Η Αθήνα έχει brunch για κάθε γούστο

brunch
ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Θέλετε πολυτέλεια στο brunch σας ή μήπως σας ταιριάζει κάτι πιο καθημερινό; Σας ενδιαφέρει brunch «στο χέρι» ή θέλετε να απολαύσετε ιεροτελεστία; Ό,τι κι αν έχετε κατά νου, η Αθήνα προσφέρεται για τα πάντα.

Ελληνικό brunch στο Artisanal
Όσοι λιγουρεύεστε ελληνικές γεύσεις στο μενού του brunch σας, τότε βάλτε πρώτη για Κηφισιά. Εκεί, στο Artisanal, ο σεφ Δημήτρης Δημητριάδης που έχει διακριθεί και με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, έχει ετοιμάσει comfort γεύσεις, όπως ομελέτα με κολοκύθι, μπρουσκέτα με καγιανά, αυγοφέτες με μέλι και μυζήθρα, τραχανά με φέτα και βασιλικό και πολλά ακόμη, που θα συμπυκνώσουν την Ελλάδα σε ένα πιάτο. Info: Ζηρίνη 2, Κηφισιά, 210 8086111.

Brunch στο χέρι στα Starbucks
Τα Starbucks αποτελούν το στέκι πολλών ούτως ή άλλως, γιοα καφέ, χαλάρωση, αλλά και δουλειά. Δυστυχώς, δεν έχουν κουζίνα, αλλά αυτό δεν αποτέλεσε πρόβλημα, αφού ο Βασίλης Σπόρος δημιούργησε κρύες αλμυρές και γλυκές επιλογές, οι οποίες συναγωνίζονται το φρέσκο και μαγειρεμένο εκείνη την ώρα που επικρατεί στα περισσότερα brunch, και μπορούν να συνδυαστούν με τα δεκάδες είδη καφέ και χειροποίητα ροφήματα. Οι προτάσεις φαγητού εξυπηρετούν φυσικά τη λογική brunch, αλλά σερβίρονται κάθε ώρα και συνδυάζουν υλικά από την αμερικάνικη κουζίνα, με τη μεσογειακή, αλλά και με συνταγές της δικής μας παράδοσης. Έτσι, λοιπόν, εκεί που βρίσκεστε με το λάπτοπ σας σε κάποιο κατάστημα Starbucks, μπορείτε να απολαύσετε Spinach & Feta Wrap στη λογική της σπανακόπιτας και διάφορα άλλα wrap για όλα τα γούστα, σάντουιτς, bagels, αλλά και κρουασάν με γέμιση, με τις vegan επιλογές να μην λείπουν. Info: http://en.starbucks.com.gr/

Brunch αλά πάρτι στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης
Αν σας ενδιαφέρει το brunch σας να έχει και μια φεστιβαλική διάσταση, τότε θα πρέπει να ενημερώνεστε για τα pop-up brunch στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης που συμβαίνουν με πάρτι διάθεση, πάγκους με street food και live μουσική. Στους πάγκους θα βρείτε πολλαπλές επιλογές που διαφέρουν κάθε φορά, από φαλάφελ και vegan επιλογές μέχρι μπέργκερ και σουβλάκια με μανιτάρια, που μπορείτε να τα απολαύσετε επί τόπου στα μεγάλα τραπέζια, με τη διάθεση πάντα στα ύψη να φτιάχνει το κέφι. Το πιο πρόσφατο έγινε στις 19/1 και το επόμενο μας δίνει ραντεβού στις 22 και 23/2 (για να ενημερώνεστε για τα επόμενα, ακολουθήστε τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης εδώ).Info: Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 42, Κυψέλη.

Vegan brunch στο Veganaki
Το Veganaki είναι ένα all-day στέκι για vegan φαγητό και καφέ, για όσους απέχουν από τα ζωικά, αλλά και για όσους θέλουν να δοκιμάσουν φυτικές εναλλακτικές των αγαπημένων τους πιάτων. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε αραβικές πίτες, σάντουις, σαλάτες, φυσικούς χυμούς, fair trade καφέδες, φυτικό γάλα, αλλά και πολλές επιλογές χωρίς γλουτένη. Τα φαλάφελ, η vegan ομελέτα και ο vegan μουσακάς είναι μερικά από τα πιο διάσημα πιάτα του που αξίζει να δοκιμάσετε στο επόμενο brunch σας. Info: Αθανασίου Διάκου 38 & Καλλιρρόης, 210 9244322.

Brunch με πολυτέλεια στο Winter Garden της Μεγάλης Βρεταννίας
Ο υπέροχος χώρος του Winter Garden αποτελεί αναμφίβολα μια ήσυχη όαση στο κέντρο της Αθήνας στην καρδιά του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, ό,τι πρέπει για brunch, ένα ελαφρύ γεύμα, ένα τσάι ή ένα δείπνο συνοδεία πιάνου. Εκεί, στο εστιατόριο σε στυλ café Winter Garden μπορείτε να απολαύσετε κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 11.00 έως τις 14.00 ένα brunch μενού γεμάτο με γλυκές και αλμυρές νοστιμιές από τον executive σεφ, Αστέριο Κουστούδη και την ομάδα του, καμωμένες με εξαιρετικής ποιότητας υλικά, με τη συνοδεία σαμπάνιας και απαλής μουσικής. Ανάμεσα στις επιλογές θα βρείτε μελάτα βιολογικά αυγά με σολομό μαρινέ, αυγά μπενεντίκτ με αστακό, ραβιόλι λαχανικών με καβούρι και πολλά ακόμη, πάντα με τη σαμπάνια, τα αρτοποιήματα και τα επιδόρπια να μην λείπουν από την εξίσωση. Info: Βασιλέως Γεωργίου 1Α Σύνταγμα
210 3330000.