Δοκιμάζουμε χριστουγεννιάτικα γλυκά από το εξωτερικό

keik-frouton
ΤΡΙΤΗ, 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Προτού πέσουμε με τα μούτρα σε κουραμπιέδες και μελομακάρονα, δοκιμάζουμε παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά από Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία.

Früchtebrot και κουλουράκια Pfeffernüsse από Γερμανία
Ίσως γνωρίζετε το Früchtebrot ως κέικ φρούτων, το οποίο μπλέκει τη γλυκύτητα του μελιού με ένα μείγμα αποξηραμένων φρούτων, όπου όλα μαζί ψήνονται στο φούρνο και δίνουν ένα ζεστό, φρέσκο και λαχταριστό κέικ, που καταναλώνεται συνήθως το πρωινό των Χριστουγέννων. Τα κουλουράκια Pfeffernüsse βρίσκονται σε κάθε σπίτι αυτή την εποχή στη Γερμανία και είναι κουλουράκια καλυμμένα με ζάχαρη άχνη και φτιαγμένα με μείγμα ζεστών μπαχαρικών.

Bûche de Noël από Γαλλία
Ο διάσημος, κλασικός γαλλικός κορμός είναι φτιαγμένος έτσι ώστε να μοιάζει με κούτσουρο και κύριο χαρακτηριστικό του είναι η σοκολάτα και διάφορα διακοσμητικά, όπως ο Άγιος Βασίλης, τα έλκηθρα κ.ά.

Shutterstock
Struffoli και Amaretti από Ιταλία
Τα Struffoli είναι μικρές μπουκίτσες τηγανητής ζύμης φουντουκιού με ξύσμα λεμονιού και υπέροχη γεύση, που πασπαλίζονται με ζάχαρη άχνη ή μέλι και προσφέρονται τις γιορτές στην Ιταλία. Από την άλλη, τα amaretti είναι τα ιταλικά αμυγδαλωτά, τα οποία φτιάχνονται με πολύ λίγα υλικά και δεν λείπουν από κανένα ιταλικό σπίτι τα Χριστούγεννα.