Νέα εστιατόρια της Αθήνας που πρέπει να επισκεφτείτε

ovio-athens
ΤΡΙΤΗ, 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Πολλές είναι οι πόρτες των εστιατορίων που άνοιξαν το προηγούμενο διάστημα και συνεχίζουν να ανοίγουν. Ας δούμε μερικές από τις νέες επιλογές μας.

Ovio, Σύνταγμα
Στην Απόλλωνος στο Σύνταγμα, εκεί που οι επιλογές για φαγητό είναι ουκ ολίγες, ο δημοφιλής σεφ και ειδήμων της ιταλικής κουζίνας, Πάνος Ιωαννίδης, κάνει πλέον δική του πρόταση στην ιταλική κουζίνα. Το όνομα του εστιατορίου είναι Ovio, που σημαίνει «ξεκάθαρο», όπως ξεκάθαρη είναι και η νοοτροπία του, που κινείται στην ατμόσφαιρα και τη διάθεση του casual fine dining. Στο μενού του θα βρείτε σίγουρα προσεγμένο ριζότο σε διάφορες παραλλαγές όπως με σπαράγγια και lime, με γαρίδες και παρμεζάνα, τηγανητό ριζότο al salto κ.ο.κ., ραβιόλι, tonno tonnato, carpaccio affumicato από μοσχαρίσιο φιλέτο και πολλές ακόμη επιλογές σε ζυμαρικά, κρεατικά, ψάρια (20 στον αριθμό), αλλά και επιλογές πίτσας που ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα. Info: Απόλλωνος 2-4, Σύνταγμα, 211 4115755.

Proveleggios, Κεραμεικός
Το νέο εγχείρημα του διάσημου σεφ, Σωτήρη Κοντιζά, που «κρύβεται» πίσω από το Nolan και κέρδισε ευρύτερη φήμη μέσα από το Master Chef, ονομάζεται Proveleggios, από τον αρχιτέκτονα Αριστομένη Προβελέγγιο που σχεδίασε τη δεκαετία του ‘20 το κτίριο που στεγάζει σήμερα το νέο εστιατόριο, και υπόσχεται να δώσει μια διαφορετική οπτική στο φαγητό έξω. Η κουζίνα του δεν οριοθετείται, το σταθερό μενού λάμπει δια της απουσίας του και η κατάσταση εκεί είναι αρκετά ρευστή, όπου τη μια μέρα μπορεί να σερβίρονται κεφτεδάκια και pork ribs και την άλλη μαγειρευτά. Info: Παραμυθιάς 11, Κεραμεικός, 2105234749.

Filippos Poulis
Gyspy Jungle, Μοναστηράκι
Παρομοιάστηκε με μια εξωτική ζούγκλα στο κέντρο της Αθήνας, που παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο, πολύ ενδιαφέρον και μοναδικό μενού με ελληνικό σούσι. Σε έναν από τους ομορφότερους πλακόστρωτους πεζόδρομους του κέντρου, την Αιόλου, εκεί όπου χτυπάει η καρδιά της διασκέδασης, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, θα φάτε fusion σούσι, όπου αντί για σολομό πρωταγωνιστεί ο γαύρος, η φάβα, το χταπόδι και το λαυράκι, ενώ θα δείτε πώς είναι η χωριάτικη σε σούσι roll. Info: Αιόλου 27, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, Μοναστηράκι, 6987 454 777.

Ob La Di, Μελίσσια
Στην πλατεία των Μελισσίων, το νέο all-day στέκι σερβίρει brunch τα Σαββατοκύριακα, κοκτέιλ τα βράδια, δίνει πρωταγωνιστικό ρόλο σε πίτσες και ζυμαρικά στο μενού του, ενώ διοργανώνει ήδη θεματικές βραδιές, όπως την burger night with Aperol πρόσφατα. Ιδανικό για όσους θέλουν να διευρύνουν τις επιλογές τους στα βόρεια προάστια και να ξεφύγουν από το κέντρο. Info: Πλ. Ελευθερίας 10, Μελίσσια, 2106096550

Brasserie Lorraine, Κολωνάκι
Ένα μοντέρνο γαλλικό restaurant-bar άνοιξε την περίοδο των γιορτών στο Κολωνάκι με στόχο να μεταδώσει την αγάπη του για τη γαλλική κουζίνα στο αθηναϊκό κοινό. Στο μενού του θα βρείτε κλασικά και πιο εκσυγχρονισμένα γαλλικά πιάτα από τον σεφ Παναγιώτη Ζώκο κι όλα αυτά σε ρομαντική και ταξιδιάρικη ατμόσφαιρα γαλλικού μπιστρό. Info: Σπευσίππου 1A, Αθήνα, Κολωνάκι, 210 7243009.

Santa Muerte, Χαλάνδρι
Το νέο εγχείρημα στο Χαλάνδρι φέρνει κάτι από τη λατινοαμερικάνικη κουλτούρα και νοοτροπία στο street food της περιοχής, διατηρώντας έναν προσεγμένο χαρακτήρα κι αποφεύγοντας το «πρόχειρο» που πολλές φορές πάει πακέτο με αυτό το είδος φαγητού. Αυτό μεταφράζεται σε σπιτικά τάκος με διάφορες επιλογές όπως μπλε καλαμπόκι, σε rib-eye τριμμένο σε βραζιλιάνικο καφέ, περουβιανή πάπια, σαλάτα με μπανάνα και μάνγκο ντρέσινγκ, σάντουιτς και μπέργκερ σε αφράτα ψωμάκια από διάφορα μέρη της Λατινικής Αμερικής (Αργεντινή Κολομβία κ.ο.κ.), με γέμιση κρέατα μαριναρισμένα και μαγειρεμένα σε κενό αέρος μέχρι και 24 ώρες, που φημολογούνται ως απίστευτα τρυφερά. Για τους χορτοφάγους της παρέας, να μην παραλείψουμε να πούμε πως υπάρχει επιλογή με μπιφτέκι Beyond Meat, έτσι ώστε να έχουν όλοι την θέση τους στο Santa Muerte. Info: Hρακλείου 3-5, Xαλάνδρι, 2106850223. 

Vladimiros Poliakov
Avant Garde, Μαρούσι
Ολοκαίνουργια άφιξη που ήρθε στον χώρο του παλιού Pausa πριν περίπου ένα μήνα κι έχει σκοπό να κατακτήσει τη δική του θέση ψηλά στη λίστα με τα wine bar της Αθήνας. Στη γυάλινη κάβα που φιλοξενεί 100 ετικέτες κρασιού, θα βρείτε κρασιά από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα, σπάνιες και συλλεκτικές φιάλες, αλλά και επιλογές σε ποτήρι που σας δίνουν τη δυνατότητα να δοκιμάσετε ποικιλίες και να απολαύσετε διάφορες ετικέτες. H κουζίνα του συνδυάζει δημιουργικότητα, γαλλικές τεχνικές, ποιοτική πρώτη ύλη από Ελλάδα και εξωτερικό και επιρροές από Μεσόγειο. Info: Αγίου Κωνσταντίνου & Ηφαίστου 3, Μαρούσι, 210 6180533.