Στο Explorer's Bar Bistro φυσά γαλλικός αέρας έμπνευσης

explorers-bar-bistro
ΔΕΥΤΕΡΑ, 03 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Ο ελληνογάλλος σεφ Henri Emmanuel Guilbert θα παρουσιάσει δυο ξεχωριστά μενού στο Explorer’s Bar-Bistro του NJV Athens Plaza, φέρνοντας την Γαλλία στο πιάτο.

Στον μοναδικό χώρο του Explorer’s Bar Bistro, ένα χώρο με νέα ταυτότητα στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza στο κέντρο της Αθήνας στην Πλατεία Συντάγματος, ο ελληνογάλλος σεφ Henri Guibert ετοιμάζεται να φέρει τη δική του αύρα, μέσα από δύο νέα μενού.

Τα μενού δημιουργήθηκαν ειδικά για το all time classic Explorer’s Bar–Bistro και η φιλοσοφία τους συνοψίζεται σε αυτό που ο ίδιος τονίζει για τις δημιουργίες του: «Συνδύασα αγαπημένα προϊόντα της ελληνικής γης, ακολουθώντας γαλλική τεχνική για δύο διαφορετικά μενού που θα εμπλουτίσουν την αθηναϊκή γαστρονομική εμπειρία».

Τι σας περιμένει, λοιπόν, στα δύο μενού;

Μενού Ι: Λευκή ψαρόσουπα με σχοινόπρασο, σκορδάτα κρουτόν και σάλτσα “Harissa”

Μυλοκόπι κονφί σε αλατισμένο βούτυρο και πουρέ πατάτας με ελληνική τρούφα

Μους σοκολάτας Gauanaja 70%, φράουλες μαριναρισμένες σε πετιμέζι

Μενού ΙΙ: Τόνος ταρτάρ, γουακαμόλε και μους ούζου

Φιλέτο μοσχαρίσιο στην σχάρα, πάστα ελιάς Καλαμών και ψητά λαχανικά με θυμαρίσιο μέλι

Carpaccio μάνγκο, γλυκό τριαντάφυλλο και παγωτό γιαούρτι

Τα νέα μενού μπορείτε να δοκιμάσετε από σήμερα στον μοναδικό χώρο του Explorer’s Bar Bistro.

Ποιος είναι ο Chef Henri Emmanuel Guibert:
Ο ελληνογάλλος chef Henri Emmanuel Guibert ξεκίνησε την καριέρα του στο γαλλικό εστιατόριο Auberge de Chavanne με αστέρι Michelin. Στη συνέχεια δημιουργούσε γαλλικές σπεσιαλιτέ στην κουζίνα του φημισμένου ξενοδοχείου Hollington House στο Reading της Αγγλίας , το οποίο ανήκε στην γαλλική αλυσίδα των πολυτελών Relais et Chateaux . Με πολύχρονη εμπειρία από την Κορσική και το βλέμμα πάντα στην Ελλάδα, όπου και γεννήθηκε, επισκέφθηκε το καλοκαίρι του 1998 την Πάρο . Το 2019 ο αδελφός του Patrick και ο ίδιος έκαναν πραγματικότητα, το όνειρο της επιστροφής στην Ελλάδα. Έτσι, γεννήθηκε το εστιατόριο Henri G, στην Πάρο, σε ένα αρχοντικό νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, που χρονολογείται από το 1890, μέσα στην καρδιά της παλιάς πόλης της Παροικιάς. Το χαρακτηρίζει η αυθεντική μεσογειακή κουζίνα, η αξιοποίηση του πλούτου των προϊόντων της Πάρου με μια διακριτική πηγή έμπνευσης από τη Γαλλική κουζίνα.

Info
Explorer’s Bar Bistro, Ξενοδοχείο NJV Athens Plaza
Πλατεία Συντάγματος
210 3352400