Τρία γευστικά σεμινάρια στην Αθήνα που αξίζει να παρακολουθήσετε

sef-mageiriki-seminario
ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Αν θέλετε να εξελίξετε τις γνώσεις σας στη μαγειρική και να μάθετε καινούριες τεχνικές για να δημιουργήσετε νοστιμιές, ιδού τρία σεμινάρια που «τρέχουν» αυτό το διάστημα.

Σεμινάριο για παραδοσιακές ελληνικές ζύμες και πίτες / ΙΕΚ Praxis στις 15/1
Ο chef patron στην Boulangerie Α λα Γρεκ και συγγραφέας του βιβλίου «Πίτες από χέρι», Κωστής Κωστάκης, παρουσιάζει ένα παραδοσιακό σεμινάριο για πίτες, για τους λάτρεις του είδους, όπου θα παρουσιαστούν οι εξής συνταγές: τυρόπιτα στριφτή, κιμαδόπιτα με φύλλο Βέροιας, χορτόπιτα με φύλλο χωριάτικο, κολοκυθόπιτα γλυκιά, γαλατόπιτα Σαμαρίνας, πίτα με αμύγδαλο και περγαμόντο γλυκό. Όλες με εξαιρετικές πρώτες ύλες και με δημιουργική εκτέλεση από τα µαγικά χέρια του πιο εξειδικευμένου στο αντικείμενο αυτό σεφ. Info: Σαριπόλου 5, IEK Praxis στις 15/1 στις 17.30-21.30.

Σεμινάριο vegan τυριών από καρπούς / Herbs Seeds & Rainbows στις 19/1
Είτε ασπάζεστε το Veganuary, είτε είστε vegan, είτε απλώς έχετε διευρυμένους ορίζοντας στη γεύση, το σεμινάριο για παραγωγή φυτικών τυριών σας δίνει μια εναλλακτική από τα κλασικά τυριά του εμπορίου. Συγκεκριμένα, στο σεμινάριο θα μάθετε να φτιάχνετε φέτα και τζατζίκι από αμύγδαλα, αλλά και κασέρι και κρέμα για καρμπονάρα από κάσιους, σε μια πιο υγιεινή έκδοση. Info: Ν. Βρυώνη 9, στις 19/1 στις 13.00.

Masterclass Σιροπιαστά Βηρυτού / Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος στις 22/1

Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου έρχεται ένα πολύ ιδιαίτερο master class με σιροπιαστά γλυκά από Βηρυτό από τον executive pastry chef και μετρ του είδους κο Σάκη Γκατζούνη. Ένα από τα πιο περίτεχνα γλυκά που σας περιμένει στο master class είναι οι σιροπιαστοί κόμποι, που θα μάθετε να φτιάχνετε και να απολαμβάνετε. Για να επιβεβαιώσετε τη συμμετοχή σας, μην ξεχάσετε να στείλετε μήνυμα στην επίσημη σελίδα της λέσχης στο facebookInfo: Αριστοτέλους 46 Αθήνα, ΓΣΕΒΕΕ-Γαστρονομικό Κέντρο Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος, στις 22/1 17.00-21.00.