Τα καλύτερα εστιατόρια πλάι στο κύμα

ta-kalutera-estiatoria-plai-sto-kuma

Flying Fishbone , φωτογραφία: http://flyingfishbone.com

ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

Η καλοκαιρινή περίοδος είναι στο απόγειό της και η όρεξή μας για βουτιές και καλό φαγητό σε ειδυλλιακά εστιατόρια έχει ανοίξει για τα καλά. Η ανάγκη μας να είμαστε δίπλα στη θάλασσα είναι τόσο δυνατή, όσο και η ανάγκη μας για καλό φαγητό. Ας δούμε ποια είναι τα καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο που τα συνδυάζουν και τα δύο…

Υπάρχει καλύτερο μέρος για να δειπνήσετε, παρά κάτω από το φως των αστεριών, με τα πόδια σας στην άμμο και τον ήχο της θάλασσας να έρχεται από μακριά; Μα φυσικά και όχι και αυτό αποδεικνύουν τα 10 καλύτερα εστιατόρια δίπλα στη θάλασσα, που παρουσίασε η Daily Meal. Θα συμφωνήσετε ότι τα πάντα έχουν καλύτερη γεύση στην παραλία…

10. Anjuna Plage Privee - Eze, Γαλλία

Αυτό το ακριβό εστιατόριο στη γραφική πόλη της Eze βρίσκεται ακόμη μέσα στα κορυφαία. Η διακόσμηση μπορεί να παρομοιαστεί με έναν πειρατικό όρμο και το δείπνο περιλαμβάνει κομψά πιάτα όπως μπακαλιάρο μαγειρεμένο με αλάτι, γουρουνόπουλο και sashimi τόνου. Το προσωπικό θα σας προσφέρει και pashmina αν κρυώνετε δίπλα στη θάλασσα.

9. Parador La Huella Jose - Ignacio, Ουρουγουάη

Το Parador La Huella είναι το ιδανικό μέρος για αριστοκρατικές μπριζόλες και θαλασσινά. Η εντυπωσιακή του φήμη επιβεβαιώνεται και θα το καταλάβετε απολαμβάνοντας προσεγμένα πιάτα όπως σαλάτα με κατσικίσιο τυρί και λαβράκι ψητό σε άνθρακα ηφαιστείου. Ο παραλιακός χώρος είναι ειδυλλιακός. Πληροφορίες: www.paradorlahuella.com .

Φωτογραφία: www.paradorlahuella.com

8. Flying Fishbone – Savaneta, Αρούμπα

Βγάλτε τα παπούτσια σας και βυθίστε τα πόδια σας στην άμμο κάτω από το τραπέζι καθώς θαυμάζετε τα φοινικόδεντρα γύρω σας. Τα γεύματα μπορεί να είναι ακριβά, αλλά με αυτό το περιβάλλον και με πιάτα όπως τσιγαρισμένο συκώτι χήνας και τρούφα τορτίγιας, το Flying Fishbone δικαιώνει τη φήμη του. Πληροφορίες: http://flyingfishbone.com .

7. Mango at the Four Seasons – Nevis, Δυτικές Ινδίες

Ο υπαίθριος χώρος για φαγητό στην παραλία Pinney προσφέρει εκπληκτική θέα και ένα πολύχρωμο τροπικό μενού. Καλοκαιρινά γεύματα όπως σαλάτα με καλαμάρια και σάλτσα από φρούτα του πάθους δένουν με αλμυρές επιλογές όπως pina colada με γαρίδες, λαχανοσαλάτα με καρύδα και αστακό από την Καραϊβική που σερβίρεται με βούτυρο μάνγκο. Πληροφορίες: www.fourseasons.com/nevis/dining/restaurants/mango/ .

Φωτογραφία: http://www.fourseasons.com/nevis/dining/restaurants/mango/

6. The Kiosk at Pilu at Freshwater – Σύδνεϋ, Αυστραλία

Για εκείνους που απολαμβάνουν φαγητό σε στυλ μπαρ στην παραλία, το Kiosk προσφέρει τηγανητό barramundi (μοιάζει με το λαβράκι), διπλά μαγειρεμένο χοιρινό, κρεμώδη πουρέ με βούτυρο τρούφας και πατάτες με επικάλυψη μπύρας. Ελαφρύτερες επιλογές περιλαμβάνουν στρείδια από τα βράχια του Σύδνεϋ, φρέσκα χωρίς κέλυφος με τη συνοδεία αγγουριού. Πληροφορίες: www.piluatfreshwater.com.au/the-kiosk.php .

5. Daphne’s St. James – Parish, Μπαρμπάντος

Αυτό το πολυτελές εστιατόριο σερβίρει τροπικά θαλασσινά που συνδυάζουν την κομψότητα με στοιχεία από σπιτικές συνταγές. Το μεσημεριανό μενού περιλαμβάνει βουβαλίσιο γάλα με προσούτο Πάρμας και προσούτο Ανδαλουσίας. Το δείπνο αποτελείται από χοιρινές μπριζόλες με πράσινη μπανάνα τουρσί, ψητή πιπεριά και κολοκύθα ή ουρά τοπικού αστακού με μπρόκολο, γλυκά πατατάκια και πικάντικη μαγιονέζα. Εξοικονομήστε χώρο για το Limoncello Tiramisu (παντεσπάνι βουτηγμένο σε Limoncello με μασκαρπόνε), παγωτό γλυκοπατάτας ή σορμπέ τζίντζερ. Το Daphne είναι επίσης προορισμός για διασημότητες του Χόλιγουντ, οπότε κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά. Πληροφορίες: www.daphnesbarbados.com .

Φωτογραφία: www.daphnesbarbados.com

4. Παντελής Μαράθι – Μαράθι, Ελλάδα

Από τη λίστα δε θα μπορούσε να λείπει και η Ελλάδα, με την ταβέρνα Παντελής στο μικρό νησάκι Μαράθι, κοντά στην Πάτμο. Αποτελεί ατραξιόν εδώ και 35 περίπου χρόνια, με μενού που περιλαμβάνει ξινομυζήθρα, μουσακά, καταΐφι και πολλές άλλες συνταγές, που αγαπούν Έλληνες και ξένοι. Τα συστατικά προέρχονται από τοπικές περιοχές και προετοιμάζονται με πολλή αγάπη και μεράκι.

3. L’Epuisette – Μασσαλία, Γαλλία

Αυτό το παραθαλάσσιο γοητευτικό εστιατόριο ειδικεύεται σε σπεσιαλιτέ της Μασσαλίας όπως ο αχινός ριζότο και τόνος με φουά γκρα. Η εξυπηρέτηση είναι εξίσου εντυπωσιακή με τη θέα. Πληροφορίες: www.l-epuisette.fr .

Φωτογραφία: www.l-epuisette.fr

2. Ristorante Lo Scoglio da Tommaso – Massa Lubrense, Ιταλία

Αυτή η αυθεντική οικογενειακή επιχείρηση δίπλα στη θάλασσα προσφέρει την καλύτερη μεσογειακή κουζίνα από το 1958. Τηγανητά καλαμαράκια και λιγκουίνι με αστακό είναι δημοφιλή στους ντόπιους και τους τουρίστες και αν θέλετε και κάτι περισσότερο δοκιμάστε για επιδόρπιο μελιτζάνες με γέμιση σοκολάτας. Πληροφορίες: www.hotelloscoglio.com/ristorante/index.html .

1. Lighthouse Restaurant – Male, Μαλδίβες

Το καταξιωμένο Lighthouse Restaurant βρίσκεται σε ένα νησί από κοράλλια και έχει θέα στον Ινδικό Ωκεανό. Τα φρέσκα στρείδια χωρίς κέλυφος σερβίρονται με παγωμένο κόκκινο κρασί βινεγκρέτ και οι γαρίδες-τίγρης τυλίγονται σε φύλλο από καταΐφι, ενώ η συνταγή ολοκληρώνεται με επικάλυψη από μάνγκο και φρούτα του πάθους. Άλλες συνταγές περιλαμβάνουν σολομό της Τασμανίας Στρογγανόφ και αστακό Wellington. Πληροφορίες: www.baros.com/the-lighthouse-restaurant .