Οι γεύσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στα εστιατόρια της Αθήνας

hilton-xmas
ΤΡΙΤΗ, 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, γυρνάμε τα εκλεπτυσμένα εστιατόρια της Αθήνας και ξεφυλλίζουμε τα μενού για να δούμε τι γευστικές επιλογές έχουμε μέσα στις γιορτές αν το… ρίξουμε έξω με πολυτέλεια.

Βυζαντινό, Milos και Galaxy Restaurant, ξενοδοχείο Hilton
Στο ξενοδοχείο-σήμα κατατεθέν της Αθήνας, το Hilton, την Παραμονή των Χριστουγέννων το εστιατόριο Βυζαντινό σας περιμένει με ζωντανή μουσική σε ένα δείπνο με μπουφέ, πακέτο ποτών και δωρεάν πάρκινγκ στα 110 ευρώ/άτομο από τις 20.00, ενώ την ίδια ώρα το Galaxy στήνει το δικό του επίσημο δείπνο με μενού 7 πιάτων που περιλαμβάνει ένα ποτήρι σαμπάνια Perrier Jouet κι ένα ποτήρι ουίσκι Macallan με δωρεάν πάρκινγκ, στα 175 ευρώ το άτομο. Δείπνο Παραμονής μπορείτε να απολαύσετε και στο εστιατόριο Milos από τις 19.00, ενώ στις 22.00 το Galaxy ξεκινάει και πάρτι με ζωντανή μουσική Swing and Cool Jazz (είσοδος 25 ευρώ με ένα ποτό, 40 ευρώ ανά άτομο η ελάχιστη κατανάλωση για κράτηση). Την ημέρα των Χριστουγέννων 13.00-16.00 το Βυζαντινό θα έχει και πάλι μπουφέ μεσημεριανό με 110 ευρώ το άτομο, ενώ το βράδυ ετοιμάζει χριστουγεννιάτικο δείπνο με 45 ευρώ το άτομο. Μεσημεριανό γεύμα και παιδικό ψυχαγωγικό πρόγραμμα (κάτι που θα υπάρχει και την ημέρα των Χριστουγέννων) θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε και στις 26 Δεκεμβρίου 13.00-16.00 με 45 ευρώ το άτομο στο Βυζαντινό. Μια μέρα πριν μπει το νέο έτος, το Βυζαντινό θα έχει από τις 21.00 μενού 6 πιάτων και ζωντανή μουσική με 165 ευρώ το άτομο, ενώ στο Galaxy Restaurant θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε επίσημο δείπνο 8 πιάτων στα 345 ευρώ το άτομο. Δείπνο Παραμονής Πρωτοχρονιά θα υπάρχει και στο Milos. Κι αν το πρωινό της Πρωτοχρονιάς σας βρει στο Hilton, μετά το πάρτι στο Galaxy Bar με τον ΑλέξανδροΧριστόπουλο, μπορείτε να πάρετε το πρωινό σας από 4.30 π.μ. μέχρι 11.00 π.μ. στο Βυζαντινό σε μπουφέ (45 ευρώ/άτομο). Το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς, 13.00-16.00 θα υπάρχει και πρωτοχρονιάτικο μεσημεριανό γεύμα με παιδικό ψυχαγωγικό πρόγραμμα στο Βυζαντινό, από 110 ευρώ το άτομο. Info: Βασιλίσσης Σοφίας 46, Βυζαντινό και Galaxy 210 7281351, Milos 210 7244 400.

Kool Life, ξενοδοχείο Life Gallery Athens
Στις 24 Δεκεμβρίου το Life Gallery athens hotel προσκαλεί σε δείπνο διά χειρός Γιάννη Μπαξεβάνη και Διονύση Ζαχαρόπουλου με γεύσεις που η μνήμη πρωταγωνιστεί. Τα αρώματα των ελληνικών βοτάνων έχουν τον πρώτο λόγο σε πιάτα που θυμίζουν παραδοσιακές γεύσεις ιδωμένες με μια σύγχρονη ματιά και η συνέχεια επιφυλάσσει live band music και open bar για μια βραδιά που θα μείνει αξέχαστη. Στις 25 Δεκεμβρίου, ανήμερα των Χριστουγέννων, η πάρτι διάθεση ξεκινάει από νωρίς στην Εκάλη. Η ελληνική γαστρονομία και πάλι πρωταγωνιστεί στο Life Gallery athens hotel με εορταστικά πιάτα και παραδοσιακές πινελιές στον μπουφέ, όσο στο open bar θα απολαμβάνετε εορταστικά κοκτέιλ. Στις 31 Δεκεμβρίου σας περιμένουν δροσερά cocktails και ποτά στο full open bar που θα λειτουργεί από νωρίς και ένα ειδικά σχεδιασμένο μενού με γιορτινές γεύσεις που θυμίζουν Ελλάδα. Με τον ερχομό της νέας χρονιάς το πάρτι θα συνεχιστεί αμείωτο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και από νωρίς το πρωί και μέχρι τη μία το μεσημέρι της 1ης Ιανουαρίου το Kool Life restaurant θα σερβίρει το πιο νόστιμο πρωινό της Αθήνας! Ομελέτες και scrambled eggs, φρέσκα αρτοσκευάσματα, φρεσκοστυμμένοι χυμοί και λαχταριστά γλυκά είναι κάποιες μόνο από τις επιλογές. Info: Λεωφόρος Θησέως 103, Εκάλη, 211 1067400.

Stella_Giakoumatou
The Parliament και Explorer’s Bar Bistro, ξενοδοχείο NJV Athens Plaza
Το ξενοδοχείο NJV Athens Plaza στην Πλατεία Συντάγματος έχει οργανώσει για τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ξεχωριστές gala βραδιές που συνδυάζουν γιορτινή ατμόσφαιρα, εκλεπτυσμένα εδέσματα και ζωντανή μουσική και τραγούδι από τον μοναδικό Δάκη, τον Πάνο Δέρβο και την Έλενα Περβαινά. Συγκεκριμένα, την παραμονή των Χριστουγέννων στο εμβληματικό The Parliament μπορείτε να απολαύσετε δείπνο Reveillon Gala μέσα από ένα σετ μενού 6 πιάτων (σούπα γλυκιάς κολοκύθας με άρωμα κόλιανδρου, ποπιέτα γλώσσας με σολομό, σάλτσα γλυκάνισου και πέρλες λαχανικών, φιλέτο γάλακτος ταλιάτα με σάλτσα Μπορντολαίζ, ψητά λαχανικά και πατάτες νταρφίν είναι μερικά μόνο από τα πιάτα), με Welcome drink, φιάλη House wine/2 άτομα, ζωντανή μουσική και τραγούδι με Δάκη, Πάνος Δέρβο και Έλενα Περβαινά στα 115€/άτομο (vegan menu: 115€/άτομο, παιδικό μενού: 65€/άτομο). Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ένα ακόμη σετ μενού 6 πιάτων όπως σούπα βελουτέ σελινόριζας με τζίντζερ και χτένια, φιλέτο σφυρίδας με σταμναγκάθι φρικασέ, καρδιά από φιλέτο Black Angus, σας περιμένουν με φιάλη House wine/2 άτομα, ποτήρι αφρώδους οίνου/άτομο, παραδοσιακή βασιλόπιτα, δώρο έκπληξη για τον τυχερό της βραδιάς και φυσικά ζωντανή μουσική με τους παραπάνω καλλιτέχνες, στα 150€/άτομο (vegan menu: 150€/άτομο,  παιδικό μενού: 85€/άτομο). Ανήμερα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο The Parliament μπορείτε να απολαύσετε γεύμα σε μπουφέ, 1 φιάλη κρασί ανά 2 άτομα καθώς και ζωντανή μουσική με πιάνο και τραγούδι από τους Πάνο Δέρβο και Έλενα Περβαινά (Χριστούγεννα: 95€/άτομο, Πρωτοχρονιά: 80€/άτομο). Στο κομψό Explorer’s Bar-Bistro την Παραμονή των Χριστουγέννων θα υπάρχει γιορτινός μπουφές Reveillon, με φιάλη House wine/2 άτομα υπό τους γιορτινούς ήχους Μουσικής D.J. στα 95€/άτομο (παιδιά -12 ετών - 50%) και την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα υπάρχει και πάλι γιορτινός μπουφές Reveillon, με φιάλη House wine/2 άτομα, ποτήρι αφρώδους οίνου άτομο, βασιλόπιτα και δώρο έκπληξη για τον τυχερό της βραδιάς υπό τους γιορτινούς ήχους Μουσικής D.J. στα 120€/άτομο (παιδιά -12 ετών - 50%). Info: Βασιλέως Γεωργίου ‘Α2, πλατεία Συντάγματος, 210 3352400.

Moorings, Μαρίνα Βουλιαγμένης
Το Moorings σας προσκαλεί σε δύο μαγικές βραδιές με εορταστική διάθεση, μοναδικές γευστικές εμπειρίες και swing ρυθμούς.  Το αγαπημένο all day bar restaurant στη Μαρίνα Βουλιαγμένης έχει δημιουργήσει ευφάνταστα γιορτινά μενού για την Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, όπου ξεχωριστοί γευστικοί συνδυασμοί σας περιμένουν σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον με μοναδική θέα και γιορτινή ατμόσφαιρα. Ο Σταύρος Ρωμανός και οι Swingers έχουν ετοιμάσει ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα γεμάτο jazz ήχους και δυνατές ερμηνείες ανεβάζοντας τη διάθεση σε μια γιορτινή λαμπερή ατμόσφαιρα. Κι όσο για το μενού, η Παραμονή των Χριστουγέννων περιλαμβάνει μενού 6 πιάτων με 63 ευρώ το άτομο και πιάτα όπως βελουτέ γλυκοπατάτας με μπέικον γαλοπούλας και λάδι λευκής τρούφας, μίνι μπέργκερ ταρτάρ από μοσχάρι Wagyu, τηγανητό αβγό ορτυκιού και BBQ σάλτσα ροδιού, χοιρινό φιλέτο στον ξυλόφουρνο με μους από καλαμπόκι, ραγού μανιταριών και τηαγνητά κρεμμύδια κ.ά. Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς περιλαμβάνει 7 πιάτα στην τιμή των 78 ευρώ/άτομο με βελουτέ γλυκιάς κολοκύθας με κάστανα στον ατμό και vegan foie gras, φιλέτο νεαρού μόσχου με πουρέ κίτρινου καρότου, μους κατσικίσιου τυριού, ρυζοκροκέτες πορτσίνι και σάλτσα Πόρτο, χτένια σωτέ με μους από κουνουπίδι, τραγανή καπνιστή πανσέτα και σχοινόπρασο και άλλα. Να σημειώσουμε ότι υπάρχει και παιδικό μενού στα 39 ευρώ το άτομο την Παραμονή Χριστουγέννων και στα 50 ευρώ το άτομο την Παραμονή Πρωτοχρονιάς με ριζότο καρμπονάρα, μπρινουάζ ντομάτας με καπνιστή γαλοπούλα, τραγανό iceberg και μους φέτας, μπέργκερ κοτόπουλο με μπέικον, τσένταρ και τηγανητές πατάτες και για το τέλος μους σοκολάτας με παγωτό κάστανο. Κάτι επίσης σημαντικό είναι ότι 1 ευρώ από κάθε μενού θα πάει στο Make A Wish (Κάνε μια ευχή Ελλάδος), που κάνει πραγματικότητα ευχές παιδιών με σοβαρές ασθένειες. Info: Μαρίνα Βουλιαγμένης, 210 9670659.

Varoulko Seaside, Μικρολίμανο
Το Βαρούλκο Seaside έχει μπει στο πνεύμα των γιορτών με τις ατμοσφαιρικές του σάλες στολισμένες στα χρώματα του «χιονισμένου» λευκού και χρυσού που αναδεικνύουν τη λάμψη και τη θαλπωρή των ημερών. Με γιορτινή διάθεση η ομάδα του εστιατορίου σας προτείνει πιάτα, κλασικά και νέα, δημιουργικής θαλασσινής κουζίνας για το γεύμα ή το δείπνο σας.  Για τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς  οι προτάσεις μενού περιλαμβάνουν εμπνευσμένες γεύσεις  από τη θάλασσα και όχι μόνο. Για την παραμονή των Χριστουγέννων το μενού αποτελείται από Σούπα βελουτέ αγκινάρας Ιερουσαλήμ με βούτυρο τρούφας και μπριός, Καβούρι με πράσινο μήλο, ζελέ από νερό τομάτας και ζωμό καβούρι, Χριστόψαρο με αγκινάρες αλά πολίτα και καπνιστό ταραμά και Τριλογία από μοσχάρι γάλακτος, ψητό καρέ, κροκέτα, κιμάς σε λάχανο savoy. Για την παραμονή Πρωτοχρονιάς οι σεφ προτείνουν Σούπα κολοκύθας με κάστανα και μανιτάρια πορτσίνι, Γαρίδες Κοιλάδος με ζωμό θαλασσινών και μοσχολέμονο, Λαβράκι ψητό με μους από ρεβίθια, σαλάμι Λευκάδος και κύμινο και  Αρνί γάλακτος σιγομαγειρεμένο που συνοδεύεται με πουρέ μήλου και πίκλες εστραγκόν. Τα επιδόρπια δίνουν τον εορταστικό τόνο με κορμό κάστανο, μπισκουί matcha, cremeux passion fruit, παγωτό κονιάκ για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και «Χιονάνθρωπο» από cremeux σοκολάτας Valhrona 63%, μπισκότο αμυγδάλου, μους πραλίνας και sorbet φραμπουάζ για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Info: Ακτή Κουμουνδούρου 54, Μικρολίμανο, Πειραιάς, 210 5228400.

Blends, Γλυφάδα
Το Blends υποδέχεται τις γιορτές και σας προσκαλεί σε δύο μοναδικές λαμπερές βραδιές με ξεχωριστά μενού, πολλή μουσική και εορταστική διάθεση. Για την Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς έχει ετοιμάσει τα πιο ευφάνταστα μενού συνοδευόμενα από μια πλούσια λίστα κρασιών που ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Συγκεκριμένα, την παραμονή των Χριστουγέννων, σας περιμένει ένα δημιουργικό μενού με κολοκύθα σούπα με φουά γκρα, «γαλαντίνα κοτόπουλου» ψητή στην κατσαρόλα με χειμωνιάτικα λαχανικά, κάστανα γλασέ σάλτσα αρωματισμένη με ελληνικές τρούφες μεταξύ άλλων, σε ένα μενού 6 πιάτων με 67 ευρώ το άτομο, ενώ την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, το μενού θα ανέρχεται στα 86 ευρώ το άτομο και θα περιλαμβάνει άγρια μανιτάρια σε παραλλαγές, μοσχαρίσιο καρπάτσιο με μαύρο σκόρδο, χοιρινό iberico και διάφορα ακόμη πιάτα. H εντυπωσιακή Μαρία Μακρή θα βρίσκεται στο αγαπημένο all day bar restaurant την Παραμονή Χριστουγέννων για να σας ξεσηκώσει με ένα πλούσιο ρεπερτόριο που έχει ετοιμάσει ειδικά για τη βραδιά, ενώ την Παραμονή Πρωτοχρονιάς ο γνωστός μάγος Vilentoni σας περιμένει με ένα διασκεδαστικό show με πρωτότυπα και διαδραστικά τρικ για να υποδεχτείτε το νέο χρόνο με πολλή μαγεία και εκπλήξεις. Σημειώστε ότι κι εδώ, 1 ευρώ από κάθε μενού πηγαίνει στο Make A Wish (Κάνε μια ευχή Ελλάδος), που κάνει πραγματικότητα ευχές παιδιών με σοβαρές ασθένειες. Info: Φοίβης 19 Γλυφάδα, 2111821711.

Chefi, Χαλάνδρι
Tο Chefi στο Χαλάνδρι έχει ετοιμάσει λαχταριστά μενού 6 πιάτων και 6 αστεριών για την παραμονή Χριστουγέννων και την παραμονή Πρωτοχρονιάς, ενώ προσφέρει δύο seating και στα δύο ρεβεγιόν για όσους θέλουν να ξεκινήσουν νωρίς (και με παιδιά) τη βραδιά τους. Στο μενού παραμονής Χριστουγέννων μεταξύ άλλων φιγουράρει βελουτέ σελινόριζας, μανιτάρια και καρύδια, ντολμάς με fregola, cranberry και πράσο, μελωμένο αγριογούρουνο με πουρέ κάστανο, καραμελωμένα κρεμμύδια, ψητή γλυκοπατάτα και σως εστραγκόν και πολλά ακόμη στα 65 ευρώ το άτομο (το πρώτο seating ξεκινά 18.30 με 21.00 και το δεύτερο στις 21.00), ενώ την Παραμονή Πρωτοχρονιάς ο σολομός ταρτάρ, με σαλάτα φαγόπυρο και σως mango – ponzu, το καρπάτσιο μόσχου με σπαράγγι, hollandaise εσπεριδοειδών κι αχλάδι και το Bon fillet με γλυκοπατάτα με άρωμα βανίλιας, κυδώνι, καραμελωμένα λαχανικά και παλαιωμένη σως Port είναι μερικά από τα πιάτα που θα συμπληρώσουν το γεύμα σας με 75 ευρώ το άτομο. Κάντε κράτηση τώρα και μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας υπέροχες γεύσεις, χαλαρώστε στο φιλόξενο περιβάλλον του CHEFI και αφεθείτε στην χαρά και τη μαγεία των γιορτών. Info: Περικλέους 31, Χαλάνδρι, 2106815774. 

The Black Duck Multiplarte, κέντρο
Τα σκανδαλιάρικα παπιά της Χρήστου Λαδά στολίστηκαν και φέτος για να υποδεχθούν τις γιορτές και ετοιμάζονται για δύο ρεβεγιόν. Ο σεφ και η ομάδα του έχουν ήδη έτοιμο ένα απολαυστικό μενού 6 πιάτων που θα γαργαλίσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο και θα συνοδεύει μια εκλεκτή λίστα κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα, ενώ τις μουσικές περιπλανήσεις για τις δύο παραμονές θα αναλάβουν αγαπημένοι τραγουδοποιοί – ερμηνευτές, ο Γιώργης Χριστοδούλου την παραμονή Χριστουγέννων και ο Χρήστος Θεοδώρου με την Βικτώρια Ταγκούλη την παραμονή Πρωτοχρονιάς. Στο μενού της παραμονής Χριστουγέννων σας περιμένει σούπα κολοκύθα με κάστανο και χοιρινό κότσι με κρέμα πιπεριάς Φλωρίνης και σάλτσα δαμάσκηνο ή μοσχαρίσιο skirt με baby πατάτες, baby καρότα και μαρμελάδα πράσινης πιπεριάς μεταξύ άλλων, ενώ το πρωτοχρονιάτικο μενού περιλαμβάνει σούπα βελουτέ από κουνουπίδι με λάδι τρούφας, μανιτάρια σωτέ με vegan παρμεζάνα από κάσιους και λευκή σοκολάτα, οσομπούκο από μοσχάρι με κρέμα σελινόριζας, πράσινο μήλο και σάλτσα από κράνμπερι ή χοιρινά μάγουλα με άγριο ρύζι, σταφίδες και σάλτσα gravy για κυρίως και πολλές ακόμη νοστιμιές. Και όπως κάθε χρόνο μετά τη ζωντανή μουσική και το υπέροχο δείπνο, ξεκινάει το πάρτι στο bar που διαρκεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες! Ζητήστε από τους barmen να σας φτιάξουν το χριστουγεννιάτικο Glühwein, ζεστό κρασί με μυρωδικά από μια κρυφή συνταγή που μεταφέρεται πολλά χρόνια από πάπια σε πάπια! Info: Χρήστου Λαδά 9α, Αθήνα, 210 3234760.

Το Στάχυ, Elefsina Hotel
Στο Elefsina Hotel το ρεβεγιόν θα έχει τη λάμψη τεσσάρων αστέρων. Τις Παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, απολαύστε μια πανδαισία γεύσεων και αρωμάτων από τον διακεκριμένο chef Χρήστο Χρυσικόπουλο στο υπέροχα στολισμένο εστιατόριο «Το Στάχυ», δίπλα στην πισίνα του ξενοδοχείου. Την Παραμονή των Χριστουγέννων το εορταστικό μενού που προτείνει το Elefsina Hotel για εσάς αποτελείται από 19 ιδιαίτερα πιάτα σε μπουφέ που συνδυάζουν τις παραδοσιακές γεύσεις με gourmet στοιχεία. Το γευστικό ταξίδι ολοκληρώνεται με επιδόρπιο από 8 διαφορετικές γλυκιές προτάσεις, σε τιμή κατ’ άτομο 35€ (για παιδιά έως 10 ετών 20€). Το Ρεβεγιόν της Παραμονής Πρωτοχρονιάς σας περιμένει ένα ατμοσφαιρικό, γιορτινό σκηνικό, συνδυάζοντας τις όμορφες στιγμές με εκλεπτυσμένες γεύσεις από το ειδικά διαμορφωμένο μενού με welcome drink και 5 μοναδικά πιάτα με ευφάνταστους γευστικούς συνδυασμούς και επιδόρπιο (τιμή κατ’ άτομο 45€, για παιδιά έως 10 ετών:20€). Τη νέα χρονιά, μπορείτε να υποδεχτείτε το νέο χρόνο από τις 6 έως τις 11 με εορταστικό μπουφέ και πλούσιες χειροποίητες γεύσεις, από την κουζίνα του εστιατορίου. Info: Δήμητρος 55 και Ρήγα Φερραίου, Ελευσίνα, 210 5589700.