Στον απόηχο της 7ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ

ekspotrof
ΤΕΤΑΡΤΗ, 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Η μεγαλύτερη γαστρονομική γιορτή ολοκληρώθηκε και αποτέλεσε ορόσημο στον κόσμο της γεύσης.

Από τις 24 έως τις 26 Ιανουαρίου, η 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, η μεγάλη αυτή έκθεση τροφίμων και ποτών, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Μαρούσι και συγκέντρωσε χιλιάδες επισκέπτες που θέλησαν να δοκιμάσουν τα πιο ξεχωριστά προϊόντα παραγωγών από όλη την Ελλάδα.

Με τιμώμενη περιφέρεια της έκθεσης, την Κρήτη, φέτος οι επισκέπτες της ΕΞΠΟΤΡΟΦ είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν αυθεντικά προϊόντα υψηλής ποιότητας από τους συμμετέχοντες παραγωγούς, σε συνδυασμό με παραδοσιακές συνταγές της κρητικής γης. Παράλληλα απόλαυσαν το θέαμα που χάρισαν οι χορευτές, με το πεντοζάλι στη σκηνή του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα».

Όπως κάθε χρονιά, παράλληλα με την έκθεση, οι λάτρεις της ελληνικής κουζίνας παρακολούθησαν μια σειρά εκδηλώσεων με κεντρικό θέμα το φαγητό και πρωταγωνιστές τα ελληνικά προϊόντα. Η ενότητα «Μαγειρεύουμε Ελλάδα», όπου η αγαπημένη και πολυβραβευμένη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η πρέσβειρα της ΕΞΠΟΤΡΟΦ, με τη συνδρομή της κεντρικής παρουσιάστριας Εύας Παρακεντάκη αλλά και καταξιωμένων σεφ όπως ο Κώστας Μπουγιούρης, ετοίμασαν και τις τρεις μέρες γαστρονομικές δημιουργίες εμπνευσμένες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

PETRAKIS ALEXANDROS

Για 2η χρονιά οι ενότητες Bio Corner, μια γωνιά αφιερωμένη στα βιολογικά προϊόντα, και τα ΕΞΠΟΤΡΟΦ Masterclass, όπου τα εκλεκτά ποτά της έκθεσης έβρισκαν το ταίρι τους στα ιδιαίτερα αλλαντικά και τυριά, κατάφεραν να προβάλουν τα εξαιρετικά προϊόντα σε επαγγελματίες και φίλους της γαστρονομίας. Οι νέες διαμορφωμένες ενότητες “Honey Bar” και “Beer Corner”, μάλιστα, μύησαν τους επισκέπτες στον κόσμο του μελιού, αλλά και της ελληνικής μπύρας.

Ιδιαίτερη έκπληξη αποτέλεσε και η συμμετοχή των παραγωγών από την Καλαβρία, που είχε όμως άρωμα… ελληνικό! 27 παραγωγοί μέσα από το πρόγραμμα AGORA CALABRIA του Ελληνο-Ιταλικού  Επιμελητηρίου Αθήνας, μοιράστηκαν μαζί μας τοπικά προϊόντα όπως κρασί, ζυμαρικά, αλλαντικά, ελαιόλαδο, γλυκά, καφέ, τυριά, παγωτά, σάλτσες και πολλά άλλα.

Η φετινή ΕΞΠΟΤΡΟΦ ολοκληρώθηκε και αποτέλεσε ορόσημο, καθώς πραγματοποιήθηκαν πάνω από 323 συναντήσεις, όπου για πρώτη φορά οι εκθέτες-παραγωγοί ήρθαν σε επαφή με τους αγοραστές των μεγαλύτερων αλυσίδων supermarket και καταστημάτων τροφίμων: Υπεραγορές Σκλαβενίτη, ΑΒ Βασιλόπουλος, Metro/My Market, The Mart και Yolenis, για να τους παρουσιάσουν, σε συγκεκριμένο χρόνο και με προκαθορισμένη διαδικασία, τα προϊόντα τους. Η δράση Β2Β Markets powered by FnB DAILY αποτελεί πρωτοβουλία της 7ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition σε συνδιοργάνωση με το FnB Daily, το μεγαλύτερο newsletter των επαγγελματιών του κλάδου. Μετά την επιτυχία αυτή και την ικανοποίηση που εκφράστηκε τόσο από την πλευρά των εκθετών όσο και από την πλευρά των αγοραστών, οι διοργανωτές της δράσης υποσχέθηκαν ότι θα επαναληφθεί ακόμα καλύτερη στην 8η ΕΞΠΟΤΡΟΦ.

Τέλος, ανάμεσα στα χιλιάδες προϊόντα από ολόκληρη την Ελλάδα, στο πλαίσιο των «Βραβείων ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2020», μια έμπειρη επιτροπή ανθρώπων της γαστρονομίας ξεχώρισε για την καινοτομία, τη συσκευασία και την γεύση τους δεκάδες προϊόντα που έκλεψαν τις εντυπώσεις στην έκθεση.

Μέχρι την επόμενη ΕΞΠΟΤΡΟΦ, αναζητήστε, γευτείτε και απολαύστε τα προϊόντα που γνωρίσατε και στηρίξτε την τοπική αγορά, δίνοντάς της κίνητρο να μεγαλώνει και να γίνεται ακόμα καλύτερη.

Χρυσός χορηγός της7ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ– The Greek Fine Food Exhibition ήταν η HotelBrain Group, ενώ χορηγός εκπαίδευσης το ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Με τη σφραγίδα της RM International