Πέντε διαφορετικές επιλογές για απολαυστικό πρωινό στην Αθήνα

proino
ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Πάμε για χειμωνιάτικο πρωινό σε πέντε γαστρονομικά σημεία της Αθήνας που θα βοηθήσουν να ξεκινήσει καλά η ημέρα μας, το καθένα με τον τρόπο του.

Symposium Restaurant στην Ακαδημίας για πολυτέλεια
Στο ξενοδοχείο Academia of Athens Ηοtel στο κέντρο της Αθήνας και το εστιατόριο Symposium θα πάτε για πολυτελές πρωινό σε προσεγμένο περιβάλλον. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε επιλογές όπως αυγά φούρνου, υπέροχα αυγά benedict, αφράτα pancakes και ολόφρεσκα κρουασάν, μεγάλη ποικιλία από λαχταριστές ομελέτες αλλά και υγιεινά smoothies, για ενέργεια στην ημέρα που ξεκινά. Info: Ακαδημίας 38 & Ομήρου, 210 3670063.

Bitebox στο Κουκάκι για poffies και καφέ
Το Bitebox στο Κουκάκι φημίζεται για τα poffies του, που είναι αλμυρές ή γλυκές γεύσεις σε φρέσκια, χειροποίητη ζύμη σε μπουκίτσες και ταιριάζουν απίθανα με τον πρωινό σας καφέ. Θα τα βρείτε σε διάφορες εκδοχές, όπως γεμιστά με τυρί και γαλοπούλα, με φέτα και μέλι, με βούτυρο, μέλι και κανέλα, με κρέμα λεμονιού και μπισκότο κ.ο.κ. Οι επιλογές πρωινού, όμως, συνεχίζονται και με ομελέτες, scrambled eggs, ζεστά και κρύα σάντουιτς, αλλά και poffie egg που είναι αυγό τηγανητό με μπέικον ή γαλοπούλα πάνω σε ψωμάκια poffies. Info: Βεΐκου 84, Κουκάκι, 210 9237817.

Χαρούμενο Μπλεντεράκι στο Μοναστηράκι για χορτοφαγικό πρωινό
Αν τα αυγά με μπέικον έχουν φύγει ως επιλογή από το πρωινό σας λόγω του χορτοφαγικού τρόπου διατροφής σας, το Χαρούμενο Μπλεντεράκι στο Μοναστηράκι έχει πολλά να σας προτείνει για να ξεκινήσετε την ημέρα σας. Από acai energy bowl με διάφορες επιλογές όπως αβοκάντο, λαχανίδα, σοκολάτα, μάνγκο, ανανά κ.ο.κ. μέχρι vegan μπάρες ενέργειας κι από smoothies με υπερτροφές μέχρι wrap και σάντουιτς με χούμους, κινόα, αβοκάντο κ.ά., το Χαρούμενο Μπλεντεράκι είναι εκεί για να ικανοποιήσει τις υγιεινές ορέξεις σας για πρωινό. Info: Ηφαίστου 39, Μοναστηράκι, 210 3638484.

Meliartos στην Ερμού για παραδοσιακό πρωινό
Ο πολυχώρος που σας περιμένει Ερμού και Αιόλου, συνδυάζει 5 διαφορετικές γωνιές (πιτοπωλείο, καφενείο, γαλακτοπωλείο, κουζινάκι και εστιατόριο). Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ξεκινήσετε την ημέρα σας με πίτες με χωριάτικο φύλλο στο πιτοπωλείο ή να φάτε καγιανά μα σαλάτα εποχής στο κουζινάκι, να παραγγείλετε γιαούρτι με σοκολάτα φρούτα και ξηρούς καρπούς στο γαλακτοπωλείο ή να τα συνδυάσετε όλα μαζί! Info: Ερμού 65 και Αιόλου, 210 3237379.

Flamingo στο Παγκράτι για urban πρωινό
Στη hot συνοικία της Αθήνας, το Flamingo σερβίρει καθημερινά σπιτικό πρωινό για να απολαύσετε ένα πλήρες γεύμα στο όμορφό του περιβάλλον πριν ξεκινήσετε τη δουλειά –ή δουλεύοντας παράλληλα. Αυγά ποσέ, ιδιαίτερα σάντουιτς, scrambled eggs, καγιανά και πολλές ακόμη επιλογές με αυγά ή χωρίς, σας περιμένουν σε αυτή τη γωνιά του Παγκρατίου. Info: Ευφράνορος 22 -24 & Κρησίλα, 211410 4639.