Ξεκινάει η ΕΞΠΡΟΤΡΟΦ κι έχετε (τουλάχιστον) έξι λόγους να την επισκεφτείτε

ekspotrof PETRAKIS ALEXANDROS www.inbulb.com
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Για 7η συνεχόμενη χρονιά, η έκθεση τροφίμων που έγινε θεσμός επιστρέφει σε νέο χώρο και οι λόγοι που πρέπει να την επισκεφτείτε φέτος είναι πολλοί.

1. Θα ανακαλύψετε σπάνια, εκλεκτά προϊόντα από 350 Έλληνες παραγωγούς. Για του λόγου το αληθές, δείτε εδώ τους εκθέτες και οργανώστε την περιήγησή σας.

2. Θα εξερευνήσετε γευστικά μονοπάτια μέσα από τις παράλληλες εκδηλώσεις Μαγειρεύουμε Ελλάδα, Greek Dish Challenge, Masterclass, Honey Bar, Beer Corner. Δείτε όλες τις εκδηλώσεις εδώ ώστε να ξεχωρίσετε τι σας ενδιαφέρει περισσότερο και να μην το χάσετε!

3. Θα τιμήσετε την Κρήτη η οποία είναι τιμώμενη περιοχή της έκθεσης για φέτος και θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε και να προμηθευτείτε πλήθος από αγαπημένα τοπικά προϊόντα,

4. Θα γνωρίσετε τις Γαστρονομικές Κοινότητες του Γιώργου Πίττα, το φιλόδοξο πρόγραμμα δράσης στο χώρο της γαστρονομίας και του τουρισμού, σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση. Η δράση του προγράμματος εκτείνεται σε όλη την Ελλάδα  με στόχο την ανάδειξη του πλούτου της Ελληνικής Γαστρονομίας, μέσα από την κινητοποίηση των επαγγελματιών που οργανώνονται στις Γαστρονομικές Κοινότητες κάθε περιοχής. 

5. Θα «ταξιδέψετε» στην Ιταλία μέσα από το πρόγραμμα του ελληνοιταλικού επιμελητηρίου "Agora Calabria" με 27 Ιταλούς παραγωγούς και προϊόντα από αρχαίους ελληνικούς σπόρους. Οι παραγωγοί της περιοχής θα μοιραστούν μαζί μας τοπικά προϊόντα όπως κρασί, ζυμαρικά, αλλαντικά, ελαιόλαδο, γλυκά, καφέ, τυριά, παγωτά, σάλτσες και πολλά άλλα μέσα από το πρόγραμμα AGORA’ CALABRIA.

6. Θα μάθετε πρώτοι τα προϊόντα που ξεχωρίζουν για το 2020 στην απονομή Βραβείων Γεύσης της ΕΞΠΟΤΡΟΦ. Στα βραβεία θα συμμετάσχουν όλα τα προϊόντα που ξεχωρίζουν για τη γεύση, την ποιότητα παρασκευής, την καινοτομία και τη συσκευασία τους, αναδεικνύοντας το επίπεδο ανάπτυξης του ελληνικού τροφίμου και της υπερπροσπάθειας των Ελλήνων παραγωγών. Όλα τα προιόντα θα αξιολογηθούν χωρισμένα σε 24 κατηγορίες λαμβάνοντας τη διάκριση που τους αντιστοιχεί, ενώ τα καλύτερα από αυτά θα διεκδικήσουν ένα από τα 13 ειδικά βραβεία του διαγωνισμού. Α. Βραβεία γεύσης στις κατηγορίες: Ξηρό τρόφιμο [Συσκευασμένο τρόφιμο με μεγάλη διάρκεια ζωής που δεν χρειάζεται ψυγείο]/Νωπό τρόφιμο [φρέσκα τρόφιμα που χρειάζονται ψυγείο ή κατάψυξη εκτός σαλατών και φρέσκων φύλλων]/Ελαιόλαδο/Αλκοολούχα ποτά/Οίνος/Αναψυκτικά/Ροφήματα. Β. Βραβεία Συσκευασίας. Γ. Βραβεία Πρωτοεμφανιζόμενου προϊόντος. Δ. Βραβεία Καινοτομίας.

Χρειάζεστε κι άλλους λόγους;

Info
ΕΞΠΟΤΡΟΦ
Εκθεσιακό Κέντρο HELEXPO
Λεωφ. Κηφισίας 39, Μαρούσι
στις 24-26/1