Τέσσερα μεζεδοπωλεία με γούστο στην Αθήνα

mustikos-kipos
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Κάποια μεζεδοπωλεία στην Αθήνα βρίσκονται ένα σκαλί πιο πάνω, τόσο από άποψη γεύσης, όσο και ατμόσφαιρας. Κι επειδή μας αρέσει να τρώμε τους μεζέδες μας σε μέρη με γούστο, ιδού οι επιλογές μας.

Μυστικός Κήπος, Χαλάνδρι
Βρίσκεται σε μια από τις πιο κεντρικές οδούς του Χαλανδρίου κι εκεί που κανείς δεν το περιμένει, ξεπροβάλλει μια «μυστική» αυλή με λεμονιές, μυρωδάτα γιασεμιά και άλλα αναρριχητικά φυτά. Σε λευκούς τόνους και με πολύ προσεγμένη διακόσμηση, ο Μυστικός Κήπος σερβίρει από κοκάκια από παντζάρι, μέχρι σασίμι από εκλεκτό φιλέτο ψαριού κι από αυγά με μανιτάρια μέχρι τηγανητούς γίγαντες με σκορδαλιά ντομάτας. Για όσους θέλουν τους μεζέδες τους… αλλιώς. Info: Καραολή Δημητρίου 21, Χαλάνδρι, 213 0370929.

Η Αυλή του Ζήκου, Γαλάτσι
Τα Χριστούγεννα μεταμορφώνεται με χιλιάδες λαμπιόνια και είναι σαν να βρίσκεσαι σε παραμύθι. Και το υπόλοιπο διάστημα, όμως, η αυλή του Ζήκου είναι ένα από τα μεζεδοπωλεία του Γαλατσίου που σε σύντομο χρονικό διάστημα απέκτησε θαμώνες, τόσο λόγω του περιποιημένου μενού του, όσο και λόγω της ζεστής ατμόσφαιράς του, όπου καθετί έχει μελετηθεί και έχει επιλεγεί γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό. Οι μεζέδες του είναι ελληνικοί, κλασικοί με την ποιότητα πάντα σε πρώτο ρόλο, ενώ δεν λείπουν και επιλογές για κυρίως. Info: Βεΐκου 85, 210 2220800.

43 Σαραντατρίο, Νέος Κόσμος
Μας αρέσει γιατί δίνει μια γευστική και χρωματιστή πνοή στην Αμβροσίου Φραντζή στον Νέο Κόσμο, ανάμεσα στα συνεργεία και τα καταστήματα ανταλλακτικών, γιατί έχει φιλική διάθεση και γιατί η πίσω αυλή του είναι πραγματικά μια όαση. Στο μενού του θα βρείτε εκλεκτούς μεζέδες και πιάτα που θυμίζουν γιαγιά, αλλά έχουν τη δική τους φαντασία και είναι καμωμένοι με μεράκι. Info: Αμβροσίου Φραντζή 43, Νέος Κόσμος, 2130 263347.

Φυσαρμόνικα, Χολαργός
Με βιομηχανικό design, σε ένα χώρο που δεν στερείται, όμως, χρωμάτων, η Φυσαρμόνικα έχει κερδίσει άξια τη δική της θέση στα μοντέρνα μεζεδοπωλεία της Αθήνας. Εκεί θα βρείτε ιδιαίτερες επιλογές μεζέδων, όπως κεφτεδάκια στη σχάρα με σάλτσα ντομάτας, γλυκό τσίλι και λιωμένη μοτσαρέλα, ρολάκια με πικάντικο αρμένικο σουτζούκι και κασέρι Μακεδονίας σε παραδοσιακή σάλτσα ντομάτας, τηγανιά μανιταριών με απάκι κοτόπουλο σβησμένη με κρασί και πολλές ακόμη ανάλογες νοστιμιές για να τσακωθείτε με την παρέα σας ποιος θα πρωτοφάει. Info: Λεωφόρος Μεσογείων 180, 210 6564388.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ