Πέντε γλυκά στην Αθήνα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε

the-sweet-spot
ΤΡΙΤΗ, 07 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Αυτές είναι οι πιο γλυκές μας αναμνήσεις από τη χρονιά που έφυγε.

Red Velvet, The Sweet Spot
Το The Sweet Spot στο Νέο Ψυχικό είναι ο χώρος που στεγάζει τις γλυκές δημιουργίες της Ζωής Βιδάλη, η οποία συνεργάστηκε με την μητέρα της και έστησαν έναν παραμυθένιο χώρο, όπου μπορεί κάποιος εκτός από το να αγοράσει γλυκά, να καθίσει και να τα απολαύσει επί τόπου, αν δεν μπορεί να περιμένει. Σε εμάς συνέβη αυτό με τη Red Velvet που της έχουμε ούτως ή άλλως μια αδυναμία, αλλά εκεί μας απογείωσε με τη φρεσκάδα της και την απίστευτη κρέμα τυριού.

Santo Domingo, Dimitris Economides
Επισκεφτήκαμε το boutique ζαχαροπλαστείο του ιδιαίτερου pastritect Δημήτρη Οικονομίδη στο Ψυχικό λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και η αλήθεια είναι ότι δώσαμε έμφαση στα χριστουγεννιάτικα γλυκά του. Παρ’ όλ’ αυτά η πάστα Santo Domingo με dacquoise φουντουκιού, τραγανή πραλίνα, ganache σοκολάτας γάλακτος, μους σοκολάτας γάλακτος και φύλλα σοκολάτας ήταν η απόλυτη διαπίστωση του πόσο μπορούμε να παραδοθούμε σε ένα γλυκό.

Vasilis Kouroupis
«Γλαστράκι», Varoulko Seaside
Ίσως το πιο ευφάνταστο γλυκό που αντικρίσαμε το 2019, δια χειρός pastry chef Θοδωρή Μωυσίδη, στο ξακουστό εστιατόριο του σεφ Λευτέρη Λαζάρου στο Μικρολίμανο. Όπως φανερώνει και η ονομασία του, είναι πράγματι ένα γλαστράκι, το οποίο είναι βρώσιμο σε κάθε του πτυχή και απαρτίζεται από λευκή σοκολάτα (το γλαστράκι), κρέμα αμυγδάλου, μους γιαούρτι, μέλι, καραμελωμένα νεκταρίνια, κρέμα λουίζας και σορμπέ ροδάκινο. Αν το δείτε, σίγουρα δεν θα θέλετε να το χαλάσετε, αλλά αν το κάνετε, θα είστε για μερικά λεπτά λίγο πιο ευτυχισμένοι.

Brownie με φιστικοβούτυρο, Madame Ginger
Η πολύ δημοφιλής στους κύκλους των foodies, Μαριλού Παντάκη aka Madame Ginger, βρέθηκε και φέτος στο Chocolate Fest στο Γκάζι, με τον δικό της πάγκο με λαχταριστά brownies. Παρ’ όλο που βρισκόμασταν σε έναν παράδεισο σοκολάτας στις πιο κλασικές αλλά και παράξενες μορφές της, εμάς μας κέρδισε το συγκεκριμένο brownie όπου η σοκολάτα μπλέχτηκε με φυστικοβούτυρο κι έγινε ένας μικρός πανικός έκρηξης ενδορφινών τα επόμενα λεπτά μετά τη δοκιμή του.

Τσουρέκι με παγωτό ούζο, Kool Life
Μια βιαστείτε να απορρίψετε αν το τσουρέκι δεν είναι από τις αγαπημένες σας επιλογές. Καταρχάς να σας πούμε ότι πίσω από αυτό το γλυκό βρίσκεται ο υπερταλαντούχος και έμπειρος σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης και δεύτερον ότι ούτε για εμάς το τσουρέκι είναι αγαπημένη γεύση. Αυτός ο συνδυασμός, όμως, φρεσκάδας με την κρέμα από ανθότυρο, με σοκολάτα γάλακτος και παγωτό ούζο, με τα αρώματα Ελλάδας να συνδυάζονται με έναν πολύ ασυνήθιστο τρόπο στη μπουκιά μας, κατάφερε να μας κάνει να δούμε το τσουρέκι… αλλιώς.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ