Santa Muerte: street food από τη Λατινική Αμερική έφτασε στο Χαλάνδρι

santa-muerte
ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Άνοιξε μέσα στον Οκτώβριο και μας προ(σ)καλεί να δοκιμάσουμε τις δικές του street food γεύσεις από τη Νότια Αμερική.

Οι δύο «ένοχοι» για το νέο εγχείρημα στο Χαλάνδρι που ακούει στο όνομα Santa Muerte είναι οι Χρήστος Μπουμπούλης και Δημήτρης Κόκκορης, οι οποίοι έφεραν κάτι από τη λατινοαμερικάνικη κουλτούρα και νοοτροπία στο street food της περιοχής, διατηρώντας έναν προσεγμένο χαρακτήρα κι αποφεύγοντας το «πρόχειρο» που πολλές φορές πάει πακέτο με αυτό το είδος φαγητού.

Στην επιγραφή του θα δείτε και τη θεότητα Santa Muerte εκ του Μεξικού, ενώ προχωρώντας στο εσωτερικό θα έρθετε σιγά-σιγά σε επαφή με το νόημα του εγχειρήματος που δεν είναι άλλο από street food με αέρα Λατινικής Αμερικής.

Αυτό μεταφράζεται σε σπιτικά τάκος με διάφορες επιλογές όπως μπλε καλαμπόκι, σε rib-eye τριμμένο σε βραζιλιάνικο καφέ, περουβιανή πάπια, σαλάτα με μπανάνα και μάνγκο ντρέσινγκ, σάντουιτς και μπέργκερ σε αφράτα ψωμάκια από διάφορα μέρη της Λατινικής Αμερικής (Αργεντινή Κολομβία κ.ο.κ.), με γέμιση κρέατα μαριναρισμένα και μαγειρεμένα σε κενό αέρος μέχρι και 24 ώρες, που φημολογούνται ως απίστευτα τρυφερά.

Για τους χορτοφάγους της παρέας, να μην παραλείψουμε να πούμε πως υπάρχει επιλογή με μπιφτέκι Beyond Meat, έτσι ώστε να έχουν όλοι την θέση τους στο Santa Muerte.

Σύντομα θα βρούμε κι εμείς τη δική μας θέση για να δοκιμάσουμε και θα επανέλθουμε.

Info
Santa Muerte
Hρακλείου 3-5, Xαλάνδρι
2106850223