Το Peloponnese Wine Festival 2020 θα κατακλύσει το Μουσείο Αυτοκινήτου

peloponnese-wine-fest
ΤΡΙΤΗ, 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Γνωρίστε τον πλούτο της αμπελουργικής περιοχής της Ελλάδος με την μεγαλύτερη ποικιλομορφία, σε ένα οινικό φεστιβάλ που θα γεμίσει το ποτήρι μας με Πελοπόννησο.

Με στόχο την ανάδειξη του πελοποννησιακού κρασιού, το Peloponnese Wine Festival έρχεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον μοναδικό χώρο του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου, φέρνοντας τον οινικό πλούτο της Πελοποννήσου στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, 42 μέλη - οινοποιεία της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου θα δώσουν και φέτος το καθιερωμένο ραντεβού τους με το οινόφιλο κοινό και τους επαγγελματίες την Δευτέρα 20/1 στην καρδιά της Αθήνας στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, σε μια εκδήλωση που συγκεντρώνει την αφρόκρεμα των παραγωγών της Πελοποννήσου.

Εκεί, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά τους οινοποιούς, τα κρασιά τους, τους πειραματισμούς, τις αναζητήσεις και τις νέες εμφιαλώσεις τους, μέσα από την κεντρική εκδήλωση - walk around tasting των κρασιών αλλά και τις παράλληλες εκδηλώσεις που διοργανώνονται.

H εκδήλωση θα πλαισιωθεί από εκπαιδευτικές και διαδραστικές παρουσιάσεις, «10 minute courses», τόσο για επαγγελματίες όσο και για οινόφιλους, από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων. Ο Γιάννης Καρακάσης MW θα παρουσιάσει ένα master class έκπληξη που θα περιλαμβάνει τυφλή γευσιγνωσία, ενώ και φέτος το κοινό θα έχει την δυνατότητα να κρατάει σημειώσεις και να βαθμολογεί τα κρασιά που δοκιμάζει σε μια απλή και εύχρηστη ηλεκτρονική εφαρμογή που θα περιέχει όλα τα κρασιά της έκθεσης, το my.wine.gr. Έτσι ο χρήστης θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρίσκει τα κρασιά που ξεχώρισε, να τα βαθμολογεί και να φτιάξει την δική του λίστα με «αγαπημένα».

Η εκδήλωση θα ανοίξει τις πόρτες της στις 12:00 και θα ολοκληρωθεί στις 20:00. Η είσοδος έχει οριστεί στα 5€ για το οινόφιλο κοινό ενώ θα είναι ελεύθερη για τους επαγγελματίες του κλάδου με επίδειξη της επαγγελματικής τους κάρτας. Το εισιτήριο περιλαμβάνει αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας και ελεύθερη είσοδο στους χώρους του μουσείου. Το μουσείο διαθέτει 500 θέσεις parking σε 4 επίπεδα (είσοδος από Ιουλιανού και από Γ’ Σεπτεμβρίου) με κόστος 5,00 € την ημέρα, ενώ απέχει μόλις 200 μέτρα από τον σταθμό του μετρό Βικτώρια (γραμμή 1).

Info
Peloponnese Wine Festival
Μουσείο Ελληνικού Αυτοκινήτου
Ιουλιανού 33, Αθήνα
στις 20/1