Veganity: αυτό είναι το μεγαλύτερο εστιατόριο για vegan στον κόσμο

veganity
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Το Ντουμπάι πρωτοπορεί με ένα εστιατόριο αποκλειστικά για vegan, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο στον κόσμο.

Η αυστηρή χορτοφαγία, γνωστή και ως βιγκανισμός, παίρνει συνεχώς διαστάσεις τα τελευταία χρόνια, με όλο και περισσότερο κόσμο να βγάζει το κρέας και τα ζωικά από τη διατροφή του, σε μια προσπάθεια προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων, του πλανήτη, αλλά και της υγείας τους.

Κι ενώ πριν μια δεκαετία, τα εστιατόρια για vegan ήταν λιγοστά, πλέον ανοίγουν ολοένα και περισσότερα, με πρόσφατη είσοδο και το Veganity.

To Veganity άνοιξε στο Ντουμπάι και είναι μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο vegan εστιατόριο στον κόσμο, που διαφέρει πολύ από αυτά που έχουμε γνωρίσει μέχρι στιγμής.

Με διακόσμηση που βασίζεται σε κόκκινους και άσπρους τόνους, το Veganity προσφέρει ένα μενού με πάνω από 200 πιάτα που βασίζονται σε χόρτα και λαχανικά, που μπορούν να ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς.

Πιάτα με βάση το πράσινο στοιχείο και τη φύση, τα μανιτάρια, με προσθήκη βοτάνων και μυρωδικών, υποκατάστατα κρέατος όπως TVP που είναι επεξεργασμένη πρωτεΐνη λαχανικών που μοιάζει με κιμά αλλά βασίζεται στη σόγια κ.ο.κ. περιμένουν τους vegan και χορτοφάγους εκεί έξω, αλλά και όσους έχουν την περιέργεια να μάθουν πώς θα ήταν η ζωή χωρίς κρέας.

Στο μενού του υπάρχει και η vegan εκδοχή του Big Mac, ένα μπέργκερ με τυρί από κάσιους και ζουμερό χορτοφαγικό μπιφτέκι που μπορεί να… παραπλανήσει κρεατοφάγους και μη.

Η Sky Somers, ιδιοκτήτρια και head chef του Veganity εξηγεί πως η ιδέα του εστιατορίου της ήρθε από τη δική της εμπειρία. Παρ’ όλο που γυμναζόταν και προσπαθούσε να τρέφεται σωστά, αρρώσταινε συχνά, και σε αυτό τη βοήθησε η στροφή προς το βιγκανισμό.