Γνωρίστε τα νέα μενού του Mono Restaurant

mono-restaurant
ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Το εστιατόριο του chef-patron Βασίλη Βασιλείου και της sommelier γυναίκας του, Γιώτας Βαμβακά, στη Μητρόπολη έχει ήδη εγκαινιάσει το νέο χειμερινό à la carte μενού του, ενώ σερβίρει και prix-fixe σετ μενού.

Μια γιορτή γεύσεων επιφυλάσσει ο μυτιληνιός σεφ Βασίλης Βασιλείου με τα εποχικά υλικά του νέου του χειμερινού μενού στο cosy εστιατόριό του στη Μητρόπολη, με τη σπιτική φιλοξενία, το οποίο έχει ήδη αρχίσει να σερβίρεται από τις 26 Νοεμβρίου.

Φέτος δημιουργεί ελληνική γαστρονομία για ένα οικογενειακό τραπέζι, με τα φαγητά να στήνονται στη μέση για να τα μοιράζονται όλοι. Δώδεκα ορεκτικά, τρεις σαλάτες, τέσσερις πάστες και ριζότο –ανάμεσά τους και η «μαγειρίτσα» με τα συκωτάκια πουλιών και μαρούλι – οκτώ κυρίως πιάτα και πέντε γλυκά.

Κυδώνια, κάστανα, ρόδια, πορτοκάλια, λάχανα, κουνουπίδια, παντζάρια, περγαμόντα, μήλα, αγκινάρες, μανιτάρια, κολοκύθες, σύκα, μανταρίνια είναι τα υλικά που διαλέγει φέτος, με εποχικές πρώτες ύλες από συγκεκριμένους παραγωγούς, μαζί με αρκετά όσπρια.

Με πινελιές από εξωτικές κουζίνες, όπως μας συνηθίζει, και εναλλάσσοντας στις συνταγές θαλασσινά, κρέατα, κιμάδες και ψάρια, κατόρθωσε να έχει και έναν μεγάλο αριθμό από χορτοφαγικές επιλογές στα συνολικά 33 πιάτα.

Οι φυσικές γεύσεις και το ελαφρύ μαγείρεμα είναι πάντα στόχος και η σεζόν 2019-2020 δεν αποτελεί εξαίρεση. Όλα τα πιάτα αφήνουν ξεκάθαρο umami στο στόμα, με αγκινάρες στο «αλά πολίτα» ταρτάρ σολομού να μας στέλνουν απευθείας ταξίδι στην Πόλη, το σεβίτσε μυλοκόπι με όστρακα να μυρίζει Αιγαίο και τα μεξικάνικα τάκος με κεμπάπ να φορούν… σομπρέρο.

Τηγανητοί γίγαντες, λαχανοντολμάδες με τραχανά και κόκκινο αβγολέμονο, ριζότο με πάστα σύκου και καρίκι Τήνου είναι ανάμεσα στις φετινές πρωτότυπες προτάσεις, μαζί με δυο συνταγές με γιουφκά, μια αλμυρή και μια γλυκιά: μπουρέκι και μπουγάτσα.

Πολύ μεγάλη λίστα κρασιών όπως πάντα -160 ετικέτες- με πολλές ελληνικές, εξαιρετικά αξιόλογες νέες ποικιλίες σταφυλιών και παλιές σοδειές, επιμέλειας πάντα της sommelier Γιώτας Βαμβακά, γυναίκας του Βασίλη.

Παράλληλα με το à la carte, όμως, το MONO restaurant προσφέρει και πέντε μενού τριών πιάτων το καθένα, όλα με κρέας ή ψάρι, πρώτο, κυρίως και γλυκό, μαζί με ένα ποτήρι κρασί, σε πλούσιες μερίδες και true value fixe τιμή 24 ή 29 ευρώ, για lunch break.

Στο πρώτο μενού μπορείτε να απολαύσετε κροκέτα πατάτας με ουρά μόσχου και ζεστό τυρί fontal ή κεφτεδάκια γαλοπούλας με εστραγκόν και τηγανητούς γίγαντες για ορεκτικό και σνίτσελ ή παπαρδέλες με ουρά από μοσχάρι για κυρίως και να κλείσετε με ένα signature Τροπικό Όνειρο: παρφέ λευκής σοκολάτας με μάνγκο, πάνω σε καμένη μαρέγκα.

Στο δεύτερο μενού μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε σαλάτα άισμπεργκ με κόκκινα φασόλια, χωριάτικη με κουλούρι Θεσσαλονίκης ή χειμωνιάτικο χταπόδι με πανάλαφρη τεμπούρα για πρώτο, ρολό γαλοπούλας με πορτοκάλι και φασκόμηλο, σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο με μελάσα ή σολομό σε χυμό παντζαριού και μαύρο ρύζι και να κλείσετε με ένα μοντέρνο Banoffee κρεμέ μπανάνας σε τραγανή σοκολατένια τάρτα ή με signature μπακλαβά με παγωτό σφένδαμο και καρύδι.

Μαζί με ένα ποτήρι κρασί, θα έχετε ένα πλήρες, απολαυστικό και οικονομικό γεύμα σύγχρονης κουζίνας, με τρία πιάτα, σε έναν χαλαρό και ζεστό χώρο με πρωταγωνιστή τη φιλοξενία, στην καρδιά της Αθήνας: για μεσημεριανό, μια ειδική περίσταση, μια εταιρική εκδήλωση, degustation ή απλώ για να φάτε έξω αλλάζοντας περιβάλλον, τώρα που πλησιάζουν και οι γιορτές.

Info
Mono Restaurant
Μπενιζέλου Παλαιολόγου 4Γ, Πλάκα
210 3226711
Ωράριο: Τρίτη – Κυριακή 13.00-01.00