμά, γιαγιά και σίγουρα θα ζεστάνει ψυχή και στομάχι. Info: Ροδοδάφνης και Ρόδων 3, Πολύδροσο, Χαλάνδρι, 210 6813776.

A Little Taste of Home, Γκάζι
Αν σας αρέσει να ταξιδεύετε τον κόσμο γευστικά, το A Little Taste of Home είναι ένα εστιατόριο που πρέπει σίγουρα να επισκεφτείτε. Οι σούπες φυσικά δεν λείπουν από το μενού του, με κάθε ημέρα να έχετε και διαφορετική επιλογή, από διάφορα μέρη του κόσμου, με φρέσκα υλικά, καμωμένες με αγάπη. Info: Δεκελέων 3, Γκάζι, Αθήνα, 210 3410013.

Nakama Casual Sushi bar, Κολωνάκι και Νέα Σμύρνη
Για ιαπωνική χροιά στη σούπα σας, κατευθυνθείτε στο Κολωνάκι και το Nakama, το οποίο έχει επίσης διαφορετική σούπα κάθε ημέρα, αλλά φημίζεται για τη miso σούπα του. Info: Μασσαλίας 5, Κολωνάκι, 210 3616053 και Ελευθερίου Βενιζέλου 44, Νέα Σμύρνη 210 9373243.