Στο Stories Urban Bistronomy οι ιστορίες έχουν ελληνική γεύση

stories-bistronomy
ΔΕΥΤΕΡΑ, 03 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Το Urban Bistronomy στο roof top εστιατόριο του The Editor Athens Hotel βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας κι έχει να μας πει πολλές ιστορίες, με ελληνικό άρωμα.

Στη συμβολή των οδών Βορέου και Καρόρη, στο κέντρο της Αθήνας και στο roof top του ξενοδοχείου The Editor Athens Hotel έχει ξεκινήσει μια ολοκαίνουργια bistronomy εμπειρία με γεύση ελληνική, με την υπογραφή του επιτυχημένου σεφ Γιάννη Λιόκα -ο Γιάννης Λιόκας θυμίζουμε ότι είναι Consultant Chef στο εστιατόριο Salvia του Aristi Mountain Resort που βρίσκεται στο Ζαγόρι Ιωαννίνων και στο εστιατόριο του ξενοδοχείου COCO-MAT Eco Residence στη Σέριφο, ενώ οι τελευταίες του δουλειές που έχουν βραβευτεί στα γαστρονομικά βραβεία FNL είναι στα Nolita Restaurant, Salvia Restaurant, Φάρμα Μπράλου restaurant.

Στο πλαίσιο του επιτυχημένου συνδυασμού υψηλής γαστρονομίας και casual dining που έχουμε γνωρίσει με τον όρο bistronomy, το Stories Urban Bistronomy συνδυάζει γκουρμέ τεχνικές μαγειρικής και επιλεγμένες ελληνικές πρώτες ύλες, σε μια χαλαρή, ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα στην καρδιά της πόλης.

Το concept του εστιατορίου είναι βασισμένο στην ελληνικότητα και μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε αντισυμβατικά και αυθόρμητα μενού σε προσιτές τιμές, αλλά με γαστρονομικό χαρακτήρα που αντανακλούν τα γευστικά ταξίδια του Γιάννη Λιόκα από τη μέχρι σήμερα εμπειρία του. Πρόκειται για μία προσιτή και σύγχρονη βιωματική ελληνική κουζίνα σε μπιστρονομική εκδοχή, η οποία βασίζεται στην άποψη του chef ότι «η γαστρονομία είναι για όλους».

Στα πιάτα του πρωταγωνιστούν κορυφαίας ποιότητας υλικά, με τοπικές και εποχιακές πρώτες ύλες, τα οποία μέσα από το φίλτρο του Bistronomy, χτίζουν ελληνικές ιστορίες γεύσης με απολαυστικό αλλά και γαστρονομικό αποτέλεσμα. Η ανοιχτή κουζίνα, κατά μήκος του χώρου δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να συντονιστεί με τον ρυθμό της κουζίνας του Γιάννη και της ομάδας του, δημιουργώντας ένα vibe που διαχέεται στον χώρο και με κάποιο τρόπο αυξάνει την ανυπομονησία για δοκιμή.

Το μενού περιλαμβάνει πρασοτυρόπιττα, σελινόριζα με κανθαρέλλες και χόρτα φρικασέ, χτένια με κρέμα φασολάδας, αθηναϊκή με αυγοτάραχο, βοδινή γλώσσα με μαγιονέζα τόνου Αλοννήσου, λαχανοντολμάδες στα κάρβουνα, πατάτες στη θράκα με μαύρη τρούφα και μοσχαρίσιες στηθοπλευρές σε στάχτη, λαυράκι σε νεκρή ζύμη με κρέμα αγκινάρας, μοσχαρίσια μάγουλα με γλυκό τραχανά και ελληνικό καφέ, μαύρο χοίρο αλλά και αρνάκι ρεβιθάδα με κάππαρη γιαχνί.

Ο κατάλογος συμπληρώνεται, φυσικά, με ελληνικά παραδοσιακά γλυκά σε bistronomy διάσταση όπως ρυζόγαλο με παγωτό από ανθόγαλα και καρύδια, αλλά και γαλακτομπούρεκο με σιρόπι από μπαχαρικά, μπακλαβά με παγωτό κανέλα και τσουρέκι με πικρή σοκολάτα και κάρδαμο. 

Info
Stories Urban Bistronomy
Βορέου 5-7, Αθήνα
210 3311444
Δευτέρα βράδυ κλειστό, Τρίτη & Πέμπτη 19.00 – 23.30, Παρασκευή & Σάββατο 19.00 – 24.00, Κυριακή 12.30  – 17.30.