Γευστική στάση στα πιο χριστουγεννιάτικα μαγαζιά της Αθήνας

little-kook
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Μπαίνουμε στο κλίμα των εορτών και σταματάμε για καφέ, φαγητό, κρασί, κοκτέιλ και γλυκό στα πιο χριστουγεννιάτικα στέκια της Αθήνας, με διακόσμηση βγαλμένη από παραμύθι.

Little Kook για γλυκό και καφέ
Αναστάτωσε όλη την πόλη όταν άνοιξε τις πόρτες του στου Ψυρρή πριν τρία χρόνια, δημιούργησε ουρές στην Καραϊσκάκη κι έγινε talk of the town σε μερικές μόλις ημέρες από το άνοιγμά του. Ο λόγος είναι ότι το Little Kook δεν τσιγκουνεύεται ούτε λαμπάκια, ούτε στολίδια, ούτε Χριστούγεννα. Η γιορτή αυτή άλλωστε είναι η μεγάλη αγάπη του ιδιοκτήτη του, ο οποίος κάθε Χριστούγεννα δίνει όλο του το είναι στην ατμόσφαιρά του, διατηρώντας τη και αφού περάσουν οι γιορτές για όσους δεν πρόλαβαν. Εκεί, εκτός του ότι θα νιώσετε σαν να μπαίνετε σε χριστουγεννιάτικο παραμύθι, θα απολαύσετε καφέ, διάφορα ροφήματα και, φυσικά, γλυκά σε king size μέγεθος που ίσως δυσκολευτείτε να τα τελειώσετε χωρίς βοήθεια. Info: Καραϊσκάκη 17, Ψυρρή, 210 3214144.

Noel για όλες τις ώρες
Φημίζεται για τη γιορτινή του διάθεση και διακόσμηση όλο το χρόνο, αλλά τα Χριστούγεννα έχει την τιμητική του, αφού άλλωστε γεννήθηκε από την αγάπη του για αυτή τη γιορτή. Μπορείτε να κάνετε μια στάση για πρωινό ή brunch, να το επισκεφτείτε για φαγητό από πίτσα και ζυμαρικά μέχρι μπέργκερ αλλά και πιάτα ημέρας, να συναντηθείτε για κοκτέιλ μετά τη δουλειά απολαμβάνοντας το bar menu ή να πιείτε τον καφέ σας, στο πιο χριστουγεννιάτικο κλίμα της πόλης. Info: Κολοκοτρώνη 59Β, 211 2159534.

King’s Theater Wine Bar για κρασί
Αν θέλετε να τσουγκρίσετε τα ποτήρια σας και να πιείτε κρασί σε βασιλικό, χριστουγεννιάτικο περιβάλλον, το King’s Theater είναι μια από τις πιο λαμπερές επιλογές που μπορείτε να κάνετε. Αποτελεί δημιουργία των εμπνευστών και ιδιοκτητών του Little Kook, οπότε καταλαβαίνετε πως τίποτα δεν θα είναι διακριτικό και σκοτεινό στο χώρο του. Από την διακόσμηση μέχρι τον στολισμό, όλα είναι grande, φουλ θεατρικά και δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε καλεσμένοι στις Βερσαλλίες για λίγο κρασί από τον κρητικό αμπελώνα με εκλεκτά αλλαντικά και τυριά. Info: Καραϊσκάκη 26, Ψυρρή, 210 3228787.

Η αυλή του Ζήκου για μεζέδες
Το πιο χριστουγεννιάτικο μεζεδοπωλείο στην Αθήνα βρίσκεται στο Γαλάτσι, επί της Βεΐκου και σίγουρα θα σας κάνει να στρέψετε το βλέμμα σας αν περνάτε από εκεί, καθώς τα Χριστούγεννα είναι το φόρτε του. Με άπειρα λαμπάκια και στολισμούς μεταμορφώνεται στο πιο χριστουγεννιάτικο στέκι της περιοχής, για όσους θέλουν να απολαύσουν παρεΐστικους, προσεγμένους μεζέδες σε γιορτινό κλίμα. Info: Λεωφ. Βεΐκου 85, Γαλάτσι, 210 2220800.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ