Pavilion: προσιτές gourmet γεύσεις στον... κήπο

pavilion-prosites-gourmet-geuseis-ston-kipo

ΤΡΙΤΗ, 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

Ο καταπράσινος κήπος του ξενοδοχείου «Πεντελικόν» περιμένει αυτό το καλοκαίρι τους λάτρεις της χαλάρωσης και της gourmet μεσογειακής κουζίνας, να δοκιμάσουν εμπνευσμένα πιάτα σε εξαιρετικές τιμές δίπλα στην πισίνα.

Σε έναν από τους πιο περιποιημένους κήπους των Βορείων Προαστίων, σε ένα όμορφο και ανεπιτήδευτο περιβάλλον προσιτής πολυτέλειας, το Pavilion και ο chef Βασίλης Ταραμπατζής προσφέρουν στους επισκέπτες τους νόστιμα πιάτα, εμπνευσμένα από τη μεσογειακή κουζίνα.

Πάνω σε μια ξύλινη εξέδρα και κάτω από τη ντιζαϊνάτη λευκή τέντα, έχει στηθεί ένα πολυτελές ατμοσφαιρικό σκηνικό, που θα ικανοποιήσει τους θαμώνες του με το παραπάνω. Δίπλα στην πισίνα και μέσα σε έναν κατάφυτο κήπο, το γεύμα σας θα είναι σίγουρα μοναδικό. Διαλέξτε ένα από τα αριστοκρατικά στημένα τραπέζια με τις καλαίσθητες σιδερένιες καρέκλες και ξεκινήστε το γευστικό σας ταξίδι.

Με προσοχή στη λεπτομέρεια, πρωτότυπες ιδέες και μοντέρνα αισθητική, τα πιάτα του Pavilion θα τέρψουν όχι μόνο το στομάχι και τον ουρανίσκο σας, αλλά και το βλέμμα σας. Η κάρτα του εστιατορίου δεν είναι αχανής –στοιχείο πολύ καλό για ένα εστιατόριο μιας και δε χάνεται στην πληθώρα των πιάτων που θέλει να προσφέρει- και περιέχει εξαιρετικές προτάσεις για όλα τα γούστα.

Τα πιάτα στο μενού είναι εμπνευσμένα από τη μεσογειακή κουζίνα και περιλαμβάνουν νόστιμες προτάσεις σε κρέας ή ψάρι και εξαιρετικές επιλογές από σαλάτες και ζεστά και κρύα ορεκτικά.

Η Πανδαισία λαχανικών έδενε αρμονικά με το ζεστό κατσικίσιο τυρί, τα καρύδια και το υπέροχο dressing (11,50€), ενώ αποκάλυψη ήταν η σαλάτα-θρύλος του Πεντελικόν, Κομποζέ με μίξη λαχανικών, καπνιστό σολομό, μπρίκ, αβοκάντο, γαρίδες και αυγοτάραχο (15,50€) ανακατεμένα με ένα μαγικό dressing από εσπεριδοειδή. Εξαιρετικά δουλεμένη και ευπαρουσίαστη ήταν και η σαλάτα με Μοτσαρέλλα Buffalo με ντομάτα, φρέσκο βασιλικό και πέστο (11€).

Από κρύα ορεκτικά, δοκιμάσαμε Ταρτάρ τόνου με αβοκάντο, ντομάτα και φρέσκια κάπαρη (11€), που απελευθέρωνε όλα τα αρώματα της Μεσογείου και προκαλούσε τον ουρανίσκο, όπως και το Καρπάτσιο χταποδιού με flakes παρμεζάνας, αλλά και το Ceviche θαλασσινών με φρέσκια ντομάτα (12,50€).

Για το κυρίως πιάτο σας, μπορείτε να κινηθείτε σε πιάτα με ψάρι ή κρέας. Από τα ψαρικά, δοκιμάστε την Φρέσκια σφυρίδα στη σχάρα με λαχανικά ατμού και μαύρο ρύζι (27€) ή τον Σολομό στη σχάρα με λαχανικά και ελαιόλαδο (21,50€).

Στα κρεατικά, ξεχωρίζει σίγουρα η ιδανικά ψημένη Tagliata μόσχου, που σερβίρεται πάνω σε σαλάτα από ρόκα, αβοκάντο και ένα διακριτικό dressing balsamico (26€), ενώ και τα Παϊδάκια αρνιού με ντοματίνια κονφι, πατάτες ratte και σος από δεντρολίβανο (22,50€) είναι μια εξίσου ιδιαίτερη επιλογή.

Το γλυκό ήταν σίγουρα μια ακόμα θετική πινελιά στο μενού. Μακριά από την πολυφορεμένη σοκολάτα και τα γλυκά τους είδους, δοκιμάσαμε φρουτασαλάτα με φρέσκα φρούτα σβησμένα σε ρούμι, σερβιρισμένα μοναδικά μέσα σε μια κούπα ανανά μαζί με αυθεντικό παγωτό βανίλια (8,50€). Ήταν ένα πιάτο που μοσχοβολούσε καλοκαίρι, γεμάτο με φρούτα εποχής και πληθώρα αρωμάτων. Μην το χάσετε.

Η wine list είναι πλήρης με αρκετές ετικέτες από τον ελληνικό κυρίως αμπελώνα, διαθέτει κλασικές και σίγουρες αξίες που ταιριάζουν γάντι με το μενού.

Τόσο το βαρύ βιογραφικό του chef με τρανταχτές συνεργασίες, αλλά και με το Πεντελικόν στο παρελθόν, όσο και το εξυπηρετικό σέρβις πέντε αστέρων ανεβάζουν το Pavilion μερικούς ακόμα πόντους ψηλότερα στην προτίμησή μας.

Το Pavilion θα παραμείνει ανοιχτό όλο το καλοκαίρι, από το πρωί για καφέ και πρωινό μέχρι το βράδυ για ατμοσφαιρικό δείπνο, ενώ μπορείτε να συνδυάσετε το φαγητό σας με μια βουτιά στην πισίνα του ξενοδοχείου ή με τα μαθήματα Nirvana Yoga, που γίνονται στον κήπο, δίπλα ακριβώς στην πισίνα. Το café-restaurant La terrasse έχει βγάλει κι αυτό τα τραπεζάκια του έξω και προσφέρει πιο ελαφριά πιάτα για ένα πρόχειρο σνακ και χαλάρωση στον κήπο.

Πληροφορίες: Πεντελικόν, Δηληγιάννη 66, Ξενοδοχείο Πεντελικόν, Κεφαλάρι, 210 6230650-6, www.pentelikon.gr ,35-45 ευρώ.

Βάλια Κανελλοπούλου

[email protected]